23 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Gençliğin nabzı Ankara’da atacak

24-25 Nisan 2010 tarihleri arasında yapılacak, I. Risale-i Nur Gençlik Kongresi’ni gerçekleştirmek için bütün hazırlıklar tamamlandı.

10 adet masa çalışmasının yer alacağı kongreden çıkacak olan deklarasyonlar, 16 Mayıs’ta Ankara’da düzenlenecek Gençlik Şöleni’nde kamuoyu ile paylaşılacak. Risale-i Nur Enstitüsü Genel Sekreteri Şener Boztaş Gençlik Kongresi hakkında gazetemize bilgi verdi. Enstitü’nün amacının Said Nursî’nin ve Risâle-i Nur’un doğru bir şekilde anlaşılması ve anlatılması olduğunu söyleyen Boztaş, Risâle-i Nuru ve verdiği mesajları bilimsel veriler ışığında incelemeyi hedeflediklerini, bunun için de akademik organizasyonlar ve yayın faaliyetleri düzenlediklerini bildirdi.

Boztaş, gençlere has bir kongre organize etmelerinin sebebini şöyle ifade etti: “Hem bireysel olarak, hem de Risâle-i Nur formasyonu içerisinde kendini geliştirebilmiş, alanındaki verilere hâkim, aynı zamanda Risâle-i Nurun mesajını sindiren bir akademik personel ihtiyacı had safhada. Okuyan, araştıran, yazan, konuşan araştırmacılara ihtiyacımız var. Doğrudan, Üstadın da metodu olduğu üzere, insana yatırım yapmamız gerekiyor. Daha donanımlı daha hür düşünceli, bilgili, gayretli insanların yetişmesine gayret etmemiz lâzım. Bizim gençlik kongresi yapmaktaki maksadımız, bu konulara meyilli, meraklı genç kardeşlerimize bir motivasyon sağlamak, onlar için bir zemin oluşturmak. Bu kardeşlerimiz şimdi bu heyecanı yaşadıktan sonra ilerde kendilerini geliştirmiş olacaklar ve bizim insan kaynağımızı, ilerleyen dönemlerde karşılamış olacaklar. Yapacakları akademik kariyer, ortaya koyacakları makaleler vs.. Risâle-i Nur hizmetine ilerde büyük katkılar sağlayacak.”

Hem Risâle-i Nur okuyan, hem de herhangi bir fakültede öğrenimini sürdüren her bir gencin Medresetüzzehra talebesi olduğunu aktaran Şener Boztaş, “Malûm Medresetüzzehra projesi Üstadın hayatının projesidir. Baktığınız zaman gerçekleşmemiş proje gibi gözükmekte. Ama biz böyle değerlendirmiyoruz. Çünkü Medresetüzzehra’nın hedefi olan çift kanatlı eğitimi almış oluyorlar. Bir yanda müsbet ilimleri fakültelerinde öğreniyorlar, diğer yandan Risâle-i Nur aracılığıyla dinî ilimlerin eğitimini alıyorlar. Bu tür faaliyetler, genç kardeşlerimizin yetişmesine, yeşerip meyve vermesine vesile olacak diye düşünüyoruz” dedi. Katılımcılara; Lisans, Master ve Doktora dönemini de içine alacak şekilde, 30 yaş sınırı koyduklarını hatırlatan Boztaş, “Hanımlarla birlikte Türkiye’nin her tarafından 120 genç kongreye katılacak. İşin bir başka güzel tarafı bu katılımcıların 100’e yakını tebliğ sunacaklar. Biz burada tebliğlerin muhtevasına, akademik değerine çok bakmıyoruz. Bizim için önemli olan böyle bir gayretin içine bu kardeşlerimizin girmesi. İlk kez yapıyor olmak önemlidir. İleriki dönemlerde elbette kalitesini geliştirmiş olacağız” diyerek katılımcı yoğunluğuna dikkati çekti.

