05 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

İSPANYA'DA BAYRAM VAR

İSPANYOL basını, 2010 Dünya Kupası'nda Paraguay'ı 1-0 yenen İspanya Milli Takımı'nın, Dünya Kupası tarihinde ilk defa yarı finale yükselmesini ''Hep bu günü düşledik'' manşetleriyle verdi.

İspanyol spor gazetesi Marca, ''100 yaşında ya da 5 yaşında olmanız fark etmez. Asla böyle bir şeyi yaşamadınız. Tüm hayatımız boyunca böyle bir günü düşledik: İspanya bir Dünya Kupası'nda yarı finalde'' ifadelerini manşetine çıkardı. ''Kan, ter ve zafer'' diye yazan As gazetesi de Paraguay'ın çok güçlü bir rakip olduğunu ve İspanya'yı sonuna kadar zorladığına vurgu yaptı. El Pais, ''İspanya zafere doğru ilerliyor. Paraguay'a karşı alınan işkence gibi galibiyetten sonra yeni rakip Almanya'', El Mundo, ''Johannesburg Ellis Park'ta olanlar asla unutulmayacak. İspanya, tarihinde ilk defa Dünya Kupası'nda yarı finale çıkıyor ama efsanesine ihanet etmemek için bunu da kıvrandırarak, sinirleri kaldırarak, heyecanı en üst düzeye çıkararak yapıyor'' ifadesine yer verdi.

ABC, ''Zafere bir adım. Villa'nın Paraguay'a attığı gol, milli takımın tarihi kötü şansını sona erdiriyor'', La Razon ''İspanya tarih yazıyor. Paraguay'a karşı oynanan çok zor bir maçta, Dünya Kupası'nın en çok gol atan futbolcusu olan Villa, İspanya'yı yarı finale çıkartıyor'' ifadelerini kullandı.

BOSQUE: ALMANYA'DAN KORKMUYORUZ

İspanya Teknik Direktörü Vicente Del Bosque maçla ilgili olarak ''İyi oynamadık, en iyisi sonuç oldu ama kazanmaya layıktık. Almanya'dan korkmamız için hiçbir sebep yok ama saygı duyuyoruz, çünkü Arjantin'e karşı mükemmel bir maç oynadılar'' diye konuştu. İspanya'nın yıldız futbolcusu David Villa da basına verdiği demeçte ''Paraguay maçı, bu zamana kadar oynadığımız en zor maç oldu. Rakip kapalı oynarsa onu aşmamız çok zor oluyor ama bunu başardık ve önemli olan ilerlemek. Almanya, yarı finalde İspanya'ya karşı oynayacak olmaktan memnun değil'' değerlendirmesini yaptı.

DAVİD VİLLA YARIŞTA 5 GOLLE İLK SIRADA

2010 Dünya Kupası'nda çeyrek final maçlarının ardından, İspanyol David Villa gol krallığı yarışında 5 golle ilk sırada bulunuyor. Villa, İspanya'nın 1-0 kazandığı Paraguay maçında takımının tek golünü atarak kupadaki gol sayısını 5'e çıkardı ve ilk sıraya yükseldi. Gol krallığında 2. sırayı, 4 golü bulunan Gonzalo Higuain (Arjantin), Miroslav Klose (Almanya), Robert Vittek (Slovakya), Wesley Sneijder (Hollanda), Thomas Müller (Almanya) paylaşıyor.

05.07.2010


 

Maradona enerjim kalmadı

Dünya Kupası çeyrek finalinde Almanya'ya 4-0 yenilerek kupaya veda eden Arjantin Milli Takımı'nın Teknik Direktörü Diego Maradona, maç için, ''Suratıma yumruk yemiş gibiyim.

Bugün hayatımın en acı günü'' ifadesini kullandı. Maradona, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, kalelerine ortalanan ilk topun gol olduğunu ve bu golün Almanya için maçı kolay hale getirdiğini söyledi. Skorun sahadaki mücadeleyi yansıtmadığını belirten Maradona, ''Tüm oyuncularıma teşekkür ederim. Hayalimizi gerçekleştiremedik, ancak Arjantin futboluna saygı duyduğumuzu gösterdik. İnsanların sevdiği tarzda oynadık. Benim hem oyuncu hem teknik adam olarak sevdiğim tarzda oynadık. Yarın bu takımdan ayrılırsam, bu oyuncuların bu oyun tarzına devam etmesini isterim'' dedi.

Maradona, Arjantinlileri hayal kırıklığına uğrattığı için çok üzgün olduğunu belirtti. Dünya Kupası'nı gol atamadan kapatan Lionel Messi'nin soyunma odasında ağladığını kaydeden Maradona, ''Messi'nin Arjantin formasının hakkını vermediğini söyleyen aptaldır'' diye konuştu. Maradona, kariyerinde böyle başka bir an bulunup bulunmadığı sorusuna, ''Bugün, belki futbolu bıraktığım günle kıyaslanabilir. Çünkü üst turlara çıkmak hayalimizdi. Sadece Almanya'yı yeneceğimizi düşünüyorduk. Sonuç ortada, hayal kırıklığı. Kimse 4-0 yenilmeye katlanamaz. Çeyrek finalde elenmek, daha önce de 1982'de oyuncuyken başıma gelmişti. O zaman küçüktüm, şimdi 50 yaşına giriyorum. Bu, hayatımın en acı günü. Suratıma yumruk yemiş gibiyim. Hiçbir şey için enerjim kalmadı'' diye cevap verdi.

