23 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

İstihdamda ‘yanlış adım’ uyarısı

Hak-İş’ın, istihdam stratejilerinin belirlenmesi ve işsizlik sorununun çözümü için alınacak kararlar ve atılacak adımlar konusunda uyarılarda bulundu.



Tarımda dünyanın 8. büyük ekonomisiyiz

Tarim ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Türk tarım sektörünün 70 milyon insanı beslediğini, 30 milyon turistin karnını doyurduğunu, üstüne 11,5 milyar dolarlık gıda maddesi ve tarım ürünü ihraç ettiğini belirterek, çalışan 100 kişinin 24-25 tanesinin de tarımda çalıştığını söyledi.



Petrol boru hatlarında güvenliği arttırdık

Enerjİ ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ülkede yaşanan terör olaylarına karşı hem Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) hem de Kerkük-Yumurtalık ham petrol boru hatlarında güvenlik tedbirlerini arttırdıklarını bildirdi.



Çiftçiye ‘fare’ darbesi

Türkİye’nİn önemli tarım bölgelerinden Yozgat’ta hububat hasadının başlamasının ardından, ekili alanlarda tarla farelerinin yaptığı hasara bağlı olarak verimin düşmesi bölge çiftçisini hayal kırıklığına uğrattı.



Bitkisel üretimde kendimize yetiyoruz

Türkİye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2008-2009 döneminde üretimi, yurtiçi talebi karşılama oranı en yüksek ürün, yüzde 1474,9 ile fındık oldu. Muzda yeterlilik derecesi yüzde 53,4’te kaldı.



Rusya Eski Başbakanı Primakov, TUSKON’un konuğu olacak

Rusya Eski Başbakanı Yevgeniy Primakov, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) konuğu olarak Türkiye’de gelecek.



Her 3 kuyudan 1’inde petrol bulundu

Türkİye’de geçen yıl açılan toplam 143 kuyudan 53’ünde petrol, 30’unda doğal gaz bulundu.



TOKİ, ‘yoksul konut’ üretimini 2 katına çıkarıyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 100 liradan başlayan taksitlerle 20 yıl vadeli sattığı, ‘’yoksul konut’’ üretimini 2 katına çıkarıyor.



Fitch’ten, Japonya’ya not uyarısı

UluslararasI Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, Japonya’yı uzun vadeli kredi notunu düşürebileceği yönünde uyardı. Kuruluşun Asya-Pasifik bölge müdürü Andrew Colquhoun yaptığı açıklamada, Japonya hükümeti tarafından güçlü ve sağlam bir mali konsolidasyon planı yapılmaması durumunda, ülkenin uzun vadeli kredi notunun düşürülme tehlikesiyle karşı karşıya bulunacağını belirtti.



Faktoringde rekor kaçak!

Gelİr İdaresi Başkanlığı Gelirler Kontrolörlerinin faktoring şirketlerinde gerçekleştirdiği vergi denetimleri, sektördeki büyük vergi kaçağını gözler önüne serdi.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.