05 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

TÜRKİYE, VAN MEVLİDİNDE KUCAKLAŞTI

Van Yeni Asya Temsilciliği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Bediüzzaman Mevlidi” tarihî bir kaynaşmaya ve kucaklaşmaya vesile oldu.

Yurdun dört bir köşesinden yüzlerce, binlerce Nur Talebesi bu dâvete icabet etti. Uçakla, otobüslerle, özel vasıtalarla Van’a akın etti.

VAN’IN BEDİÜZZAM’IN HAYATINDAKİ YERİ

Van’ın, asrın büyük mütefekkiri ve müçtehidi Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin şerefli ve mücadele dolu hayatında büyük bir yeri ve önemi var. Yirmi senesini burada Van’da samimî ve can dostlarıyla geçirmiştir. Sadakat ve istikamet kahramanları, vefa, azim, fedakârlık numuneleri olan “İlk talebelerden” Molla Resül’ün, Molla Abdülhamid’in, Molla Münevver, Çaycı Emin, Ali Çavuş… vb kahramanların vatanı Van’dır.

Gençlik yıllarında Tahir Paşa Konağında ilim tahsili ve İngilizlerin Kur’ân ve Müslümanlar aleyhindeki sinsi planlarına müttali olup, “Kur’ân’ın sönmez ve söndürülmez manevî bir güneş hükmünde olduğunu, ben dünyaya ispat edeceğim ve göstereceğim!” diye, kuvvetli bir niyetin, ruhunda uyandığı saikle çalışmaya başladığı yer Van’dır.

İslâm âleminin düştüğü büyük çöküş ve duraklamayı giderecek plânları ve projeleri hazırlayıp tatbikine geçmek üzere genç beyinleri eğitip talim ettirme projelerinin yapıldığı yer Van’dır.

Rus ve Ermenilerin işgal hareketine karşı cihanbaha talebeleriyle, Kur’ânî irşadın ve eğitiminin yanında, maddî cihad olan vatan müdafaasında bulunup Ruslara esir düşmeye kadar giden o zorlu serüvenin başladığı yer Van’dır.

Bu bakımdan Serhat şehrimiz Van’ın gerek Hazreti Bediüzzaman’ın mücadele dolu şerefli hayatında; gerekse de Risâle-i Nur dâvâsının serencamında çok önemli bir yeri vardır. Van, 1980 öncesi vefalı günlerini hatırlatan bir şekilde üç yıldan beri Yeni Asya Temsilciliği atında bu hizmet sürdürülüyor. Yeni Asya camiası da Edirne’den, İzmir’e, Antalya’dan Samsun’a, Adana’dan, Erzincan’a kadar; doğu ve batıdaki il ve ilçelerden bu dâvete icabet ediyorlar.

Van üç yıldır manevî bir hava ile Yeni Asya’nın gayret ve vefasıyla, fedakâr temsilci ve müntesiplerinin gayretleriyle bu güzel kucaklaşma ve birliktelik devam ediyor.

Bu güzelliğin ülkemizin bütün sathını kapsamasını, Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.

Asrın başında Bediüzzaman tarafından konulmuş olan tesbit ve yazılmış olan reçetenin tek çaresi bu reçeteye uygun hareket etmektir ki: “İhtilâf, zururet, (fakirliğe) cehalet” in bu bölgede sebep olduğu başta “Terör” belâsı olmak üzere cehalet ve fakirliğin giderilmesinin yolu ittifak, eğitim ve maddî, manevî kalkınmadan geçmektedir Bunun için de en iyi yol milletin fertlerinin doğu ve batısıyla kucaklaşması, kardeşliği, kültürü, inancı, birlikte yaşamanın vazgeçilmez şartı olan demokratik hakların hür bir şekilde kullanılmasından geçmektedir.

VAN CADDELERİ MEVLİDİ İLÂNLARIYLA SÜSLENMİŞ

Bediüzzaman Mevlidini halka duyurmak için Van Yeni Asya Temsilciliği tarafından geniş çapta bir reklâm, ilân ve dâvet yapılmış. Bu meyanda; büyük orta boy billboardlara, minübüs ve halk otobüslerine, iş yerlerine, ilçelere, mahalli TV’lere ilânlar verilmişti. Binlerce el ilânı bastırılıp dağıtılmış. Cumartesi gününden itibaren Van’a akın eden Nur Talebeleri, Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin bulunmuş olduğu mekânları ziyaret ettiler. Yıllarca birbirini görmeyen Nur Talebeleri kucaklaşıp bu vesile ile hasret giderdiler.

MEVLİTHANHANLAR HUŞU İLE DİNLENDİ

Van ilimizin Yukarı Nurşin Camiinde tertip edilen “Bediüzzaman Mevlidini” Van Merkez Camii müezzinlerinden Abdurrahman, Osman, Ünver ve Hocalar ile Van’ın meşhur Mevlithanlarından Hüsnü Mercan Hoca efendi okudu.

Mevlidden fotoğraflar için tıklayınız

NEJAT EREN / VAN

05.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Trafik terörü devam ediyor

  AV. TUNA: MAHKEME, KATLİAMIN ÜZERİNİ KAPATTI

  Meclis yoğun çalışacak

  Kopenhag kriterleri tam yerine getirilmeli

  ‘’Mavi Marmara’’ yolcuları bir araya geldi

  Silâhlar sussun, gençler ölmesin

  Askerî birliğe saldırı

  Kılıçdaroğlu: Baykal haklı

  Üniversitelere 2 bin kadro

  Petrol boru hattında patlama

  Taş atan çocuklar, çocuk mahkemelerinde yargılanmalı

  ‘’Maden kazaları kader değil, önlenebilir''

  Yetkin: Et değil, damızlık hayvan ithal edilmeli

  Çağlayan: Dalgalı kur gözden geçirilmeli

  Sağlık daha değerli

  Burdurlulardan Kur’ân ziyafetine yoğun ilgi

  Okul zilleri, ‘bomba patlamış gibi çalıyor’

  Sivas, 4.3 büyüklüğünde deprem ile sarsıldı

  Lise mezunları 37 yıl sonra ilk kez buluştu

  Erzurum’da 8 aile hekimliği merkezi daha kurulacak

  Beydağı, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’ne dönüyor

  TÜRKİYE, VAN MEVLİDİNDE KUCAKLAŞTI

  En ucuzu yumurta, en pahalısı balık

  Test üretimi yapan HES, dereyi kurutuyor

  Kemik erimesine karşı süt için

  Arap ülkeleri su fakiri

  Çürük tedâvisinde yeni dönem

  Evlenen çiftten örnek davranış

  Hayatta iken müzelik oldular

  Bronzlaşma kanser yapıyor

  Ekranlara ‘sır perdesi’

  ‘Cep’ değiştirme hızı yavaşladı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.