05.07.2010


 

İnter Başkanı Mesut Özil'i çok beğendi

İTALYA Birinci Futbol Ligi (Serie A) ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu FC Inter'de, başkan Massimo Moratti, Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil ile Hollandalı Arjen Robben'i beğendiğini söyledi.

Massimo Moratti'nin, gündemdeki konulara ilişkin İtalyan basınında yer alan açıklamalarında, 2010 Dünya Kupası'nda sansasyonel sonuçlar alan Alman Milli Takımı'nın başarısında pay sahibi olan Türk asıllı Mesut Özil'den övgüyle söz etmesi dikkati çekti. Moratti, ''Almanya çok sağlam bir takım. Mesut Özil çok iyi bir oyuncu. Sağ kanat için ise Bayern Münih'de forma giyen Hollandalı Arjen Robben'i etkileyici buluyorum. Özil ve Robben'i beğeniyorum. Böyle belirlediğim bir üçüncü oyuncu daha vardı ama şu an aklıma gelmiyor'' dedi. Moratti, yeni teknik direktör Benitez'e güvendiğini de söyledi.

05.07.2010


 

KLOSE RONALDO'NUN REKORUNA GÖZ DİKTİ

ALMANYA Milli Takımı'nın golcü oyuncusu Miroslav Klose, bugünkü Arjantin maçında 2 gol atarak, dünya kupaları tarihinde en çok gol atan oyuncu olmaya çok yaklaştı.

Almanya'nın çeyrek finalde Arjantin'i 4-0 yendiği maçta 100. kez Almanya formasını giyen Klose, maçtaki 2 golüyle dünya kupalarındaki gol sayısını 14'e çıkardı. Klose, 2 golle turnuvadaki gol sayısını 4'e yükseltti. 2002 ve 2006 Dünya Kupaları'nda toplam 10 gol atan 32 yaşındaki Klose'nin tüm kupalarda attığı gol sayısı böylece 14 oldu. Miroslav Klose, Sırbistan maçında kırmızı kart gördüğü için Gana maçında oynamamıştı.

Dünya kupaları tarihinde en çok gol atan oyuncu unvanı, 15 gollü Brezilyalı Ronaldo'nun elinde. 2. sırayı 14 gollü Alman Gerd Müller ve Klose paylaşıyor. 4. sırada 13. golle Fransız Just Fontaine, 5. sırada da 12 golle Brezilyalı Pele yer alıyor. Ronaldo, 1998, 2002 ve 2006'daki kupalarda toplam 15 gol atmıştı. Almanya, Dünya Kupası'nda 2 maç daha yapacak. Yarı finalde İspanya-Paraguay maçının galibiyle karşılaşacak olan Almanya, kazanması halinde final, yenilmesi halinde 3.lük maçı oynayacak. Klose'nin Almanya Milli takımı formasıyla 100 maçta 52 golü bulunuyor.

05.07.2010


 

Kupada 15 penaltının 6'sı kaçtı

DÜNYA Kupası'nda şu ana kadar verilen 15 penaltıdan 9'unda top filelerle buluşurken, 6 vuruşta gol olmadı.

Kupada Paraguay ile İspanya arasında oynanan çeyrek final maçında iki takım da penaltı kaçırdı. İspanya kupada kazandığı 2 penaltı vuruşunu da değerlendiremedi. Ganalı Asamoah Gyan, attığı 3 penaltıdan 2'sinde topu ağlara gönderdi, ancak çeyrek finalde normal süresi 11 biten maçta Uruguay karşısında 120. dakikada kazanılan çok kritik penaltıda topu dışarı attı.

05.07.2010


 

Ronaldo'nun oğlu oldu

PORTEKİZ basınındaki haberlerde, Real Madrid'in Portekizli forveti Cristiano Ronaldo'nun geçen ay bir oğlunun dünyaya geldiği ileri sürüldü.

Birçok Portekiz gazetesinde yer alan haberde, 25 yaşındaki Ronaldo'nun kişisel Facebook ve Twitter sayfasında, bir oğlunun olduğunu açıkladığı belirtildi.

05.07.2010


 

“Teşekkürler Kahramanlar”

ALMANYA'NIN Dünya Kupası çeyrek finalinde Arjantin'i 4-0 yenerek yarı finale çıkmasına Alman basını geniş şekilde yer verdi

."Bild am Sonntag" gazetesi, birinci sayfadan "Teşekkürler Kahramanlar" başlığıyla verdiği haberde, Arjantin Teknik Direktörü Maradona'nın ağlarken fotoğraflarına yer verdi.

