03 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

İHA’dan sonra İDA da göreve hazır

TÜRK mühendisler, insansız hava araçlarının (İHA) ardından, bu kez de tasarımı, dizaynı ve yazılımı tamamen özgün ve yerli olan Türkiye’nin ilk insansız deniz aracını (İDA) üretti.


CEMAAT VE TARİKATLAR BU ÜLKENİN SOSYOLOJİK BİR GERÇEĞİ

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular, Çiğdem Anad'ın sunuculuğunu yaptığı “NTV soruyor” programına katıldı. Siyaset bilimcisi Prof. Dr. Doğu Ergil

Akkuyu’ya santral komisyondan geçti

TBMM Dışişleri Komisyonunda, Türkiye ile Rusya arasında Akkuyu’da nükleer güç santrali kurulması ve işletilmesine ilişkin anlaşmanın onaylanmasının uy


  Karanlık katliâmın 17. yılı

Sivas olaylarının 17. yılında gerçekleştirilecek anma faaliyetine katılmak üzere Sivas’a giden Faruk Çelik, bazı milletvekilleri, sivil toplum örgütü başkanları ve kurum temsilcileri ile kol kola yürüyerek geldiği otel önünde yaptığı konuşmada, ‘’Madımak Oteli’nde yaşanan acı hepimizin acısıdır, tüm Türkiye’nin acısıdır. Bu olayın tarafı olamaz, bu olayın tarafı olmak aslında yangını söndürmemek demektir’’ dedi.


  Laikliğin koruyucusu ordu değil, halktır

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiliz The Times gazetesine verdiği mülâkatta bir çok konudaki görüşlerini aktardı. Türk ordusunun laikliğin koruyucusu olarak bilindiğinin hatırlatılması üzerine Gül, “Hayır, bu eski bir söylem artık. Laikliğin koruyucusu halktır. Bu ülke çok değişti ve ben Türkiye’nin laik bir ülke olarak kalmasından yanayım” dedi.


  Kılıçdaroğlu çark etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘’Kızlar üniversiteye türbanla gidecek’’ ifadesi kullanmadığını belirterek söylediği sözden çark etti.


  Anayasa değişmeden Ruhban Okulu açılamaz

Fener Rum Patrikhanesi Basın Sözcüsü Peder Dositheos Anağnostopulos, Heybeliada’daki Ruhban Okulu’nun mevcut anayasa hükümleri devam ederken açılması için, başka birçok sebebin yanı sıra 82 Anayasası’nın bu sebeple de değiştirilmesi gerektiğini belirtti.


  Vergi borçluları teşhir ediliyor

MALİYE Bakanlığı, 2009 sonu itibariyle vadesi geçtiği halde 30 Haziran 2010 tarihine kadar ödenmeyen 150 bin lira ve üzerindeki vergi borç ve cezalarını teşhir edecek.


  İslâm Üniversitesi Türkiye’den de öğrenci kabul edecek

Hollanda’da 1997 yılında kurulan “Rotterdam İslâm Üniversitesi” Avrupa’da tanınan ilk İslam üniversitesi olarak Türkiye’den de öğrenci kabul edecek.


  Hem işsiziz, hem de vasıfsız

İŞVERENLER, İŞKUR aracılığıyla görüştükleri işsizleri büyük bölümünü işe almak için yeterli görmedi.


  Albay Dursun Çiçek ifade vedi

“İRTİCA ile Mücadele Eylem Planı” iddialarıyla ilgili aralarında Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan ile Albay Dursun Çiçek’in de bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması dün yapıldı.


  Uçaklar Kuzey Irak’ı vurdu

GENELKURMAY Başkanlığı, Irak’ın kuzeyinde başta Kandil Dağı ve Hakurk bölgesi olmak üzere tespit edilen bölücü terör örgütüne ait hedeflerin, Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından önceki gece ateş altına alındığını, icra edilen hava harekâtında, hedeflerin isabetle vurulduğunun gözlendiğini bildirdi.


  Lice’de çatışma

DİYARBAKIR'IN Lice ilçesinde operasyondan dönen jandarmaya silâhla ateş açılması sonucu çıkan çatışmada, 2 kişi ölü, bir kişi de yaralı olarak ele geçirildi.


  Tatil geldi, kazalar arttı


  Serin havalar arıları şaşırttı


  Kan dâvâsını sona erdirdiler




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.