04 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bitlis ve Sivas’taki 2 kazada 7 kişi öldü, 51 kişi yaralandı

Bitlıs ve Sivas’ta meydana gelen 2 ayrı trafik kazasında 7 kişi vefat ederken, 51 kişi de yaralandı.


KUVVETLER ARASINDA EGEMENLİK MÜCADELESİ

Kuvvetler ayrılığı ilkesi benimsenmiş olsa da bunlar arasında az ya da çok egemenlik mücadelesinin sürdüğünü ifade eden Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeke

Ayrılık ateşi hepimizi yakar

Dİyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Türkler ve Kürtler arasında nifak tohumları saçılmak istendiğini ancak bu fitne ateşinin tutmayacağın


  Hukuksuz toplumda huzurlu yaşanmaz

Kamu Hukukçuları Derneği Genel Başkanı Hacı Mehmet Gani, ‘’Hukuksuz bir toplumda kimsenin huzur içerisinde yaşayabilmesi mümkün değildir’’ dedi.


  İktidarda 28 Şubatçılar mı var?

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu bir basın açıklaması yaparak Kur’ân öğrenmede yaş sınırının kalkmasını talep etti. Açıklamayı yapan Sinan Çamurcu, “Aileler küçük çocuklarını Kur’ân kursuna kayıt yaptırmaya kalktığında, “‘Yaşı tutmadığı için kursa alamayız’ cevabıyla karşılaşıyor. Anlaşılan 28 Şubatçılar iktidar ve hâlâ yasak devam ediyor“ dedi ve iktidara “Madem onların yasaklarını sürdüreceksiniz, gidin, oyu da onlardan alın” diyeceklerini duyurdu.


  Bürokrasi, istihdam projelerini olumsuz etkiliyor

Gİresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, kalifiye eleman yetiştirmek için hazırladıkları projeleri hayata geçirmede yerel bürokrasiyi aşamadıklarını söyledi.


  Özelleştirme geliri nereye kullanıldı?

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu, özelleştirmelerden 35-40 milyar dolarlık gelir elde edildiğini söyleyerek, ‘’Bunun nereye kullanıldığı ise belli değil’’ dedi.


  Reşadiye’de 7 zanlı tutuksuz yargılanacak

Tokat’In Reşadiye ilçesindeki terörist saldırıya ilişkin, Ankara’daki özel yetkili savcının talimatıyla Reşadiye’de 7 kişi gözaltına alındı.


  Eylem hazırlığında ele geçirildiler

ŞIrnak’In Cizre ilçesinde polis aracına eylem hazırlığında olan 2 teröristten biri ölü, diğeri silahıyla birlikte sağ ele geçirildi.


  Yatırımları terör engelliyor

Ömer Cihad Vardan, terör sorunun temel dinamiklerinden birinin ekonomi olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade ederek, “Bölgenin kalkınması için bölgeye gelecek yatırımların önündeki en büyük engel terördür. Bu gerçeğin halka iyice anlatılması gerekmektedir’’ dedi.


  Başbağlar’a da müze kurulacak

Bakan Binali Yıldırım, Madımak Otelinin müzeye çevrilmesinin ardından ‘’Başbağlar olayının yaşandığı yerde de benzer bir düzenleme yapılmasını öngörüyoruz’’ dedi.


  Avrupa uçakları Ercan’a inerse limanları açarız

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ‘’Eğer doğrudan ticaret olursa Kuzey Kıbrıs ile AB ülkeleri arasında, Ercan Havaalanına Avrupa havayolu şirketleri inmeye başlarsa, o zaman Türkiye de Kıbrıs Rum Kesimi’nin gemilerine limanlarını açabilir’’ dedi.


  Boğaz'da gürültü denetimi yapıldı

İSTANBUL Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Boğazı’ndaki eğlence mekanlarına yönelik gürültü denetimi yaptı.


  Davutoğlu: ABD ile perspektifimiz ortak

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk-Amerikan ilişkilerinin tam anlamıyla ortak bir perspektife sahip olunduğunu söyledi.


  Baykal’dan partililere: Dostlarınızı satmayın

ESKİ CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, partililere, ‘’Dostlarınızı satmayın elbette...


  Geziye AKP’den “Don Kişot”lu değerlendirme

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sınır bölgesine ziyaretini değerlendirdi.


  Genişleyen AB küresel rolünü korur

DEVLET Bakanı Ali Babacan, genişlemeye devam etmesi durumunda AB’nin küresel rolünü koruyacağını belirterek, ‘’Türkiye’yi içine alan AB, dünya meselelerine, dış politikaya çok daha dengeli ve meşruiyet zemini çok daha güçlü bakan bir AB olacak’’ dedi.


  Okul kütüphaneleri ihmal edildi

TÜRK Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal, Özel Bilkent İlköğretim Okulunda düzenlenen ‘’3. Ulusal Okul Kütüphanecileri’’ konferansında, eğitim sisteminin düzeltilmesi isteniyorsa önce okul kütüphanelerinden başlanması gerektiğini söyledi.


  Ağaç kabuklarına Osmanlıyı işliyor

KAHRAMANMARAŞLI ağaç oyma ustası Halil Maraşlıoğlu, 30 yıldan bu yana, Osmanlı çizgilerini büyük bir özveriyle işliyor.


  Van’da Bediüzzaman Mevlidi heyecanı yaşanacak

VAN’DA bugün öğle namazını müteakiben Bediüzzaman Mevlidi gerçekleştirilecek.


  ‘Karekod’da geri adım yok

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Emin Zararsız, karekod uygulamasıyla ilgili olarak, ‘’Çok kesin ve kati biçimde 1 Temmuz’dan itibaren bu işin mutlak uygulanacağını ifade ettik ve 1 Temmuz’dan bu yana uygulama devam ediyor.


  Doğdukları topraklara davet edildiler

YAKLAŞIK 50 yıl önce Ereğli’den İstanbul’a göç eden Ermeni vatandaşlardan 30 kişilik bir grup, Belediyenin daveti üzerine doğdukları topraklara geldi.


  Pitbull’lar toplanıyor

İZMİR İl Çevre ve Orman Müdürü Osman Tatar, İzmir’de 6 Pitbull Terrier ile 1 Dogo Argentino cinsi köpeğe el konulduğunu bildirdi.


  Kayısı bahçesi pikniğe açıldı

BAĞCILAR Belediyesi, kiraz bahçesinin ardından kayısı bahçesini de pikniğe açtı.


  Servetini eğitime yatırdı

HAYIRSEVER Abdurrahman Alaettinoğlu, 5 okul yaptırdığı Antalya’nın Alanya ilçesinde bir de fakülte yaptırma sözü verdi.


  Hava sıcaklıkları normale dönecek

DEVLET Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, ‘’Haziran ayı boyunca ülkemizin büyük bölümünde görülen yağışlar etkisini azaltarak, önümüzdeki hafta boyunca özellikle kuzey bölgelerimizde aralıklarla görülecek’’ dedi.


  Boyalar velilerden, boyama müdürden

ŞANLIURFA’NIN Viranşehir ilçesinde, bir ilköğretim okulunun müdürü ve yardımcıları, velilerin aldığı boya ile okulun dış cephesini ve bazı sınıfları boyuyor.


  Bosna’da “Fetih” şöleni

BOSNA-Hersek Başmüftülüğü, Unsko Sanski Kantonu, Sanski Most Belediyesinin organizasyonu, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığının (TİKA) katkılarıyla düzenlenen faaliyetler kapsamında, Sanski Most şehir merkezinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Mehteran Takımı halka konser verdi.


  Seyyar çevre araçları ilk turlarını tamamladı

ÇEVRE Orman Seyyar Eğitim araçları ‘’daha yaşanabilir bir çevre için’’ bütün Türkiye’yi dolaştı.


  Otoban gürültüsüne ağaçlı çözüm

AĞAÇLANDIRMA ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürü Hanifi Avcı, karayolu ağaçlandırmasıyla, otoban gürültüsünün yüzde 20 ile 80 arasında önlenebildiğini belirtti.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.