30 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İki volkan da Orta Amerika’da

Latin Amerika’da bir günde iki volkan patladı. Guatemala’da Pacaya volkanı patlarken, çevredeki köyler boşaltıldı, uçak seferleri durduruldu. Yine bölge ülkesi Ekvador’da Tungurahua volkanı da patladı ve 10 bin metre yükseğe kül püskürtürken, çevredeki yerleşim birimleri boşaltıldı.


İSRAİL GEMİLERE İZİN VERSİN

İHH Başkanı Bülent Yıldırım: “Dışişleri Bakanlığımız, Avrupa Parlamentosu, Fransa Dışişleri Bakanlığı ve daha birçok ülkeden hareketimizi destekleyen

NPT'de anlaşma sağlandı

BM'DE yaklaşık 4 haftadır devam eden Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşmasını (NPT) gözden geçirme toplantılarının sonunda NPT’ye üye 189


  İşgalci güçler terörü tetikliyor

MALEZYALI siyaset bilimci ve sivil toplum örgütü Uluslararası Adil Dünya Hareketi (JUST) Başkanı Dr. Chandra Muzaffer, terörü işgalci güçlerin ortaya çıkardığını ifade etti.


  Tayland'da seçim zor görünüyor

TAYLAND Başbakanı Abhisit Vejjajiva, erken seçimlerin bu yıl yapılmasının zor olduğunu söyledi. Abhisit, erken seçimlerin olacağını, ancak bu yıl seçimleri düzenlemenin artık daha da zorlaştığını belirtti.


  Siviller, deneyimsiz personel kurbanı olmuş

Afganİstan’da bu yıl başında bir konvoydaki sivillerin Amerikan füzelerince vurulmasında suçun, ABD casus uçağının deneyimsiz personelinde olduğu sonucuna varıldı.


  Osmanlı eserleri Vatikan arşivinde

AraştIrmacI-yazar Rinaldo Marmara, Vatikan’ın Arşiv Kütüphanesi’nde Türk tarihine ışık tutacak nitelikte çok değerli evraklar bulunduğunu belirterek, 500’e yakın Osmanlıca el yazması eserin, Vatikan Kütüphanesi’nin 5 ayrı bölümünde muhafaza edildiğini bildirdi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.