23 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

OHAL ekonomiyi de vurur

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, son günlerdeki terör saldırılarının ardından gündeme gelen OHAL uygulamasının ülke ekonomisine de telâfisi zor zararlar vereceğini belirterek, “Uygulamanın ne ülkeye, ne de bölgeye ve bölge insanına bir katkısı olmayacaktır” dedi.


TERÖRLE DEMOKRASİ İÇİNDE MÜCADELE EDİLMELİ

26 yıldır PKK terörüne karşı verilen mücadelenin sadece silâhla başarılı olamayacağının açık bir şekilde ortaya çıktığını hatırlatan Emekli İstihbarat

Hak-İş: Oyuna gelmeyelim

HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu, terör saldırılarının arttığı bu dönemde daha serinkanlı olunması, birliktelik ve dayanışma duygularının güçlendirilme


  Çözüm sivil anayasada

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, sorumların çözümü için yeni sivil bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.


  Türk heyeti Heron’lar için İsrail’de

Türkiye ile İsrail arasında insansız hava araçlarının alım sözleşmesi doğrultusunda 10 uçaklık Heron teslimatının kalan 4 uçağının ön kabulünü yapmak üzere kabalalık bir Türk heyeti İsrail’e geldi.


  Cudi Dağında operasyon başlatıldı

Terörle mücadele kapsamında Şırnak’ın Küpeli ve Çırav dağlarından sonra Cudi Dağında da operasyon başlatıldı.


  Boyner: Yeni yol haritası bekliyoruz

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın girişimiyle başlayan terör odaklı siyasi liderler görüşmelerinden bir an önce ortak bir anlayış ve yeni bir yol haritasının ortaya çıkmasını bekliyoruz” dedi.


  AYM üyelerine suç duyurusu

ANAYASA Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile üyeleri Fulya Kantarcıoğlu, Serdar Özgüldür ve Osman Paksüt hakkında ‘’görevi kötüye kullanma, suç işlemeye teşvik, suça iştirak, anayasal düzeni yıkma’’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.


  TERÖR İSTANBUL’DA

Bir süredir tırmanma eğilimi gösteren terör şehre indi. İstanbul’un Halkalı semtinde askerî personel taşıyan otobüsün geçtiği güzergâha yerleştirilen bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 4'ü asker 5 kişi şehit oldu. Saldırıda, Jandarma Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik, uzman çavuşlar Çağlar Bölük ve Uğur Ekir ile astsubay Duran Bayram ve askerî personel kızı 17 yaşındaki Buse Sarıyağ vefat etti.


  Balyoz’da 12 tahliye daha

“Balyoz Planı” iddiaları soruşturması kapsamında tutuklu olan eski Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık'ın da aralarında bulunduğu 12 kişinin tahliyesi kararlaştırıldı.


  Sarıgül, parti kurmaktan vazgeçti

Türkıye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül, parti kurmaktan vazgeçtiğini, Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlığındaki CHP’yi destekleyeceklerini açıkladı.


  Türkiye, AİHM’de mahkûm

AVRUPA İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM, ‘’ifade özgürlüğünün ihlal edildiği’’ gerekçesiyle yapılan bir başvuruda Türkiye’yi haksız buldu.


  Petrol kaçakçılığında 60 gözaltı

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen “ihaleye fesat karıştırma ve petrol kaçakçılığı” soruşturması kapsamında 10 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 60 kişi gözaltına alındı.


   7 terörist ölü ele geçirildi

Gümüşhane ve Diyarbakır’da, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmalarda 1 er şehit oldu, 1 er yaralandı.


  Etkin pişmanlıktan 7 kişi serbest

Öte yandan, terör örgütünün Irak’ın kuzeyindeki örgüt kamplarından kaçmayı başararak önceki gün güvenlik güçlerine teslim olan T.D. (22), R.S. (22), B.S. (21), H.A. (21), M.Z. (20), O.G. (19) ve A.K. (19) adlı 7 terör örgütü mensubu, sorgulamalarının ardından çıkarıldıkları mahkemece ‘’Etkin Pişmanlık’’ hükümlerinden yararlandırılarak serbest bırakıldı.


  Terörle mücadele konuşmakla olmaz

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, ‘’Analar, babalar bu terörün kökünün artık kurutulmasını bekliyor’’ dedi.


  Gül, Kılıçdaroğlu ile de görüştü

Cumhurbaşkani Abdullah Gül, parti genel başkanlarına daveti çerçevesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.


  BDP'Lİ: Yıldız hakkında soruşturma

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız hakkında ‘’halkı askerlikten soğuttuğu’’ gerekçesiyle soruşturma başlattı.


  Avukatların nakil işlemine iptal

Anayasa Mahkemesi, hakkında disiplin kovuşturması yürütülen bir avukatın, başka bir baroya nakil isteğinin, hakkındaki disiplin kovuşturması bitmeden yapılamayacağını düzenleyen yasa metnini iptal etti.


  K. Irak bölgesel yönetimi bombardıman istemiyor

Irak’in kuzeyindeki bölgesel yönetim, Şemdinli’deki son terör saldırısının ardından, sınırları içindeki bölgelere yönelik Türkiye’nin bombardımanda bulunmamasının beklendiğini bildirdi.


  EĞİTİMDE REFORMA BÜYÜK İHTİYAÇ VAR

TÜBA, Türkiye’nin bilim ve teknolojideki durumunu içeren “TÜBA Bilim Raporu 2009” kitabı hazırladı. Raporda Türkiye’de ilk ve orta öğretimin ciddî bir reforma ihtiyacı olduğunun altı çizildi.


  100 metre yükseklikteki teleferikle hastane yolculuğu

RİZE’NİN Çayeli ilçesinde yürüyemeyen böbrek hastası Mehmet Ünal (62), diyalize girebilmek için yaklaşık 100 metre yükseklikten geçen ilkel teleferiği kullanmak zorunda kalıyor.


  Hekimler için zorunlusigorta

HEKİMLER, Tam Gün Yasası çerçevesinde, tıbbî kötü uygulama dolayısıyla talep edilebilecek zararlara karşı 30 Temmuza kadar meslekî sorumluluk sigortası yaptıracak.


  İmam hatipliler İstanbul’u gezecek

ÖNDER Eğitim Komisyonu tarafından yapılan bir organizasyonla Anadolu’daki imam-hatipli öğrenciler İstanbul’a geliyor.


  İzmir trafiği için ek vapur seferi

İZMİR’DE metro çalışmaları sebebiyle İnönü Caddesinde güzergâh değişikliğine gidilirken, Büyükşehir Belediyesi trafik sıkışıklığını önlemek için Göztepe İskelesinden yapılan vapur seferlerinin sıklığını arttırdı.


  2020’de hidrojenle çalışan oto revaçta olacak

HİDROJEN temelli yakıt hücreli binek otomobil satışının 2020 yılında, yılda 700 bine yaklaşacağı tahmin ediliyor.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.