27 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Yine mayın tuzağı: 1 şehit 2 yaralı

Giresun’un Dereli ilçesinde mayın patlaması sonucu bir asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.


GENÇ AKADEMİSYENLER: SİSTEM MAĞDUR EDİYOR

Genç akademisyenler profesyonel orduya geçilmesini istiyor: Zorunlu askerlik herkesi mağdur ediyor. Bu sebeple gençler ölüyor ya da ömür boyu sakat ka

Vali Güler’den Taksim uyarısı

1 Mayıs İşçi Bayramı yaklaşırken, Taksim’deki hazırlıklar da devam ediyor. İstanbul Valisi Muammer Güler, 1 Mayıs’ın Taksim’de bayram havasında kutlan


  AKPM Başkanı: Hâlâ askerî darbe anayasası geçerli

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı ve AKP Antalya milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, ‘’Türkiye’de demokratik ve sivil bir anayasanın gerekli olduğunu’’ söyledi.


  “Bakan’ın sözleri ahlâksız teklif”

CHP lider Baykal, Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili olarak, “Adalet Bakanı’nın ‘CHP paketi Anayasa Mahkemesine götürmezse, hâlâ uzlaşma ihtimali var’ sözlerine karşılık, “Bu bir ahlâksız tekliftir” dedi.


  Yıldırım: Bir gece ansızın gelebilirim

UlaştIrma Bakanı Binali Yıldırım, yaz boyunca yollarda, şantiyelerde olacağını belirterek, “‘Şarkıda dediği gibi ben de bir gece ansızın gelebilirim.


  Ermeni aileye 5 yıl oturma izni

MOYA Moya hastası Ermeni vatandaşı Arthur Manukyan ile ailesine, Türkiye’de 5 yıl oturma izni verildi.


  Bulanık’ta idarecilere suç duyurusu

MUŞ'UN Bulanık ilçesindeki olaylı gösteride ölen Necmi Oral ve Kemal Ağcan’ın ailelerinin avukatları tarafından Vali Erdoğan Bektaş, Bulanık Kaymakamı Fatih Aksoy ile İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Tüzün ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Melih Doğruel hakkındaki suç duyurusu dilekçesi Yargıtay’a gönderildi.


  ODTÜ’lülerden AB simülasyonu

ORTA Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından düzenlenen “EUROSİMA” AB Simülasyonu, çok sayıda yerli ve yabancı üst düzey konuğun katılımıyla 29 Nisan Perşembe günü Ankara’da başlıyor.


  Doğan, Silivri Cezaevinde

Balyoz darbe planı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında ikinci kez tutuklanan ve Metris Cezaevine konulan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, dün Silivri Cezaevine nakledildi. Bu arada, tahliye talepleri reddedilen Doğan’ın avukatları Adalet Bakanlığına başvurarak Doğan hakkındaki tutuklama kararı için CMK’nın 309. maddesi uyarınca ‘kanun yararına bozma’ yoluna gidilmesini istediler.


  Üniversite hastanelerinde tıbbî malzeme sıkıntısı

Türk Sağlık-Sen’in hazırladığı raporda, üniversite hastanelerinde bütçe yetersizliği ve geri ödemelerde aksama yaşanması sebebiyle tıbbî malzeme ve diğer mal alımlarında sıkıntı yaşandığı görüşüne yer verildi. Üniversite hastanelerindeki tedavi maliyetinin SGK’ca sağlanan tedavi yardımından daha yüksek olması nedeniyle de ekonomik zorluklar yaşanıyor.


  Ekonomide halkın çoğu karamsar

Türkiye İstatistik Kurumu Yaşam Memnuniyeti Araştırmasına göre, halkın yüzde 30’u ekonomik durumun ‘’daha kötü” olacağını’, yüzde 35’i ‘’aynı kalacağını’’ düşünüyor, yüzde 19’unun ise fikri yok. Vatandaşların yüzde 16’sı da bu yıl ülkedeki ekonomik durumun ‘’daha iyi” olacağına’ inanıyor.


  Et için ithalât izni çıktı

Artan et fiyatlarına müdahale için ilk adım atıldı. Hükümet Et ve Balık Kurumuna canlı hayvan ve et ithalâtı yetkisi verdi. Et ve Balık Kurumu dünden itibaren canlı hayvan ve et ithalâtı yapabilecek ve piyasada düzenleyici bir rol üstlenecek.


  Otomobiller çarpıştı: 4 ölü

Zonguldak’in Çaycuma ilçesindeki trafik kazasında 4 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.Alınan bilgiye göre, Zonguldak’tan Bartın’a giden Faruk Yakışık (37) yönetimindeki 74 BG 768 plakalı otomobil, benzin istasyonlarının bulunduğu Kayıkçılar mevkisinde Serkan Bal’ın kullandığı 67 DU 180 plakalı otomobille çarpıştı.


  MGK, 29 Nisan’da toplanacak

MıllÎ Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında 29 Nisan Perşembe günü toplanacak.


  3. Köprü güzergâhı belirlendi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Boğazı’na yapılacak 3. Köprü güzergâhının belirlendiğini ifade ederek, önümüzdeki günlerde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın güzergâhı açıklayacağını söyledi.


  Davutoğlu: Ermenistan ilişkileri de normalleşecek

Dışışlerı Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Türkiye-Ermenistan ilişkileri diğer komşu ülkelerle olduğu gibi normalleşecek” dedi.


  Başbakan Erdoğan’dan Obama’ya mektup

Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Obama’ya gönderdiği mektupta ikinci Girişimcilik Zirvesi’nin Türkiye’de yapılmasını teklif etti.


  Hak-iş’ten “1 Mayıs hatıra pulu” teklifi

Hak-İş’ın teklifi üzerine PTT Genel Müdürlüğünün ‘’1 Mayıs Hatıra Pulu’’ çıkarılması için çalışma başlattığı bildirildi.


  Meslekİ eğİtİme önem verİlmelİ

Gazİantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, işsizliğin yüksek olduğu bir ortamda, kalifiye eleman eksikliği de önemli bir sorun olduğunu belirterek, mesleki eğitime önem verilmesi gerektiğini kaydetti.


  Kur’ân kursunun başka yere alınmasına tepki

Yozgat’ta tarihi Çapanoğlu Büyük Cami çevre düzenlemesi projesi kapsamında yıkımına karar verilen merkez kur’ân kursunun boşaltılmasına tepki gösteren kursiyer kadınlar, kurs binasının önünde basın açıklaması yaptı.


  Hollanda’da kutlu doğum coşkusu

Hollanda'da faaliyet gösteren Prisma Eğitim ve Kültür Vakfı'nın düzenlediği Kutlu Doğum Programı yoğun bir katılımla Helmond Speelhuis tiyatro salonunda gerçekleştirildi.


  Batı Trakya’da, “Kutlu Doğum Haftası” kutlandı

BatI Trakya’da, “Kutlu Doğum Haftası” Gümülcine ve İskeçe seçilmiş Müftülükleri tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı.


  Sinop Kalesine ‘nükleer karşıtı’ pankart astılar

Çevre örgütü Greenpeace üyeleri, tarihi Sinop Kalesine ‘’Sinop Nükleer İstemiyor’’ yazılı pankart astı.


  Güneydoğu’da doğal gaz kullanımı artıyor

Doğal gaz şebeke yatırımlarına son iki yılda başlanan Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki 6 ilde yatırımlar yüzde 25-40 oranlarında tamamlandı.


  Böyle giderse memur eti unutacak

Türkİye KAMU-SEN’in araştırmasına göre, bir memur ailesi günlük kişi başına ortalama 3 gram kırmızı et tüketiyor.


  EMO’dan asansör kazaları uyarısı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi, belediyeler, valilikler ve apartman yöneticilerini asansör kazalarına karşı yönetmelikler çerçevesinde önlem almaya çağırdı.


  Zayıflama ilâcı uyarısı

SağlIk Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, gelişen teknolojinin insanların beslenme alışkanlıklarını olumsuz yönde etkilediği belirtilerek, ‘’Beslenme tarzındaki değişiklikler ve fiziksel hareket azlığı gibi bir takım olumsuz şartlar bir araya geldiğinde obezite (şişmanlık) riskinin arttığı’’ kaydedildi.


  THY’de uçan aşçı dönemi

Türk Hava Yolları, İstanbul-New York hattında ‘’First’’ ve ‘’Business’’ yolcularının yemeğini uçaktaki aşçıların yapacağı yeni bir hizmet başlattı.


  Diz üstünün ömrü doluyor mu?

Microsoft Dynamics Türkiye Pazarlama Müdürü Berkhan Esmer, teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediğini belirterek, ‘’Gelecek 5 yılda diz üstü bilgisayarlar ömrünü doldurabilir çünkü her şey cep telefonuna kayıyor’’ dedi.


  Asya’nın en uzun sualtı mağarası

Akdenİz Üniversitesi Su Altı Topluluğu ve Su Altı Araştırma Uygulama Merkezi’nden dört kişilik dalış ekibi, Suluin mağarasındaki kalıntıları görüntüledi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım