05 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Trafik terörü devam ediyor

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 9 kişi öldü, 45 kişi yaralandı. Kazanın, Ankara yönüne gitmekte olan yolcu otobüsünün, aynı yönde giden taş yüklü kamyona yandan çarpması sonucu meydana geldiği bildirildi.


AV. TUNA: MAHKEME, KATLİAMIN ÜZERİNİ KAPATTI

Başbağlar mağdurlarının avukatı Hüsnü Tuna, olayın esas müsebbip ve organizatörlerinin Silivri'de olduğunu savundu. Katliamı gerçekleştirenlerin liste

Meclis yoğun çalışacak

Meclis, bu hafta da gündemindeki önemli tasarıları yasalaştırmak için mesai yapacak.TBMM Genel Kurulunda, Dışişleri Bakanlığının Kuruluş ve Görevleri


  ‘’Mavi Marmara’’ yolcuları bir araya geldi

İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanî Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun özür dilemesinin kendileri için çok önemli olmadığını belirtti.


  Silâhlar sussun, gençler ölmesin

Muş’taki 55 sivil toplum kuruluşu tarafından yapılan ortak açıklamada, ülkede sosyal barışın tesis edilebilmesi amacıyla genel af çalışması yapılması gerektiği bildirildi. STK’lar adına Muş Barosu Başkanı Sebahattin Göçmen’in okuduğu açıklamada, “Bir ve beraber yaşamamızın önündeki tüm engeller kaldırılmalı, toplumsal barış tesis edilmeli. Barışın ve çözümün dili hakim olsun. Silâhlar sussun, insanlar konuşsun. Artık bu ülkenin çocukları ölmesin’’ denildi.


  Askerî birliğe saldırı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki askerî birliğe önceki gece teröristlerce düzenlenen saldırı sırasında 2 geçici köy korucusu ile 1’i çocuk, 2 vatandaş yaralanırken, 2 terörist ölü olarak ele geçirildi.


  Kılıçdaroğlu: Baykal haklı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘’Önceki genel başkanımız bana göre son derece doğru bir düşüncede. Hiç kimse hiç kimseyi satmamalı’’ dedi.


  Üniversitelere 2 bin kadro

Ünİversİtelere 2 bin araştırma görevlisi alınacak.


  Petrol boru hattında patlama

Mardİn’İn Midyat ilçesi yakınlarından geçen Botaş petrol boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çıkan yangın sabaha karşı söndürüldü.


  Taş atan çocuklar, çocuk mahkemelerinde yargılanmalı

Afyonkarahisar Hak ve Özgürlükler Platformu Sözcüsü Avukat Murat Uçur, taş attıkları gerekçesiyle yargılanan çocukların çocuk mahkemeleri tarafından yargılanması gerektiğini söyledi.


  ‘’Maden kazaları kader değil, önlenebilir''

TEPAV, maden sektöründeki ölümlerin kader olmadığını, üretim yönteminin gereklerinin tam olarak yerine getirilmemesi, üretim plan ve projesinin bulunmaması ve havalandırmadaki eksiklik ve aksaklıkların ölümlere yol açtığını bildirdi.


  Yetkin: Et değil, damızlık hayvan ithal edilmeli

Türkıye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, “Et ithalatı durdurulmalı, damızlık hayvan ithal edilerek uygun şartlarda üreticilere verilmeli’’ dedi.


  Çağlayan: Dalgalı kur gözden geçirilmeli

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ihracatı olumsuz etkileyen değerli TL’yi EKK gündemine getireceğini belirterek, dalgalı kur sisteminin gözden geçirilmesi, dövizde sigorta sistemi, ihracat fonu gibi görüşleri tartışmaya çağırdı.


  Sağlık daha değerli

KAPALI mekânlarda sigara içilmesinin yasaklanmasının ardından, Anayasa Mahkemesi’nin Danıştay’ın kahvehanelerde sigara içilmemesi yasağının kaldırılmasına ilişkin yasa maddesinin iptalini esastan görüşme kararı alması ve bazı işletmelerin yasaya itirazlarına uzmanlar tepki gösteriyor.


  Burdurlulardan Kur’ân ziyafetine yoğun ilgi

BURDUR Müftülüğü tarafından Kur’ân-ı Kerim’in nazil oluşunun 1400. yılı dolayısıyla Kur’ân ziyafeti düzenlendi.


  Okul zilleri, ‘bomba patlamış gibi çalıyor’

ANKARA’NIN Altındağ ilçesinden TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna başvuran bir vatandaş, ‘’bomba patlamış gibi çaldığını’’ iddia ettiği okul zillerinden şikâyetçi oldu.


  Sivas, 4.3 büyüklüğünde deprem ile sarsıldı

SİVAS’IN Doğanşar ilçesinde dün sabah meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremde can ve mal kaybı olmadı.


  Lise mezunları 37 yıl sonra ilk kez buluştu

AFYON Cumhuriyet Lisesi mezunları, ilk kez düzenlenen pilav gününde bir araya geldi.


  Erzurum’da 8 aile hekimliği merkezi daha kurulacak

SAĞLIK Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum’da aile hekimliği merkezi sayısının arttırılacağını açıkladı.


  Beydağı, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’ne dönüyor

MALATYA Valiliği ‘’Beydağı Ağaçlandırma Kampanyası’’ ile çıplak Beydağı’nı, Evliya Çelebi’nin 1700’lü yıllardaki ziyareti sırasında Seyahatnamesi’ne konu edindiği gibi yemyeşil yapacak.


  TÜRKİYE, VAN MEVLİDİNDE KUCAKLAŞTI

Van Yeni Asya Temsilciliği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Bediüzzaman Mevlidi” tarihî bir kaynaşmaya ve kucaklaşmaya vesile oldu.


  En ucuzu yumurta, en pahalısı balık

TANESİ 25 kuruştan satılan yumurtanın kilogramı (ortalama 15 tane yumurta bir kilogram ediyor) 3,75 liradan satılırken, yaz mevsiminde çeşidine göre 4 liradan başlayan fiyatlarla satılan balık ise 60 liraya kadar alıcı buluyor.


  Test üretimi yapan HES, dereyi kurutuyor


  Kemik erimesine karşı süt için

HAYATIN her döneminde vücudun sağlıklı gelişimi için ihtiyacı olan besin öğelerini en ideal miktarda içeren sütün, kemik erimesine karşı da etkili olduğu bildirildi.


  Arap ülkeleri su fakiri

ARAP Su Bakanları Konseyi Dönem Başkanı Ürdün Su ve Sulama Bakanı Muhammed Neccar, su sorununun gün geçtikçe endişeleri artıran bir sorun haline geldiğini ifade ederek, 19 Arap ülkesinin su konusunda yoksulluk sınırının altında olduğunu söyledi.


  Çürük tedâvisinde yeni dönem

FRANSIZ bilim adamları, diş çürüklerinin tedavisinde çığır açabilecek bir yöntem geliştirdi.


  Evlenen çiftten örnek davranış

EVLENEREK, hayatlarını birleştiren Zehra Sancak ve Mustafa Işık çifti düğün töreninde örnek bir davranış sergiledi.


  Hayatta iken müzelik oldular

ANKARA'NIN Beypazarı ilçesinde bulunan Kent Tarihi Müzesi Meslek Odası bölümü, Beypazarı’nın ilk dokumacı ustalarının maketini barındırıyor.


  Bronzlaşma kanser yapıyor

TÜRK Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sıdıka Kurul, son yıllarda her türlü deri kanserinde artış görüldüğünü belirterek, ‘’Bu artış, bronz tenin popüler olması nedeniyle bilinçsiz güneşlenme modası, solaryum kullanımının artması, ev dışı aktivitelerin yaygınlaşması, ortalama yaşın yükselmesi gibi nedenlerle açıklanıyor’’ dedi.


  Ekranlara ‘sır perdesi’

YERLİ bir firmanın geliştirdiği filtre sistemi, cep telefonu, bilgisayar ve televizyon gibi cihazların ekranlarındaki görüntülerin kullanıcısı dışında görülmesini engelliyor.


  ‘Cep’ değiştirme hızı yavaşladı

TÜRKİYE'DE cep telefonu tüketicilerinin cihaz değiştirme sürelerinin 18 aydan 24 aya çıktığı bildirildi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.