AHLÂK VE DİN MASASINA YOĞUN KATILIM VAR

Masa çalışmaları için 8 ayrı konu belirlediklerini belirten Risale-i Nur Enstitüsü Genel Sekreteri Şener Boztaş, bazı masalara talep çok olduğu için ikiye böldüklerini ve toplam 10 masa çalışması olacağını anlattı. Boztaş, masalara olan katılımcı yoğunluğunu şöyle değerlendirdi; “En fazla Ahlâk ve Din masalarına talep var. Siyaset masasına daha yoğun katılım olur gibi tahmin ediliyordu, ama öyle olmadı. Aslında buradan gençlerin gündemini görebiliyoruz. Yani kendi dünyalarında meşgul oldukları alanları, içerisinde bulundukları arkadaş çevresinde belki konuşup gözlemledikleri sorunları buradan çıkarabiliyoruz. Üniversite gençliği arasında bir din sorunu olduğunu, arkasından o sorunu aşmış bile olsa, ahlâk konusunda bir takım sorunlar yaşandığını, çıkarabiliriz. Bizim çalışma alanlarımızın dışardan ilk bakıldığı şekilde siyaset değil, din, ahlâk ve ibadet olduğunu gençlerin de bunun farkında olduğunu görmek güzel.” Buna göre Ankara‘daki program şöyle: 23 Nisan Cuma günü Ayaş’ta katılımcılar toplanmaya başlayacaklar. Kongre, 24 Nisan Cumartesi günü saat 14’te başlayıp 25 Nisan Cumartesi günü saat 16’ya kadar devam edecek. İlk gün herkes kendi masasıyla ilgili çalışmalarını sürdürecek, tebliği olan onu sunacak, olmayan müzakerelere katılacak. Akşam katılımcılara yönelik sohbet ve eğlence içeren bir program olacak. Pazar günü her masa kendi sonuç bildirilerini hazırlayacak. Deklarasyonlar 16 Mayıs’ta Ankara’da yapılacak olan I. Risale-i Nur Gençlik Şöleninde hem dâvetlilere, hem de kamuoyuna açıklanacak.

8 MASA ÇALIŞMASI YER ALIYOR

Masa çalışmaları için Ankara’yı coğrafî olarak ortada olması gerekçesiyle seçtiklerini belirten Boztaş, hanımlara ait Aile ve Gençlik masasının, İstanbul’da gerçekleştirileceğini söyledi. Kongrede, Ahlâk ve Gençlik; Eğitim ve Gençlik; Kültür, Sanat ve Gençlik; Aile ve Gençlik [Hanımlar masası]; Din ve Gençlik; Siyaset ve Gençlik; Bilim ve Gençlik; Hürriyet ve Gençlik masaları yer alıyor.

Hanımlar İstanbul'da

Hanımlar masası olan Aile ve Gençlik ise, İstanbul’da bir araya geliyor. Risale-i Nur Enstitüsü’nün Vefa’daki merkezinde masa çalışması yapacak hanımlar grubunda, 10 kişi yer alıyor. Çevre illerden gelen katılımcılar, hazırladıkları tebliğler üzerinde Cumartesi 14’ten, Pazar 16’ya kadar müzakere yapacaklar. Katılımcıların kalacakları yer ve yemek ihtiyaçları Risale-i Nur Enstitüsü tarafından karşılanacak.

ELİF NUR KURTOĞLU / İSTANBUL

23.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Kanunlara sığınarak hukuk çiğnenmesin

  DEMOKRATİKLEŞME İLE ÇELİŞİYOR

  Kayıtların silinmesine suç duyurusu

  Gül ve Erdoğan’dan kutlama

  UYAP uluslar arası ilgi odağı oldu

  TÜSİAD: AB süreci hızlandırılsın

  SORUNLARIN ÇÖZÜM ADRESİ, MECLİSİMİZ

  Tapu memuruna cep telefonu yasağı

  Çalışanlar ‘eşit işe, eşit ücret’ istiyor

  Sağlıkçılar online sınav yapılmasını istiyor

  Hafızlar birincilik kürsüsüne çıktı

  Gençliğin nabzı Ankara’da atacak

  Oğluna 23 Nisan hediyesi olarak böbreğini verdi

  Helâl kazanç için çalışmak ibadettir

  Yeni ‘100 ABD doları’

  Modern hayat kanser sebebi

  Kitap fuarında korsan kitap

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım