26 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

TERÖR, OHAL İSTEYENLERİN OYUNU

Kürt siyasetçi Kemal Burkay, başlatılacak bir olağanüstü hâlin, terörden yarar bekleyenlerin ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramayacağını belirterek, “Askerî vesayeti sürdürmek, demokratikleşmeyi engellemek, kendi imtiyazlarını sürdürmek isteyenler, bu terör ortamından yarar umuyorlar; bu gerilimin başlıca sorumluları da onlardır” dedi.


OHAL teröre hizmet eder

ADALET Bakanı Sadullah Ergin, ‘’Olağanüstü hal ilan etmek demek örgütün amacına kapalı da olsa hizmet etmek demektir’’ dedi. Abant Platformu’nun bu yı

Eylem ve operasyonlarla bir yere varılamaz

Muş’ta ‘barış elçisi’ olarak bilinen kanaat önderi Mustafa Baskın (80), bölgede yeniden olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmesine karşı olduğunu söyledi.


  Japon Büyükelçi: Kadınlar evlerinde güçlü

TarIm ve Köyişleri Bakanlığı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’nın (JICA) ortak yürüttüğü, ‘’Doğu Karadeniz Bölgesindeki Çiftçilerin Yaşam Seviyelerini İyileştirme Projesi’’ (DOKAP-TARIM) kapsamında Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Çoşandere beldesinde, işletmeciliğini bölgede yaşayan kadınların yapacağı gümüş işlemeciliği standı açıldı.


  Üniversiteden atılma tarihe karışıyor

YÜKSEKÖGRİTUM Kurulu’nun (YÖK), hazırladığı kanun taslağıyla yükseköğretimde köklü değişikliklere gidiliyor.


  Müslüman âlimler İstanbul’da buluşuyor

UluslararasI Müslüman Âlimler Birliği (UMAB) Başkanı Prof. Dr. Yusuf El-Karadavi ve İDSB Genel Sekreteri Necmi Sadıkoğlu, İstanbul’daki dev buluşma ilgili bilgi vermek için basın mensuplarıyla buluştu.


  Halkalı saldırısına 3 tutuklama

İstanbul’da polis ve askeri personel taşıyan servis araçlarına yönelik bombalı saldırılarla ilgili olarak mahkemeye sevk edilen 9 kişiden 3’ü tutuklandı.


  Sınıra profesyonel asker

Genelkurmay Başkanlığı İç Güvenlik Harekât Daire Başkanı Tümgeneral Fahri Kır, Irak sınırından başlamak üzere, sınır birliklerinin profesyonelleştirilmesinin hedeflendiğini bildirdi.


  70’lik Şerife Bacıyı da vurdular

Elazığ’ın Karakoçan ilçesi kırsalındaki çatışmada şehit olan askerler ile birlikte 70 yaşındaki Şerife Gezici de öldürüldü. Öte yandan, saldırıda yaralanan Ali ve Bedriye Gezici’nin de hastanede tedavileri sürüyor. Yoğunağaç Köyü yakınlarında şehit olan askerlerin, Hakkâri’nin Çukurca ilçesi nüfusuna kayıtlı Jandarma Er Süleyman Akan (24) ve Diyarbakır’ın Erdemli ilçesi nüfusuna kayıtlı Jandarma Er Zülküf Aksoy (21) olduğu açıklandı. Cenazeler memleketlerine gönderildi.


  ÇUKURCA'DA MAYIN TUZAĞI: 2 ASKER YARALI

Bu arada, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince araziye döşenen mayının patlaması sonucu ise 2 asker yaralandı.


  ERZİNCAN'DA 2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan, Erzincan şehir merkezine 13 kilometre, Erzincan-Sivas kara yoluna 200 metre uzaklıktaki Hürrem Palangası köyünde bir evde bir grup teröristin bulunduğu ihbarıyla Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat timlerince köyde operasyon düzenlendi.


  SİPERDEKİ FOTOĞAFA AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile kuvvet komutanlarının Gediktepe'yi ziyaret sırasında mevzide neden çömeldikleri konusuna açıklık getirdi.


  Cumhurbaşkan Gül, STK temcilcileriyle görüştü

Cumhurbaşkani Abdullah Gül’ün, son terör olaylarını değerlendirmek amacıyla çeşitli sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileriyle yaptığı görüşme sona erdi.


  25 günde 100 bin e-pasaport basıldı

Emnıyet Genel Müdürlüğü, yeni pasaport uygulamasının başladığı 1 Haziran 2010 tarihinden bu yana 100 bin 650 adet e-pasaportun basımını gerçekleştirdi.


  TBMM’den numara taşıma raporu

TBMM Dilekçe Komisyonu, cep telefonu operatörleri arasında gerçekleştirilen numara taşıma işlemine ilişkin raporunu tamamladı.


  Kaçak mazot satılacak

Ankara İl Özel İdaresi, toplam 61 bin 609 litre kaçak motorini satmak üzere ihale açtı.


  BİZE OHAL DEĞİL, HÂL DİLİ LÂZIM

Beynelmilel adlı filminde 12 Eylül ihtilâlinin trajikomik yanlarını eleştirel gözle dile getiren sinema yönetmeni Sırrı Süreyya Önder, terörün olağanüstü hal uygulamaları değil, insanların birbirini anlaması ve lisan-ı hal ile sona erebileceğini söyledi.


  Selzedelere yardım ulaştı

İstanbul, Kocaeli ve Manisa’nın Salihli ilçesinde yaşanan sel ve su baskınlarının ardından, Türk Kızılayı tarafından, ihtiyaç sahiplerine yatak, kampet, battaniye, mutfak seti ve sıcak yemek dağıtıldığı bildirildi.


  Erkekler yasağı protesto etti

Mersİn’de bir grup erkek, başlarına bağladıkları eşarplarla Mersin Üniversitesi Yerleşkesi’ne girerek başörtüsü yasağının kaldırılmasını istedi.


  LYS'de son oturum bugün yapılacak

Üniversİte adaylarının gireceği LYS-3 Edebiyat-Coğrafya Sınavı bugün yapılacak. LYS, Türkiye’de 81 il merkezi ile Lefkoşa’da gerçekleştirilecek. Saat 10.00’da başlayacak sınava yaklaşık 635 bin aday girecek.


  Taksiciler İDOBÜS’e karşı ayaklandı

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş’nin (İDO), dış hat seferlerini kullanarak Yenikapı’ya gelen yolcularını şehirdeki 11 ayrı ulaşım bağlantı noktasına 5 TL karşılığında götüren İDOBÜS’lerin, işlerini büyük ölçüde azalttığını düşünen taksiciler eylem yaptı.


  Van, Bediüzzaman Mevlidine hazırlanıyor

Van Yeni Asya Temsilciliği’nin organize ettiği, Bediüzzaman Mevlidi 4 Temmuz’da, Van Yukarı Nurşin Camiinde gerçekleştirilecek.


  Boğulmalar çoğaldı, polis denetimleri arttı

Antalya’nIn Alanya ilçesinde son günlerde iki kişinin denizde boğulması ve iki kişinin de boğulma tehlikesi geçirmesi üzerine, polis ekipleri plajlardaki denetimlerini artırdı.


  Bir antibiyotik için geri çekme kararı

SağlIk Bakanlığı bir antibiyotik için geri çekme kararı aldı. Alınan bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü ‘’Cefaks 750mg IV/IM Enjektabl Toz İçeren Flakon’’ adlı ilacın A0020 seri numaralısının (Son kullanma tarihi: Aralık 2011) yapılan inceleme ve analiz sonuçlarına göre uygun bulunmadığından 2. sınıf B seviyesinde geri çekilmesine karar verdi.


  En Güzel Ezan Okuma Yarışmasında Sivas birinci oldu

Dİyanet İşleri Başkanlığı tarafından Yozgat’ta düzenlenen ‘En Güzel Ezan Okuma Bölge Yarışması’nda Sivas birinci oldu.


  Okyanusları bile kirlettik

OkyanuslarIn en ücra köşelerindeki ispermeçet balinalarının vücutlarında bile yüksek seviyede zehirli ağır metal biriktiği belirlendi.


  Kuzey Kore, batı kıyılarının bir bölümünde gemilere 9 günlük seyir yasağı getirdiğini ilân etti.

I. Dünya Savaşı sırasında Macaristan cephesinde savaşan Bosna-Hersekli Ethem Biçakçi’nin 1915 yılında ailesine yazdığı mektup tam 95 yıl aradan sonra torununun eline ulaştı.


  Kur’ân'ı 3 günde öğrenebilirsiniz

Semİnerle 3 günde Kur’ân-ı Kerim okumayı öğrenebilirsiniz. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı (MİFAV) ve Tüm İlâhiyat Fakülteleri ve Yüksek İslâm Enstitüleri Mezunları Derneği (TİYEMDER) bu sene 5.si düzenlenecek olan Kur’an Eğitim Seminerlerine 1 Temmuz’da başlıyor.


  İftar çadırları gıda denetiminden geçecek

İftar çadırları Ramazan ayı boyunca gıda denetimlerinden geçirilecek, uygunsuz şartların tesbit edilmesi halinde çadırın faaliyetleri durdurulacak.


  MSN 2011 beta sürümünü indirebilirsiniz

İnternet kullanıcılarının merakla beklediği Windows Live 2011’in betası halka açık hale geldi.


  Obama’nın başı sineklerle dertte

ABD Başkanı Barack Obama’nın başı sinekler ile dertte. Geçen sene bir röportaj sırasında kendisini rahatsız eden sineği öldüren ve bu yüzden de hayvan hakları savunucularının tepkisini çeken Obama, bu kez de Beyaz Saray’da konuşmasına müsaade etmediği sineğin ‘canını bağışladı’! Obama, Beyaz Saray’da sağlık reformu ile ilgili bir konuşma yaptığı sırada bir sinek tarafından rahatsız edildi.


  Amerikalı yönetmen Kırkpınar’ı çekecek

Kurtlar Vadisi Irak filminin Amerikalı yönetmenlerinden Neil Mandt, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni çekmek için Edirne’ye geldi.


  İskilipli Atıf Hoca'nın mezarına türbe

1926 yılında idam edildikten sonra 3 kez farklı mezarlıklara defnedilen ve son olarak Çorum’a getirilen İskilipli Atıf Hoca’nın kabri kendi memleketinde de unutuldu.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.