22 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

OHAL’e gerek yok

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, bir gazetecinin bazı siyasîlerin dile getirdiği gibi olağanüstü hal uygulamasının gerekli olup olmadığına ilişkin sorusu üzerine, ‘’Olağanüstü halin söz konusu olduğunu düşünmüyorum’’ dedi. Başbuğ, ‘’Hakkari’deki saldırıda istihbarat zaafiyeti olduğuna ilişkin söylemlere katılmıyorum’’ şeklinde konuştu.


TÜSİAD BAŞKANI: DEVLET HESAP VERMEKLE YÜKÜMLÜ

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner: “Devlet, vatandaşının ve askerinin yaşama hakkını korumakla sorumlu, bu sorumluluğunu yerine getiremiyorsa bunun hesabını

Çözüm demokratik açılımda

PKK’nın Hakkari’deki saldırısını şiddetle kınayan Avrupa Birliği, terörün Kürt meselesinin çözümünde etkili olamayacağını belirterek, meselenin demokr


  Bölgedeki personel gözden geçirilecek

TERÖRE karşı kısa ve orta vadeli ilave tedbirler alınmasının kararlaştırıldığı Güvenlik Zirvesinde, istihbarat ve bölgede görev yapan personelin yapısının gözden geçirilmesi üzerinde durulduğu bildirildi.


  Sağduyu mesajları

Şehit aileleri: Hedefi kaos çıkarmak olan teröre bu fırsatı vermeyelim.


  Plan var, icra yok

Balyoz darbe planı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin tahliye gerekçeleri belli oldu. Tahliye kararını veren hakim Yılmaz Alp, gerekçesini, “Mevcut deliller doğrultusunda şüphelilerin katıldıkları ya da görevlendirildikleri Balyoz seminer planında, yapılması planlanan eylemlerin icra hareketlerinin gerçekleştirildiğine ilişkin somut olgular bulunmamaktadır” şeklinde açıkladı.


  Balyoz CD’lerinde sahtecilik yok

“Balyoz Planı” soruşturması kapsamında, önceki bilirkişi raporlarından kaynaklanan çelişkiler sebebiyle talep üzerine, TÜBİTAK görevlisi 3 bilirkişiye yeniden yaptırılan incelemede, “17 adet CD imajı ve 2 CD’den kopyalanan dosyalarda, önceki çelişkilerin teknik bir çelişki göstergesi ve sahtecilik bulgusu olmadığı sonucuna varıldığı” belirtildi.


  İstanbul UNFPA'ya ev sahipliği yapacak

İstanbul, BM Nüfus Fonunun (UNFPA) Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölge Bürosuna evsahipliği yapacak. İstanbul, BM Nüfus Fonunun Bölge Bürosuna ev sahipliği yapmaya aday diğer rakip şehirler Cenevre, Konpenhag ve Viyana’yı geride bırakarak, bu önemli büroya evsahipliği etme hakkını kazandı.


  İstihdam Stratejisi için sendika görüşü istendi

Ulusal İstihdam Stratejisine (UİS) son şekli veriliyor. İşçi konfederasyonlarından, kıdem tazminatı, esnek çalışma modelleri ve bölgesel asgari ücretin de aralarında bulunduğu konularla ilgili görüş istendi.


  İlhan Selçuk öldü

Cumhurıyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.


  Bakan Yıldız’a yumruk için 5 yıl hapis istendi

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a Kayseri’de yumruklu saldırıda bulunan öğretmen Şahin Şimşek için ‘Kamu görevlisine karşı yaralanmasına sebep olmak’’ suçundan 3 ila 5 yıl arasında hapis cezası verilmesi istendi.


  Danıştay, sigara yasağına karşı

Daniştay’in kahvehanelerdeki sigara yasağının Anayasaya aykırılığı iddiasına ilişkin, Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi (SSUK), Yeşilay ile sivil toplum kuruluşları tarafından yayımlanan ortak bildiride, en önemli sağlık yasalarının bazı işletmeler öne sürülerek zedelenmesinin, en temel sağlık haklarına aykırı olduğu bildirildi.


  Listeler bugün kaldırılıyor

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), Anayasa değişikliğine ilişkin referandum takvimine göre muhtarlık bölgesi askı listeleri, bugün saat 17.00’da askıdan indirilecek. YSK’nın “www.ysk.gov.tr” internet adresinde ilan edilen Yurt Dışı Seçmen Kütüğü’nün de ilanı sonladırılacak. Listelere yapılacak itirazlar, 28 Haziran Pazartesi günü karara bağlanacak.


  Çorum’da keneden bir ölüm daha

Çorum’da yaşayan ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle bir hafta önce Ankara’ya sevk edilen kişi öldü.


  Okuldan çok tarlaya gidiyorlar

TÜRKİYE'DE milyonlarca öğrenci tatil için başka illere giderken, Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinden binlerce çocuk şimdiden 3 ay sonra başlayacak okul ihtiyaçlarını karşılamak için tarlaların yolunu tutuyor.


  Okuma-yazma bilmiyor, okul yaptırıyor

KONYA'NIN merkez Karatay ilçesi Karakulak Mahallesi’nin ‘’Ali Amca’’sı, TBMM Üstün Hizmet Ödülü sahibi iş adamı Ali Yaman, okuma yazma bilmemesine rağmen eğitime verdiği destekle dikkat çekiyor.


  Türk Kızılayı Özbekistan’da

TÜRK Kızılayı, Kırgızistan’da yaşanan iç çatışmaların ardından Özbekistan’a sığınmak zorunda kalan yaklaşık 100 bin mülteciyi yalnız bırakmıyor.


  500 kişiye sigarayı bıraktırdı

SİGARA tiryakisi abisi kollarında öldükten sonra hayatını sigara ile mücadeleye adayan Halis Efe, bugüne kadar 500’den fazla kişiye sigarayı bıraktırdı.


  Malezya üniversitesi, Türk öğrencileri bekliyor

MALEZYA Putra Üniversitesi (UPM) Rektör Yardımcısı Prof. Dr Aini İderis, “Türk öğrencilerimizi üniversitemizde okumaya davet ediyoruz.


  Eczacılık fakültesi açılsın mı?

TÜRK Eczacıları Birliği (TEB) tarafından, ‘’Yeni eczacılık fakültesi açılması konusundaki ısrarın devam etmesi halinde yalnızca altyapısı ve eğitici kadroları eczacılık eğitimini vermeye yeterli kurumlara izin verilmesi gerektiği’’ savunuldu.


  Karnedeki zayıf intihara sürükledi

ADIYAMAN'DA karnesindeki zayıf yüzünden ailesi ile tartışan genç, intihara teşebbüs etti. Merkeze bağlı Kayalık Mahallesi’nde oturan O.C., karnesinde zayıf olduğu için ailesi ile tartıştı.


  Petrol felâketi kıyılara ulaştı

ABD'NİN Meksika Körfezi’nde iki aydır, bin 500 metre derindeki kuyudan, yapılan son hesaplamalara göre günde 60 bin değil, 100 bin varil petrolün denize aktığı kaydedildi.


  Zimbabwe’ye kanlı elmas uyarısı

ULUSLARARASI insan hakları örgütlerinden Human Rights Watch (HRW-İnsan Hakları İzleme), “kanlı elmas” ticaretini durdurma hedefiyle kurulan ve küresel çapta elmas ticaretini kontrol eden Kimberley Sürecine, madenlerinde insan hakları ihlalleri tespit ettiği Zimbabve’yi sertifika sisteminden çıkarması çağrısında bulundu.


  Foklar, bıyıklarıyla iz sürüyor

FOKLARIN avlarını, balıkların suda arkalarında bıraktıkları gözle görünmez izleri bıyıklarıyla saptayarak buldukları belirlendi.


  Yabancı türlere karşı tedbir alınıyor

ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü araştırmacıları, Kızıldeniz’den gelen ve Türk halkının lezzetine alıştığı yerli balık türlerini yok olma tehdidiyle karşı karşıya bırakan deniz anası, balon, gümüş, iskarmoz gibi istilacı türlerin Akdeniz’deki yayılım hızını engellemek için bilimsel çalışma başlattı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.