30 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Makineciler meydan okudu

Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği (OAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, Türkiye’de kamunun ve özel sektörün alımlarında Türk makinelerini tercih etmesini isteyerek, ‘’Biz katur kutur makineler yapalım, siz de bizden tıkır tıkır alın demiyoruz. Biz uluslar arası standartlarda makineler üretiyoruz, biz meydan okuyoruz’’ dedi.



ETİ Maden halka arz edilmeli

ETİ Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz, ‘’Eti Maden İşletmelerinin bir an önce halka arz edilmesi lazım’’ dedi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kimya Metal ve Maden Sektör Kurulu’nun ‘’Bor Madeni’’ konulu Türkiye İstişare Toplantısı MÜSİAD’ın Ankara şubesi toplantı salonunda yapıldı. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, ETİ Maden İşletmelerinin çalışmaları ve bor kimyasalı hakkında bilgi verdi.



İşsizlik ciddî boyuta ulaştı

Türkİye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Antakya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, eğitimli insan işsizliğinin ciddî boyuta ulaştığını belirterek, şirketlerin de daha fazla iş meydana getirmek zorunluluğu bulunduğunu bildirdi.



Esnafa kredi yolu tıkandı

Antalya Muratpaşa Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Turgut Bucak, toplumsal sorun haline gelen kredi kartı borçları nedeniyle esnafın kredi almak bir yana kefil bile bulamadığını söyledi.



Piyasalarda Çin kâbusu hortladı

Türkİye’de iç talepte geçen yılın son çeyreğinden itibaren başlayan canlanma eğilimi, başta Çin olmak üzere, Hindistan, Güney Kore, Tayvan gibi Uzakdoğu ülkelerinden yapılan ithalattı yeniden artırdı.



Tarımsal danışmanlık hizmeti alana destek var

TarIm ve Köyişleri Bakanlığı, tarımsal danışmanlık hizmeti satın alan işletmelere 500 lira destekleme ödemesi yapılacağını açıkladı.



Karşılıksız çekler arttı

KARŞILIKSIZ çek adedi, geçen yıl 2 milyona yaklaştı.



“Ambalajlı su” sektörü büyüyor

Tüketİcİlerİn son yıllarda ambalajlı suya olan ilgisinin arttığı, bu durumun da sektörün cirosunu her geçen gün büyüttüğü bildirildi.



Emlak Vergisi'nde şikâyetler artıyor

Tüketİcİler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, emsal bedel uygulamasıyla birlikte vatandaşların emlak vergisinin 4 katına çıktığını belirterek, ‘’Belediyelerin sübjektif uygulamalarından dolayı dava açma durumumuz olabilir.



Mayıs'ta beyaz et fiyatları geriledi

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği (BESD-BİR) Genel Sekreteri Yüce Canoler, mayıs ayında havaların serin gidişi nedeniyle piknik sezonunun başlamadığını ve beklenen talep artışının olmaması nedeniyle beyaz et fiyatlarında düşüş yaşanmış olabileceğini söyledi.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.