30 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Aile-Sağlık

Çocuk yuvaları 5 yıl içinde çocuk evine dönüştürülecek

Muğla’ya incelemelerde bulunmak için gelen Bakan Selma Aliye Kavaf, çocuk yuvalarını tasfiye ederek ev sistemine geçeceklerini kaydetti. Göreve başladığı günden bu yana çocuk yuvaları ve huzurevlerine büyük önem verdiğini ve kaliteyi arttırmak için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Kavaf, “Çocuklarımızın hayat standardını yükseltmeye yönelik planladığımız çocuk evleri konusuna büyük önem veriyoruz. Çocuk evlerimizin sayısı bugün itibariyle 205’e çıktı. 5 yıl içinde yuvalarımızı tasfiye etmeyi düşünüyoruz. Tamamen ev sistemine geçmeyi hedefledik. 5 yıl içerisinde yuvalardan ev sistemine geçince yurtlar da kendiliğinden otomatik olarak tasfiye olacak.”

EV SİSTEMİ BAŞARIYI DA ARTTIRACAK

YUVADA kalan çocukları sosyal faaliyetlere yönlendirdiklerini de kaydeden Bakan Kavaf şöyle konuştu: “Geçen yıl yuvada kalan ve üniversite sınavına giren çocuklarımızda başarı oranımız yüzde 77. Geçmeyi planladığımız ev sisteminin, çocuklarımızın başarıları üzerinde çok olumlu etkileri var. Onun dışında biz başarıyı sadece akademik başarı olarak değerlendirmiyoruz. Çocuklarımızın sosyal, sanatsal ve sportif alandaki yetenekleri ve başarılarını da teşvik ediyoruz. Geçen sene kurumlarımız arasında düzenlenen Türkiye şampiyonasında gol kralı olan çocuğumuzu Galatasaray’ın alt yapısına verdik. İkinci olan çocuğumuzu da Fenerbahçe’nin alt yapısına verdik. Çocuklarımızı başarılı oldukları alanlarda destekliyoruz. Kendi çocuklarımız için ne yapıyorsak onlar için de yapmaya gayret ediyoruz.”

30.05.2010


Kapadokya’da evlilik öncesi fuar

NEVŞEHİR'İN Ürgüp ilçesinde esnaf biraraya gelerek Cumhuriyet Meydanı’nda evlilik hazırlığındaki gençler için ‘Evlilik Öncesi Fuar’ düzenledi.

İlk kez gerçekleştirilecek olan faaliyet için pastane, berber, bayan kuaförü, fotoğrafçı, çiçekçi, gelinlikçi, düğün salonu işletmecisi, matbaa gruplarından oluşan esnaf topluluğu bir araya geldi. Fuar 28- 30 Mayıs tarihleri arasında Ürgüp Cumhuriyet Meydanında gerçekleşti. Fuarın düzenlenmesini sağlayan Ürgüplü fotoğrafçı Özkan Kosluoğlu, fuar gerçekleştirme fikrinin esnaf arkadaşlarıyla birlikte istişare yaparak ortaya çıktığını söyledi. İlçede evlenecek çiftlere yardımcı olabilecek alanlardan faaliyet gösteren esnafları bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirten Kosluoğlu, “Özellikle İlkbahar döneminden hazırlıklara başlayarak yaz döneminde de evliliklerini gerçekleştiren çiftler, tatlı bir telâş içerisinde oluyor. Bu durum çoğu zaman yorucu bir şekilde gerçekleşiyor. Biz de bu doğrultuda çiftlerimizin fikir edinmelerine yardımcı olmak amaçlı ‘Evlilik Öncesi Fuarı’ düzenlemeye karar verdik. Dileriz ki bu fuar amacına ulaşır ve hayatlarının devamını evlilikle noktalandırmaya karar veren çiftlerimizin mutluluklarına yardımcı olur” dedi.

30.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.