11 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

İdeolojik değil mi?

“Danıştay’ın verdiği kararları ideolojik olarak nitelendirmek, hukuka saygılı devlet yönetimi anlayışıyla bağdaşmaz” diyerek Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç başta olmak üzere bazı adreslere mesaj gönderen Danıştay Başkanı Birden'in sözleri, “Başörtüsü ile ilgili verilen kararlar ideolojik değil mi?” sorusunu gündeme getirdi.


CHP DE YOLUNU SEÇMEK ZORUNDA

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, genel başkanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı. Baykal, “Bu komplonun hedefi sadece ben değilim, aynı zamanda CHP

Beraat ettik

Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mustafa Döküler, “İrtica İle Mücadele Eylem Planı” iddialarına ilişkin Emekli Tuğg. Adnan Tanrıverdi’nin “Genelku


  Değerlendirme kanundan sonra

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ali Em, ‘’(Anayasa değişikliğine ilişkin) kanun henüz çıkmadı.


  Şehit cenazeleri şova dönüşmesin

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu eski üyesi Prof. Dr. Saim Yeprem, cenazelere saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, “Cenazeler şov haline dönüştürülmemeli. Cenaze törenleri protesto gösterilerinin yeri değildir” şeklinde konuştu.


  AB, Türkiye için tek seçenek

Alman Yeşiller Partisi Federal Meclis üyesi Memet Kılıç, AB’nin Türkiye için, eş değerde başka seçeneği bulunmayan bir perspektif olduğunu söyledi.


  Reşat Petek, ‘pimi çekilmiş bomba’dan yargılanıyor

Emeklİ Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek hakkında, Zaman gazetesinde 25 Kasım 2009’da yayınlanan “Adalete atılan el bombası” başlıklı yazısı sebebiyle Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan dâvâ başladı.


  Ergenekon sanıkları Dink sanıklarıyla görüşmüş

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin görülen davada, ‘’Ergenekon’’ davası sanıklarından bazılarının, Hrant Dink cinayeti davası sanıklarıyla telefonla görüştükleri tespit edildi.


  Bulanık dâvâsı Ankara’da

Adalet Bakanlığı, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının Muş’un Bulanık ilçesinde 15 Aralıktaki olaylı gösteriyle ilgili dâvânın güvenlik sebebiyle Ankara’ya alınması talebini uygun buldu.


  Suruç’ta feci kaza: 5 ölü

ŞANLIURFA’NIN Suruç ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 5 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.


  Türk Deniz Görev Grubu törenle uğurlandı

Denız Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Türk Deniz Görev Grubu (TDGG), tarihi ilk aktivasyonu için, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nda düzenlenen törenle Adriyatik ve Akdeniz’de icra edecekleri göreve yolcu edildi.


  Engelliler ‘mehter ile ritm’’ tutacak

Bursa’da, Zihinsel ve Ruhsal Engelliler Derneğinin (ZEDEM) İŞKUR desteğiyle hayata geçirdiği proje kapsamında, zihinsel ve ruhsal engellilerden, mehter takımı oluşturulacak.


  Ormanlar, 24 saatizleniyor

Orman yangınlarıyla mücadelede ilk kez Türkiye’de kullanılan sistemle riskli bölgeler 24 saat kamerayla izleniyor.


  Üniversite öğrencileri köylerde ders veriyor

Uludağ Üniversitesi öğrencileri örnek bir projeye imza attı. Türkiye’nin çeşitli illerinden eğitim için Bursa’ya gelen gençler, gönüllü olarak köy çocuklarını sınavlara hazırlıyor.


  Ağa takılan “caretta caretta’’yı balıkçılar kurtardı

BalIkesİr’İn Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesi açıklarında ağa takılarak yaralanan ‘’caretta caretta’’, balıkçılar tarafından kurtarıldı.


  Mahkûmlara badminton ile rehabilite

Metrİs R (Rehabilitasyon) Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki hükümlüler badminton ile rehabilite edilecekler.


  3 ilâç için geri çekme kararı

SağlIk Bakanlığı 3 ilâcın bazı serileri için geri çekme kararı aldı.


  Sebze-meyve şenliği

Bİrçok ürünün yetiştiği Türkiye’de, ürünlerin olgunlaşmasıyla yörelerde şenlik ve festivaller de başlıyor. Geçmişi yıllar öncesine dayanan şenlik ve festivallerle hem bölgenin hem de yetiştirilen ürünün tanıtımı amaçlanıyor.


  Hafız öğrenciler tac giydi

Kocaeli’nin Gebze ilçesine bağlı Darıca beldesinde hafızlık eğitimini tamamlayan 17 kız öğrenci törenle tac giydi.


  Grönland Buzulları’ndaki erime yazın katlanıyor

Sanayİ ürünleri, petrol, kömür gibi fosil yakıtlarının tüketiminden kaynaklanan karbondioksitle dünya ikliminin giderek ısınması, en çarpıcı biçimde Grönland’da da kendini gösteriyor.


  BUZUN VARLIĞI İKLİM İÇİN ÖNEMLİ

Grönland, tümden eriyecek olsa dünya denizleri ve okyanusları 7 metre yükselecek. “Buz”un varlığı, dünya ikliminin bozulmaması için çok önemli.


  Kapadokya, Rusya’da tanıtılacak

Rusya Devlet Televizyonu Kapadokya’da belgesel çekti. Rusya K adlı televizyon kanalı, Eylül ayında yayınlanacak ‘’Sferes’’ adlı tanıtım programı için Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini görüntüledi.


  Mekke treninde geri sayım

Bİrİncİ aşaması tamamlanan Mekke tren projesinin ikinci aşamasına önümüzdeki aylar içerisinde başlanacağı bildirildi.


  Denizli’de jojoba üretimi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Biyoloji Bölümü, yağı, ağır sanayi, ilâç ve kozmetik sanayisinde kullanılan, 25 metreyi bulan kökleriyle de erozyon ve çölleşmeyle mücadeleye katkı sağlayan jojoba bitkisinin üretimi ve tohum ıslah çalışması için üretim merkezi kurdu.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım