17 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Trabzonspor'dan 12 transfere yalanlama

TRABZONSPOR, Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Stephan Appiah ve Eskişehirspor'da forma giyen Sezer Öztürk ile ilgilenmediğini bildirdi.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, ''Bazı medya organlarında eski Fenerbahçeli oyuncu Stephan Appiah ve Eskişehirspor'da forma giyen Sezer Öztürk ile ilgilendiğimiz yönünde yer alan haberler tamamen gerçek dışıdır. Her iki oyuncuyla ilgili Trabzonspor Kulübü olarak hiçbir girişimimiz söz konusu değildir'' denildi. Trabzonspor Kulübü, salı günü de bir açıklama yaparak Stanislav Sestak, Sidney Govou, Milivoje Novakoviç, Oleksandr Yakovenko, Gervinho, Landry Mulemo, Volkan Yaman, Orhan Şam, Koray Çölgeçen, Yekta Kurtuluş gibi futbolcuların gündeme hiç gelmediği açıklamıştı. Bordo-mavililer, iki günde basında çıkan 12 futbolcunun transferini yalanlamış oldu.

Panteliç'te ısrar yok

TRABZONSPOR Kulübü Başkanı Sadri Şener, çok iyi, takımda direkt forma giyebilecek forvet oyuncusu bulabilmeleri halinde alacaklarını söyledi. Başkan Şener, stoper oyuncusu sorununu Wisla Krakow takımında forma giyen Arkadiusz Glowacki'yi transfer ederek aştıklarını belirtti. Forvet oyuncusu konusunda da çalışmalarının sürdüğünü anlatan Şener, Sırp oyuncu Panteliç konusunda ısrarlarının bulunmadığını ifade ederek, ''Sırbistan maçında çok iyi bir performans ortaya koyamadı. Panteliç'te hoca ısrar etmiyor, hatta istemiyor'' diye konuştu. Transferde sağ kanata bir oyuncu baktıklarını kaydeden Şener, ''Bu mevkide bir transfer gerçekleşebiliriz. Beşiktaş'tan Erhan Güven'i istedik, ancak bu transfer olmadı. Çok aceleci değiliz'' ifadelerini kullandı.

17.06.2010


 

Schuster'den 2 yıllık imza

BEŞİKTAŞ'IN daha önce anlaşmaya vardığı ve salı günü İstanbul'a gelen teknik direktör Bernd Schuster dün sözleşme imzaladı.

Schuster, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen ve Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören, Transfer Komitesi Başkanı Serdal Adalı ve Basın Sözcüsü Mete Düren'in de hazır bulunduğu törende kendisini 2 yıllığına Beşiktaş'a bağlayan sözleşmeye imza attı. Tecrübeli teknik adamın siyah-beyazlı kulüple yaptığı sözleşme törenine birçok basın mensubu takip etti. Bazı tv kanalları imza törenini canlı yayınlarken yurt dışından gelen yabancı basın mensupları da sözleşmeyi takip etti.

BJK İNÖNÜ STADI'NI GEZDİ

Sabah erken saatte sağlık kontrolünden geçen Alman teknik adam, daha sonra kulüp basın sözcüsü Mete Düren ile birlikte BJK İnönü Stadı'na geldi. Burada önce soyunma odalarına bakan Schuster, daha sonra sahaya çıkarak, tribünleri ve sahanın zemininin inceledi. Mete Düren'den statla ilgili bilgi alan Alman teknik direktörün, müzeden, koridorlardaki fotoğraflardan ve Beşiktaş'ı anlatan tarihi anlardan çok etkilendiği öğrenildi. Bu arada, stadı gezdiği sırada havalimanında kendisini omuzlara alan Çarşı taraftar grubunun bulunduğu bölüm gösterilirken, ''Seni omuzlara alanlar bu tribünde'' ifadesi üzerine Schuster, gülümseyerek tepki verdi.

TESİSLERE HAYRAN KALDI

Schuster ve yardımcıları daha sonra sözleşme imzalamak üzere BJK Nevzat Demir Tesisleri'ne geçtiler. Yönetici Meten Düren ve Yardımcı AntrenörTayfur Havutçu ile birlikte BJK Nevzat Demir Tesisleri'ndeki sahaları, kondisyon merkezini, yatak odalarını ve toplantı salonunu gezen Schuster, hayranlığını ifade etti. "Avrupa'da böyle tesisler çok az kulüpte var" diye konuşan Schuster, "Ev tutmayıp burada kalmayı bile düşünebilirim" ifadesini kullandı.

17.06.2010


 

NBA şampiyonu 7. maça kaldı

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de, play-off final serisinin 6. maçında Los Angeles Lakers, Boston Celtics'i 89-67 yendi ve seride durumu 3-3'e getirdi.

Staples Center'da oynanan maçta ev sahibi Lakers'ı galibiyete taşıyan oyuncular, 26 sayı, 11 ribaunt ile oynayan Kobe Bryant ve geceyi 17 sayı, 13 ribaunt ile tamamlayan Pau Gasol oldu. NBA'deki 18. şampiyonluğu için sahaya çıkan, ancak bunun için elde etmesi gereken galibiyetten oldukça uzak bir performans sergileyen Celtics'te ise Ray Allen 19 sayı, Paul Pierce 13, Kevin Garnett 12 sayıyla oynadı. Seride şampiyonu belirleyecek 7. ve son maç, cuma sabaha karşı Los Angeles'ta oynanacak.

17.06.2010


 

Messi'li Arjantin Güney Kore karşısında

2010 Dünya Kupası B Grubu'nda bugün Arjantin ile Güney Kore karşı karşıya gelecek. Gruptaki ilk maçlarını galibiyetle kapatan iki takım arasındaki müsabaka, Johannesburg'daki 88 bin kapasiteli Soccer City'de 14.30'da başlayacak.

Maçı Belçika'dan Frank de Bleeckere, Peter Hermans, Walter Vromans hakem üçlüsü yönetecek. FIFA dünya sıralamasında Arjantin 7. Güney Kore milli takımı ise 47. sırada bulunuyor.

17.06.2010


 

Kaybedenler sahada: Yunanistan-Nijerya

2010 Dünya Kupası B Grubu'nda bugün Yunanistan ile Nijerya karşı karşıya gelecek.

Gruptaki ilk maçlarını kaybeden iki takımı karşı karşıya getirecek maç, Bloemfontein kentindeki 45 bin seyirci kapasiteli Free State Stadyumu'nda, 17.00'de oynanacak. Karşılaşmayı Kolombiya'dan Oscar Ruiz Acosta, Abraham Gonzalez ve Humberto Clavijo hakem üçlüsü yönetecek.

17.06.2010


 

Fransa ve Meksika ilk galibiyet peşinde

2010 Dünya Kupası A Grubu'nda Fransa ile Meksika karşı karşıya gelecek. Gruplarındaki ilk maçlarından beraberlikle ayrılan iki takım arasındaki müsabaka, Polokwane kentindeki 45 bin seyirci kapasiteli Peter Mokaba stadyumunda 21.30'da başlayacak.

Maçı Suudi hakem Halil İbrahim El Hamdi yönetecek. FIFA dünya sıralamasında Fransa 9. sırada bulunhurken, Meksika 17. sırada yer alıyor.

17.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.