07 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

F.Bahçe'den Henry haberine sert tepki

FENERBAHÇE Kulübü, dün tarihli bir gazetenin spor sayfasının manşetinden verilen "Santrafora kökten çözüm" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Sarı - lacivertli kulubün internet sitesinden yapılan açıklamada söz konusu haberde Semih ve Güiza ile yolların ayrılacağı iddia edildiği belirtilerek, "Henry ile de transfer görüşmelerine başladığımızı iddia etmektedir. Yalan olması ile birlikte takımda ve camiamızda huzursuzluk çıkarmak amacı güden bu haberi dolayısıyla Sabah Gazetesi'ni kınıyoruz. Sabah Gazetesi yönetimi ve spor servisi yöneticilerinin, artık kulübümüz ile ilgili yalan haberlere sayfalarında yer açmaya son vermeleri gerekmektedir. Sabah Gazetesi, gazetecilik mesleğinin yalan haber yapmak ve hatta bunları manşete taşımaktan ibaret olmadığını görmelidir. Manşet haberin ağırlığının ne olduğunun farkına varılması gerekmektedir. Tamamen uydurma ve masa başında üretilmiş bir senaryodan ibaret olan bir haberi manşetten vermek, nasıl bir gazeteciliktir? Sabah Gazetesi'ni, manşetten vermeye değecek kadar önemli gördükleri bu haberin belgelerini açıklamaya davet ediyoruz. Bu yalanı manşet yapan Sabah Gazetesi, imza attığı manşet haberinin arkasında ise Semih ve Güiza'yı gönderme kararımıza ilişkin belgeleri ve Henry ile yapılan görüşmenin kanıtlarını açıklamak zorundadır. Aksi takdirde, kendilerinin yalanlar üzerine kurulu bir spor gazeteciliği yaptıkları resmen kanıtlanmış olacaktır" denildi.

07.03.2010


 

Favorim Almanya ve Türkiye

ALMAN Milli Takımı ile Bayern Münih'in eski kalecilerinden Sepp Maier, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemelerinde Almanya ile birlikte Türkiye'yi şanslı gördüğünü söyledi.

Almanya'nın 1974'te kazandığı Dünya Kupası maçlarında ülkesinin kalesini koruyan, Bayern Münih'te 400'ün üzerinde maça çıkan efsane kaleci Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde hem tatil yapıyor, hem de golf oynuyor. Türkiye'ye golf oynamak amacıyla ilk kez geldiğini söyleyen Sepp Maier, soruları cevapladı. Kalecilik yaptığı dönemde, maçlar için bir çok kez Türkiye'ye geldiğini, ancak ilk kez golf oynamak için Türkiye'yi tercih ettiğini anlatan Sepp Maier, şunları söyledi: ''Futbolu bıraktıktan sonra golf oynamaya başladım. Daha çok İspanya ve Portekiz'de golf oynuyorum. Golf amacıyla Türkiye'ye ilk kez geldim. Türkiye'deki golf sahaları mükemmel. Özellikle Belek'teki golf sahaları muhteşem. Bugün oynadığım Gloria Golf Club, Avrupa'da önde gelen golf sahalardan birine sahip. Önceleri golf oynamak için İspanya ve Portekiz'e gidiyordum. Artık sürekli Türkiye'ye geleceğim.'' Türk futbolu hakkında çok fazla bilgiye sahip olmadığını da ifade eden Sepp Maier, kalecilik yaptığı dönemde, Türkiye'de iyi futbolcular bulunduğunu belirterek, ''Türkler futbolda hiçbir zaman kaybetmeyi düşünmezler. Kazandıkları takdirde de çok sevinirler'' dedi. Türk Milli Takımı'nın başına Avrupa'da söz sahibi, futbol kariyeri herkesçe bilinen Hollandalı Guus Hiddink'in getirilmesi kararının çok isabetli olduğuna da değinen Sepp Maier, şöyle konuştu: ''Bu, şu demektir. Türk Milli Takımı daha başarılı olacak. Türkiye 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine Hiddink'le gitmeyi başaracak. 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Türkiye ile Almanya aynı grupta mücadele edecek. Tabii ki benim gönlümde Almanya var. Ama ben, grupta Almanya ve Türkiye'yi şanslı görüyorum.''

07.03.2010


 

Moralsiz F.Bahçe Antalya önünde galibiyet arıyor

FENERBAHÇE ile Antalyaspor arasında bugün yapılacak karşılaşma, iki takımı ligde 30. kez karşı karşıya getirecek. Şükrü Saracoğlu Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı tecrübeli hakem Bünyamin Gezer yönetecek.

Fenerbahçe'de kırmızı kart cezalısı Alex ile sakatlıkları devam eden Mehmet Topuz, Özer Hurmacı, Uğur Boral Cristian Baroni ve Ali Bilgin'in forma giymeyeceği açıklandı. Oynadığı 7 resmi maçta galip gelemeyerek şampiyonluk yarışında liderliği Galatasaray'a kaptıran sarı-lacivertli ekibe taraftarların bugünkü maçta büyük destek vermesi bekleniyor. İki ekip arasında ligde şimdiye dek yapılan 29 maçtan 20'sini sarı-lacivertliler, 3'ünü kırmızı-beyazlılar kazanırken, taraflar 6 maçta ise eşitliği bozamadı. ''Sarı Kanaryalar''ın toplam 56 golüne, Akdeniz temsilcisi 23 golle karşılık verdi. Sezonun ilk yarısında Antalya'da yapılan maçı Fenerbahçe 2-1 kazandı.

07.03.2010


 

Tanjevic: Oğuz yumruk yedi, tepki göstermesi normal

BEKO Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker, deplasmanda Pınar Karşıyaka'yı 84-73 yenerken, maç içinde çıkan olaylar müsabakanın önüne geçti.

Karşılaşmanın 3. periyodunun bitimine 49 saniye kala bir pozisyon sonrasında Fenerbahçe Ülkerli Oğuz ile Pınar Karşıyakalı Smith arasında bir tartışma yaşandı. İki oyuncu arasındaki tartışmanın ardından taraftarların sahaya çok sayıda yabancı madde atması üzerine hakemler soyunma odasına gitti. Yapılan anonsların ardından sahaya dönen hakemler Oğuz ve Smith'i diskalifiye etti. Fenerbahçe Ülker antrenörü Bogdan Tanjevic yaptığı açıklamada, Oğuz ile Smith'in yaşadığı olayla ilgili olarak da Oğuz'un arkadan bir yumruk yediğini herkesin gördüğünü belirterek, ''Kim olursa olsun aynı tepkiyi verirdi'' diye konuştu.

07.03.2010


 

NBA'DE BİZİMKİLERİN YÜZÜ GÜLDÜ

NBA'DE milli basketbolculardan Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Toronto Raptors sahasında ağırladığı New York Knicks'i 102-96 yenerek 4 maçlık yenilgi serisine son verdi.

Air Kanada Centre'da 18 bin 889 biletli seyircinin izlediği karşılaşmada New York Knicks'le karşılaşan Toronto Raptors rakibini devirerek kötü gidişe dur dedi. Özellikle yıldız oyuncusu Chris Bosh'un yokluğunda sıkıntılı günler geçiren ve oynadığı son 4 maçı da kaybeden Toronto New York galibiyetiyle moral buldu. Milli yıldız Hidayet Türkoğlu ilk 5 başlayıp 25:13 dakika süre aldığı karşılaşmayı 12 sayı, 9 ribaunt, 4 asist, 1 blokla tamamlayarak galibiyete önemli katkı sağladı. Hidayet 3/6 genel şut ortalaması ile oynarken üç sayılık atışlarda 2/3, serbest atışlarda ise 4/6 oran yakaladı. Öte yandan milli basketbolcu Ersan İlyasova'nın formasını giydiği Milwaukee Bucks, deplasmanda konuk olduğu Washington Wizards'ı 102-74 gibi farklı bir skorla mağlup etti. Verizon Center'da oynanan ve 16 bin 963 biletli seyircinin izlediği maçta Washington engelini rahat geçen Milwaukee bu sezonki 32. galibiyetine imza attı. Andrew Bogut 19 sayı, 10 ribauntluk başarımıyla takımının en etkili isim olurken, Carlos Delfino da 19 sayı, 6 ribauntla maçı tamamladı. John Salmons'un 17 sayı attığı Milwaukee'de oyuna kenardan dahil olan Luke Ridnour da 13 sayı üretti. Milli basketbolcu Ersan İlyasova ise kenardan dahil olup 24:30 dakika süre aldığı karşılaşmayı 8 sayı, 8 ribaunt, 2 top çalma ile noktaladı. Ersan 2/7 genel şut ortalaması ile oynarken üç kez denediği 3 sayılık atışlardan da isabet sağlayamadı. Milli basketbolcu serbest atış çizgisinde ise 4/4 isabet buldu.

07.03.2010


 

G.Saray Eskişehirspor hazırlıklarını sürdürdü

Galatasaray, Turkcell Süper Lig'de pazartesi günü Eskişehirspor'la yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Jupp Derwall Antrenman Sahası'nda basına ve taraftara kapalı olarak yapılan antrenmanda sarı - kırmızılı futbolcuların, teknik ve taktik ağırlıklı çalışmalar yaptıkları bildirildi.

Takımla birlikte antrenmanda yer almayan Hakan Balta ve Gökhan Zan'ın tedavilerinin ardından salon ve sahada takımdan ayrı olarak çalıştırıldıkları ifade edilirken, Harry Kewell'in dinlendirildiği kaydedildi. Sarı - kırmızılılar, bugün yapılacağı son antrenmanın ardından Türk Hava Yolları'nın özel uçak seferiyle Eskişehir'e geçecek.

07.03.2010


 

Basketbolda F.Bahçe ve G.Saray bayanları oynuyor

TÜRKİYE Bayanlar Basketbol Ligi'nde (TBBL) ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray bugün karşı karşıya gelecek.

Kadıköy Caferağa Spor Salonu'ndaki derbi maç saat 15.30'da başlayacak. Müsabakayı Emin Moğulkoç, Ziya Özorhon, Sami Özel hakem üçlüsü yönetecek. TBBL'de son 4 sezonun şampiyonu Fenerbahçe, bu sezon 15 maçını da kazanarak, 30 puanla namağlup liderlik koltuğunda otururken, Galatasaray ise 16 maçta 13 galibiyet, 3 yenilgi sonrası 29 puan ve averajla üçüncü sırada yer alıyor. Sezonun ilk yarısında yapılan maçı Fenerbahçe, deplasmanda 84-77'lik skorla kazandı. Derbi maçı, ''Üç Büyükler'' arasında yapılan anlaşma uyarınca, konuk Galatasaraylı taraftarlar salonda izleyemeyecek.

07.03.2010


 

Teniste Davis Kupasında İrlanda'ya 3-0 yenildik

TENİSTE, erkek milli takımlar seviyesindeki en prestijli şampiyona olarak bilinen Davis Kupası, İrlanda'nın başkenti Dublin'de başladı.

Kupada 2. Avrupa Grubunda yer alan Türkiye, dünyanın en eski tenis kulüplerinden biri olarak bilinen Fitzwilliam Lawn'ın kortlarında yapılan ilk tur sabah seansında İrlanda ile karşılaştı. Ay-yıldızlı raketlerden Haluk Akkoyun, James Mcgee'ye 6-2, 6-2 ve 6-4, Marsel İlhan ise Conor Niland'a 6-3, 6-2 ve 6-1'lik setlerle 3-0 yenildi.

07.03.2010


 

TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BUGÜN

14.00 Ankaragücü-Gaziantepspor (Yenikent ASAŞ)

14.00 Manisaspor-Denizlispor (Manisa 19 Mayıs)

19.00 Fenerbahçe-Antalyaspor (Şükrü Saracoğlu)

8 Mart Pazartesi:

20.00 Eskişehir-Galatasaray (Eskişehir Atatürk)

07.03.2010


 

BANK ASYA 1. LİG'DE BUGÜN

13.30 Kayseri Erciyes-Çaykur Rize (Spor Kompleksi)

13.30 Gaziantep B.Belediye-Kocaelispor (GASKİ)

13.30 Altay-Hacettepe (İzmir Alsancak)

13.30 Dardanelspor-Mersin İd. (Çanakkale 18 Mart)

13.30 Kartalspor-Kardemir Karabükspor (Kartal İlçe)

13.30 Bucaspor-Orduspor (Yeni Buca)

13.30 Samsunspor-Adanaspor (Samsun 19 Mayıs)

8 Mart Pazartesi:

20.00 Konyaspor-Karşıyaka (Konya Atatürk)

07.03.2010


 

G.Saray potada Efes karşısında

BEKO Basketbol Ligi'nin 21. haftası bugün İstanbul'da dev bir maça sahne olacak. Galatasaray Cafe Crown ile Efes Pilsen, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

Saat 13.00'de başlayacak maçı Murat Biricik, Mehmet Serdar Ünal, Semih Vural hakem üçlüsü yönetecek. Ligde 18 galibiyet ve 2 yenilgi sonrası 38 puan toplayan Efes Pilsen, 21. haftaya lider girerken, Galatasaray Cafe Crown ise 24 puanla 15. sırada yer alıyor. ULEB Avrupa Ligi'ne ''Top 16'' turu maçlarının bitimine bir hafta kala veda eden Efes Pilsen bütün konsantrasyonunu lige çevirirken, Galatasaray Cafe Crown'u yenerek, liderliğini sürdürmek amacında. ''Cemal Nalga skandalı'' sonrası ligin dibine yerleşen Galatasaray Cafe Crown ise güçlü rakibini mağlup ederek, alt sıralardan kurtulmak istiyor. Sezonun ilk yarısında yapılan maçı Efes Pilsen 83-73'lük skorla kazandı.

07.03.2010


 

Erzurum'da buz hokeyi turnuvası

ULUSLARARASI Buz Hokeyi 18 Yaş Altı Dünya Şampiyonası 3.Grup Müsabakaları Erzurum'da yapılacak.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu tarafından düzenlenecek olan Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu 18 Yaş Altı Dünya Şampiyonası 3.Grup Müsabakaları 0814 Mart tarihlerinde Erzurum'da gerçekleşecek. Türkiye, Bulgaristan, Çin, Moğolistan ve Tayvan olmak üzere 5 ülkeden 130'dan fazla sporcu ve yöneticinin katılacağı şampiyona, Erzurum'daki GSİM Yenişehir Buz Pisti'nde yapılacak. Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu bu önemli organizasyonu, Erzurum'da yapılacak olan 2011 Üniversiteler Arası Kış Olimpiyatları'na hazırlık çerçevesinde değerlendirerek tüm çalışmalarını bu yönde planlıyor.

07.03.2010


 

Halı saha kalp krizi mi yapıyor?

ANTALYA'NIN Alanya ilçesinde, arkadaşlarıyla oynadığı halı saha maçı sonrasında kalp krizi geçiren Kestelsporlu eski futbolcu Polat Dalkılıç hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Kestel beldesinde arkadaşlarıyla halı saha maçı yapan Polat Dalkılıç (37), maç bitiminde evine gitmek için yola çıktı. Evinin girişinde kalp krizi geçiren Dalkılıç, hayatını kaybetti. Komşusu tarafından fark edilen Dalkılıç'ın cesedi, Alanya Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Dalkılıç'ın cenazesi yakınları tarafından toprağa verilmek üzere memleketi Adana'ya götürüldü. Dalkılıç'ın amatör ligde yer alan Kestelspor'da geçmiş yıllarda futbol oynadığı öğrenildi.

07.03.2010


 

Beşiktaş'ta divan seçimi bugün

BEŞİKTAŞ Kulübü'nde Divan Kurulu Başkanlığı seçimi bugün yapılacak.

Siyahbeyazlı kulüpte 20102013 döneminin Divan Kurulu Başkanı'nı belirleyecek seçim, Ceylan Intercontinental Otel Dolmabahçe Salonu'nda saat 11.00'de başlayacak. Mevcut başkan Yalçın Karadeniz, yarınki seçime tek aday olarak girecek. Şeref Nasır'dan devraldığı görevi 3 yıldır sürdüren Yalçın Karadeniz, yaptığı açıklamada, seçim süreci içinde 1520 adayın çıkarak zemin yokladığını, ancak başkan adaylığı için resmi başvuru yapmadıklarını söyledi. Siyahbeyazlı kulüpte Divan Kurulu Başkanı ve 6 üyeden oluşan Divan Başkanlık Kurulu'nu belirleyecek seçimde, yaklaşık 500 kişiden oluşan Divan Kurulu üyeleri oy kullanabilecek.

07.03.2010


 

Bisiklette kameralı hakem dönemi

MERKEZ Hakem Kurulu (MHK) kararıyla, bisiklet yarışlarında dijital hakem dönemi başladı.

Alınan karara göre, motorize hakemin kaskı üzerine monte edilen kalem kamerayla bisikletçiler kayda alınacak. Küfür veya hatalı harekette bulunan sporcular tespit edilip ceza verilerek. Kamera kaydıyla spora yakışmayan hareketlerin önüne geçilmesi hedefleniyor. Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun 2010 yılı faaliyet Raporu'nda yer alan bisiklet yarışları, MHK'nun 'Üçüncü gözümüz' olarak tabir ettiği kamera ile kayıt altına alınacak. Yarışın başlamasıyla birlikte 1. motorize hakemin kaskı üzerine monte edilen 8 saat çekim kapasitesine sahip dijital HD kamera sayesinde, yarış halindeki sporcuların hareketleri saniye saniye gözlenecek. Yarış sonunda hakem heyeti tarafından incelenecek olan kamera kayıtlarında küfür veya hatalı harekette bulunan sporcular tespit edilebilecek. Yarışlarda hareketli kamera takibi kararının ardından ilk denemeyi Marmaris Yol Yarışları'nda yaptıklarını belirten MHK Başkanı Şükrü Aydın, uygulamanın başarılı olduğunu söyledi.

07.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl