16 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

40. Yıl Röportajları

HASAN KAZEL

Okuduğumuz gazeteleri başkalarına verirdik

GAZİANTEP’TE İKÂMET EDEN 40 YILLIK

OKUYUCUMUZ AYDIN GÜN:

Bize kendinizden biraz bahseder misiniz?

İsmim Aydın Gün. 1944 Siirt, Tillo doğumluyum, şimdiye kadar birçok ilde ikamet etmişimdir. Şimdi Gaziantep’te ikamet etmekteyim.

Gençlik hayatım çok farklı meslek dallarında geçti, meselâ önceleri kebapçılık yapıyordum. Almanya ve Balıkesir’de bulundum. Şuan plastik malzeme alım–satım işini yapıyorum.

Risâle-i Nurlarla ne zaman ve nasıl

tanıştınız?

Risâle-i Nur‘ları 1960’larda (askerliğimi yapmadan önce) biliyordum, ama sohbetlere katılmak nasip olmamıştı.

Ben daha küçükken (13 yaşlarında) babam vefat etti. Böylece çalışma hayatına atılmak zorunda kaldım. Kebapçılık yapmaya başladım. Talep üzerine Erciş’e gittim ve orada çalışmaya başladım. Patronum da Risâle-i Nur okuyordu. Bize hatıralarını anlatırdı bazen. Arkadaşlarıyla içki içtiklerini, Risâle-i Nurla nasıl tanıştığını, tanıştıktan sonra hayatının nasıl değiştiğini söylerdi. İsmi Ali Bakbak’tı. Oralarda çok hizmetlere vesile oldu.

Patronum, rahmetli Bekir Berk ağabeyimizi tanıyordu. Bekir Berk, Erciş ve Van’daki mahkemeye geldiği zaman yanımıza gelirdi. Patronum beni Tillolu hafız olarak tanıştırmıştı. Bekir abi hafız olduğum için beni çok severdi. Ben de onunla tanışmaktan çok mutlu olmuştum.

Risâle-i Nur okuyup okumadığımı sordu, ben de pek fırsat bulamadığımı çünkü yoğun olarak çalıştığımı söyledim. Ama ilk fırsatta okumaya başlayacağımı söyledim.

1971’e kadar Erciş’te kaldım, sonra Almanya’ya gittim. Orada çok dolaştım, çok kardeşlerle tanıştım. Herkesin hizmetini gördüm. Ufkumu genişletmek için kendimi okumaya adadım ve sürekli Risâle-i Nur okudum. O zamanlar maddî durumum düzelmişti, derslere düzenli olarak devam ediyordum. Yeni kardeşlerle tanışıyordum ve Vilâyetten Vilâyete sürekli derslere gidiyordum.

Yeni Asya ile ne zaman tanıştınız?

Yaklaşık 40 yıldır Yeni Asya gazetesine ve dergilerine aboneyim. Tamamını her gün okuyamasam da, mutlaka gazetemizi masamda bulundururum. Çünkü Risâle-i Nur’ların yayılmasında çok katkısı olmuştur ve hâlâ oluyor. Ekmeksiz kalacağımı bilsem bile bu şekilde devam ettim. Balıkesir’de de derslerde çok bulunduk. Hatta kardeşlerle okuduğumuz gazeteleri atmayıp nasıl değerlendireceğimizi düşündük. Bir hafta boyunca gazetelerimizi toplardık, sonrada aramızdan biri otobüs durağında bekler, şoförlerden birine gazeteleri bir kahveye bırakmasını rica ederdik. Çünkü gazete Risâle-i Nurların tanınmasına vesile oluyor. Mutlaka istifade edecek biri çıkar. 10 yıl kaldım Balıkesir’de ve bu işi senelerce severek ve büyük bir şevkle devam ettirdik. Daha çok hizmet için bazen yolda istişare yaptığımız bile oluyordu. Nerelere gideceğiz ne yapacağımızı konuşurduk. Gittiğimiz yerlerde evlere değil de kahvelere giderdik. Kahvedekiler “Kim bunlar?” derdi, biz de “Yanlış anlamayın biz bağış toplamak için falan gelmedik. Sadece sizi görmek, sohbet etmek istedik. Müsaade ederseniz sizinle beraber bir çay içip sohbet etmek isteriz”der, birkaç saatte de kalkardık. Ve o insanlar gitmemizi istemezlerdi bir daha gelmemiz için bizden söz almaya çalışırlardı.

Gazetemiz hakkındaki beklentileriniz nelerdir?

Yeni Asya gazetesinin tek amacı Bediüzzaman’ı ve Risâle-i Nurları tanıttırmaktır. İnşallah daha da büyük hizmetlere vesile olmaya devam edecektir.

HASAN KAZEL / GAZİANTEP

16.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri


Önceki 40. Yıl Röportajları

  (08.03.2010) - Gazetemiz, nazarları Risâle-i Nur’a çeviriyor

  (07.03.2010) - Yeni Asya’yı heyecanla beklerdik

  (24.02.2010) - Gazetemiz, zulme uğrayanların hakkını savunuyor

  (10.02.2010) - BEDİÜZZAMAN VAKFI BAŞKANI VE 40 YILLIK OKUYUCUMUZ AHMET RÜZGÂR

  (08.02.2010) - YÖNETİM KURULU ESKİ ÜYELERİMİZDEN, YAZARIMIZ VE 40 YILLIK OKUYUCUMUZ RAŞİT YÜCEL:

  (02.02.2010) - 40 YILLIK OKUYUCU SALİH ÇÖKREN:

  (01.02.2010) - 40 YILLIK OKUYUCUMUZ MEHMET TOKMAK:

  (16.12.2009) - 40 YILLIK KARAMÜRSELLİ OKUYUCUMUZ ZAHİR YAVUZ:

  (13.12.2009) - BİR DÖNEM, YENİ ASYA A.Ş. YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ DE YAPAN 40 YILLIK OKUYUCUMUZ ALİ YILMAZCAN:

  (09.12.2009) - 40 YILLIK OKUYUCULARIMIZDAN ALİ ERSÖZ:

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl