04 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

Batıda bahar, doğuda kış

ARDAHAN ve Kars’ın Sarıkamış ilçesinde aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Yurdun batısında bahar mevsimi yaşanırken Sarıkamış’ta sabah saatlerinde etkili olan kar yağışıyla birlikte ilçe merkezinde kar kalınlığı 4 santimetreye ulaştı. Gece hava sıcaklığının eksi 1 dereceye kadar düştüğü ilçede Şehitler ve İstasyon mahallelerinde hayvancılıkla uğraşan çiftçiler, meraların karla kaplanmasından olumsuz etkilendi.

Gece kar yağışının etkili olduğunu Ardahan’da da kent merkezinde kar kalınlığı 1 santimetre, yüksek kesimlerde 3 santimetre olarak ölçüldü. Kentte gece en düşük hava sıcaklığı 2 derece oldu. Karayolları 126. Şube Şefi Ümit Yıldırım, Ardahan-Posof kara yolunun Ilgar Dağı ile Ardahan-Şavşat kara yolunun Sahara mevkilerinde kar yağışının devam ettiğini belirterek, ‘’Söz konusu yolları kullanacak sürücüler, tedbir için yanlarında takoz, çekme halatı ve zincir bulundurmalarını istiyoruz’’ dedi.

04.05.2010


 

AĞRI’DA 5 BİN EV SU ALTINDA KALDI

Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kösedağ, kentte 3 gündür devam eden sağanak sebebiyle yaklaşık 5 bin evin su altında kaldığını belirtti.

İbrahim Kösedağ, yaptığı açıklamada, Ağrı’da 3 gündür etkisini sürdüren sağanağın 100. Yıl, Kazım Karabekir ve Fatih mahalleleri ile TOKİ bölgesini olumsuz etkilediğini söyledi. Kriz masası kurulması için Ağrı Valiliğine başvurduklarını ifade eden Kösedağ, ‘’3 gündür devam eden sağanak sebebiyle yaklaşık 5 bin ev su altına kaldı. Ekiplerimiz geceli gündüzlü çalışmalarını sürdürmektedir’’ dedi. Kent merkezinden geçen Murat Nehri, Taşlıçay Deresi ve Kör Çayı’nın taştığını belirten Kösedağ, belediye olarak hiçbir kurumdan yardım almadan taşkın ve su baskınlarıyla mücadele ettiklerini, 1’i müteahhit firmaya ait 14 iş makinesiyle çalışma yürüttüklerini kaydetti.

04.05.2010


 

Minibüsçüler kontak kapattı

GABZE-Harem arasında çalışan minibüsçüler, hatta 30 yeni halk otobüsünün dahil edilmesini protesto etti.

Sabah saatlerinde Harem’de toplanan onlarca minibüsçü kontak kapatarak eylem yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Gebze-Harem hattına 30 halk otobüsü dahil ettiğini belirten minibüsçü esnafı, gün boyunca iş yavaşlatma kararı aldı. Minibüsçüler adına açıklama yapan Nazım Erdem,” Minibüsçü esnafının zor günler yaşadığı bir dönemde aynı hatta çalışacak 30 adet halk otobüsünün dahil edilmesi kabul edilemez. Eğer bu hatta ihtiyaç varsa bizim esnafımızın çalışması gerekir. Biz burayı ihaleyle aldık. Bizim taleplerimiz dikkate alınmazsa kontak kapatacağız. Gerekirse minibüslerimizle birinci köprüden Büyükşehir Belediyesi’ne gideceğiz.” dedi. Eylem sırasında bir grup minibüsçü ise ellerindeki trafik ceza makbuzlarını göstererek belediyenin polisle birlikte yıldırma politikası uyguladığını iddia etti.

04.05.2010


 

Tarihî hamam göç müzesi oluyor

KARAMAN’DA Karamanoğlu Beyliği dönemine ait tarihî Yeni Hamam, Karaman Belediyesi ve Hollanda Karamanlılar Vakfının ortaklaşa çalışmalarıyla ‘’göç müzesi’’ne dönüştürülecek.

Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, yaptığı açıklamada, Karaman’ın merkez nüfusunun 130 bin olduğunu, en az 200 bin Karamanlının da yurt dışında çeşitli Avrupa ülkelerinde bulunduğunu söyledi. Yurt dışındaki Karamanlı hemşehrilerinin sayısının azımsanmayacağını ifade eden Belediye Başkanı Uğurlu, bundan yaklaşık yarım asır önce ellerinde tahta valizle Avrupa yollarına giden Karamanlıların artık yaşadıkları yerlerde kendilerini kabul ettirmiş saygın kişiler olduğunu belirtti.

04.05.2010


 

Muğla termik buharla ısınacak

YATAĞAN Termik Santrali’nde elektrik üretiminden kaynaklanan buharla Yatağan ve Muğla’nın ısıtılmasına yönelik dönüşüm, iletim ve dağıtım projesi son aşamaya ulaştı.

Doğalgaza oranla yüzde 30 daha ucuz ve tamamen temiz bir yöntem olan buharla ısıtmanın ihalesi yapılarak hayata geçmesiyle ilk etapta Yatağan ilçesindeki 6 bin konut, ardından il merkezi buharla ısıtılacak. Projenin uygulanmasıyla santralin veriminin yüzde 80 olacağını belirten yetkililer, hava kirliliğinin de ortadan kalkacağını ifade etti. Yeniköy-Yatağan Elektrik Üretim AŞ (YEAŞ) Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu, bölgesel ısınma sisteminin tamamen çevre dostu olduğunu belirterek, kömür yanmasıyla elde edilen buharın yüzde 100 temiz olduğunu söyledi. Şerifoğlu, “Tesis içinde bize düşen görev, sıcak buharla suyu ısıtmak ve pompalanmaya hazır hale getirmektir. Bunun için 5 milyon liralık yatırım yapılacaktır. Daha sonra ihale yoluyla işi alacak müteşebbisler, sıcak suyu boru hatlarıyla Yatağan’a daha sonraki süreçte de Muğla’ya götürebilecektir” dedi.

04.05.2010


 

Yeni Asya Neşriyat, festivalden memnun ayrıldı

ANTALYA’NIN Kumluca ilçesinde düzenlenen 11. Tarım ve Seracılık Festivali’nde yerini alan Yeni Asya Neşriyat standı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

23 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen 11. Kumluca Tarım ve Seracılık Festivalinde çeşitli faaliyeler gerçekleştirildi. Gazetemiz Kumluca Temsilcisi Mustafa Sezer, festivalde açılan Yeni Asya Neşriyat Standınnın ziyaretçilerden yoğun ilgi gördüğünü belirterek, bundan sonra her yıl festivale katılarak yayınları sergileyeceklerini belirtti. Sezer, standda en çok ilgiyi Nefis Muhasabesi kitabı ve Risale-i Nur’ların çektiğini söyledi. Temsili ‘yörük göçü’ile başlayan festival, domates güreşi, yağlı pehlivan güreşleri ile sona erdi. Geleneksel Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında ilçenin geçim kaynağı olan seracılık konusunda da bir sempozyum düzenlendi. Festivali kapsamında yapılan “en iyi ürün yetiştiriciliği yarışması”nda gazetemiz okuyucusu olan Mavikent Kasabası’ndan Kenan Tunç ve Erkan Ketboğa dereceye girdi.

04.05.2010


 

Yoğun sis gemi geçişlerini aksattı

İSTANBUL Boğazı, yoğun sis nedeniyle yaklaşık 3 saat transit gemi geçişlerine kapalı kaldı.

Alınan bilgiye göre, özellikle boğazın kuzey kesimlerinde etkili olan sis nedeniyle, İstanbul Boğazı her iki yönde saat 05.30’dan itibaren transit gemi geçişlerine kapatıldı. Boğazda transit gemi geçişlerine, görüşün açılması üzerine saat 08.40’da yeniden izin verilmeye başlandı. Bu arada, İDO’nun Anadolu Kavağı-Rumeli Kavağı-Sarıyer vapur seferleri yine sis sebebiyle iptal edildi.

04.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım