22 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İsrail zulmü Kudüs’e yöneldi

İsrail hükümetinin, özellikle Doğu Kudüs’te Filistinlilerin yerlerinden edilmesi nedeniyle artan gösteriler üzerine, Kudüs’te yaşayan Filistinlilere daha sert yaptırımlar hazırlığında olduğu belirtildi. İsrail, çocukları bu tür eylemlere katılan ailelerin, Kudüs’teki ikamet hakları ile diğer ekonomik ve sosyal haklarından mahrum bırakılmasına yönelik önlemlere başvuracak.


Ablukaya makyaj

İSRAİL Başbakanlığı, Gazze’ye yönelik ablukanın kolaylaştırılmasına ilişkin alınan karar doğrultusunda, atılacak adımların ayrıntılarını duyurdu.

AB, Şalit’i düşünüyor

AVRUPA Birliği, İsrail’in, Gazze’ye deniz ablukasını sürdürürken karadan ablukayı yumuşatma kararını memnuniyetle karşıladı.


  Brezilya: Sözümüzün arkasındayız

İNGİLİZ Financial Times (FT) gazetesi, “Brezilya’nın İran’ın nükleer programı konusunda arabuluculuk rolüne son vereceğini” yazdı. Gazetenin Washington ve Sao Paulo muhabirlerinin kaleme aldığı haberde, Brezilya Dışişleri Bakanı Celso Amorim’in sözlerine de yer verildi. Amorim, “ABD’nin Türkiye ve Brezilya’nın İran ile imzaladığı uranyum takası anlaşmasını reddetmesinin ardından, ülkesinin İran’ın nükleer programına ilişkin ihtilafta artık rol oynamak istemediğini” söyledi. “Herkesin işe yarayacağını söylediği şeyleri yaptık, ama elimiz yandı” diyen Amorim, “sonunda bazı insanların ‘Evet’i yanıt olarak kabul etmediklerini anladıklarını” ifade etti.


  Gemilere G. Kıbrıs izni

LÜBNAN hükümeti, Gazze’ye yardım götürmek için hazırlık yapan, içinde kadın gönüllülerin bulunacağı iki geminin Güney Kıbrıs’a gitmesine izin verdi. Gemilerin ne zaman hareket edeceği ise kesinlik kazanmadı.


  Otunbayeva Celalabad’ta

KIRGIZİSTAN’DA geçici hükümetin Başbakanı Roza Otunbayeva, 11 Haziranda Oş şehrinde patlak veren çatışmaların sıçradığı ve ciddî hasara yol açtığı Celalabad eyaletini ziyaret etti.


  Rusya, Belarus’a gönderdiği gazı kesti

RUSYA, yaklaşık 200 milyon dolarlık borcunu ödemediği gerekçesiyle Belarus’a gaz sevkiyatını durdurdu. Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev Gazprom Başkanı Aleksiy Miller ile yaptığı toplantıda, Belarus’a gönderilen gazın ‘’Rusya’nın çıkarlarının korumak adına kesmeleri’’ talimatı verdi.


  Kore sınırında radyasyon arttı

KUZEY Kore’nin geçen ay nükleer bir başarıya imza attığını açıklamasından birkaç gün sonra, Koreler arası sınırda anormal derecede radyasyon tespit edildiği bildirildi.


  Polonya’da ilk turun galibi Komorowski

POLONYA, Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski’yi ve devletin en üst düzey yetkililerini Rusya’da uçak kazasında kaybettikten 70 gün sonra, yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.