05.07.2010


 

G.Saray bugün yeni sezon hazırlıklarına başlıyor

GALATASARAY Futbol Takımı, 20102011 sezonu hazırlıklarına bugün yapacağı çift antrenmanla başlayacak.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde saat 10.30'da yapılacak yeni sezonun ilk çalışması, basına ve taraftara açık olacak. Aynı gün saat 18.00'de yapılacak antrenmanın ise basına ve taraftara kapalı olacağı bildirildi. Galatasaraylı futbolcuların sezon öncesi sağlık kontrolleri, bugün ve 6 Temmuz Salı günü yapılacak. Bahçelievler Medical Park Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünde futbolcuların, dahiliye, kardiyoloji, genel cerrahi, kulak burun boğaz, göz ve ortopedi kontrollerinin yapılacağı, kan ve idrar tetkiklerinin gerçekleştirileceği kaydedildi.

05.07.2010


 

F.Bahçe, Brezilyalı yıldız pasör Fofao'yu transfer etti

FENERBAHÇE Acıbadem Bayan Voleybol Takımı, ''Fofao'' adıyla bilinen 40 yaşındaki Brezilyalı yıldız pasör Helia Rogerio de Souza Pinto'yu kadrosuna kattı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, transfer nedeniyle son kez medya önüne çıktıklarını aktarırken, ''Bugün, önemli bir isim olan Fofao'yla sözleşme imzalayıp, transferi noktalamış olduk. Ben bugüne kadar üzerimize düşen görevi yaptığımızı düşünüyorum. Çok iyi bir takım oluşturduk, çok iyi bir hoca getirdik. Bugüne kadar biz konuştuk, bundan sonra ise teknik heyetimizin ve oyuncularımızın konuşmasını bekleyeceği. Bu transferin de hayırlı olmasını diliyorum'' dedi. Fofao ise, transferi gerçekleşmeden önce Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı'nın antrenörlüğüne getirilen Brezilyalı ünlü antrenör Ze Roberto'nun kendisine kulüple ilgili çok güzel şeyler aktardığını söyledi.

05.07.2010


 

İlk 100 takım içinde G.Saray 25, F.Bahçe 30. sırada

DÜNYANIN en iyi futbol takımları sıralamasında ilk 100 takım içinde bulunan Galatasaray 25, Fenerbahçe ise 30. sırada yer aldı.

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS), 1 Temmuz 2009 ile 29 Haziran 2010 tarihleri arasındaki maçları baz alarak yaptığı değerlendirmede, geçen ay 26. sırada bulunan Galatasaray, 200 puanla 25. sıraya, 31. durumdaki Fenerbahçe ise 193.5 puanla 30. basamağa yükseldi. Değerlendirmede ilk 100'de Galatasaray ve Fenerbahçe dışında Türk takımı yer almazken, Trabzonspor 102.5 puanla 141'incilikten 139. sıraya çıktı. Geçen ay 185. sırada bulunan Beşiktaş ise 90 puanla 180. sıraya çıktı. Turkcell Süper Lig'in şampiyonu Bursaspor'un 81.5 puanla 225'inci olduğu değerlendirmede, Antalyaspor ise 65.5 puanla 340. sırada yer aldı.

05.07.2010


 

12 Dev Adam'ın sağlık kontrolleri başlıyor

TÜRKİYE'DE yapılacak 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek (A) Milli Erkek Takımı'nın aday kadrosunda yer alan oyuncuların sağlık kontrolleri bugün başlıyor.

Dünya Şampiyonası öncesi 10 Temmuz'da başlayacak hazırlık kampı öncesinde oyuncuların Yeşilyurt'daki International Hospital'da sağlık kontrollerinden geçeceği bildirildi. Aday kadrodaki oyunculardan ilk olarak Cevher Özer, Ender Arslan ve Hidayet Türkoğlu, yarın sağlık kontrolünden geçecek.

05.07.2010


 

Millî buz patenci Tuğba Karademir sporu bıraktı

MİLLİ buz patenci Tuğba Karademir, ''üniversite yaşamını olumsuz etkilediği'' gerekçesiyle aktif spor yaşamını bıraktığını açıkladı.

Kanada York Universitesi'nde bioteknoloji alanında eğitimini sürdüren Karademir, kendisine ait internet sitesi ''www.tugbakarademir.org''dan yaptığı açıklamada, ''Aktif sporcu olarak faaliyetlerimi sonlandırdığımı sizlerle paylaşmak isterim'' dedi. Buz pateni sporunun Türkiye'de gelişiminde büyük paya sahip olan Karademir'in, 2007 yılındaki Avrupa 10'unculuğu sayesinde, buz pateni Türkiye'de popüler bir spor haline gelmişti.

05.07.2010


 

Alanya'da 7 ülkeden 114 sporcu pedal çeviriyor

ANTALYA'NIN Alanya ilçesinde gerçekleştirilen Alanya Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı'na 7 ülkeden 114 sporcu katıldı.

Uluslararası Bisikletçiler Birliği'nin (UCI) 2010 yılı faaliyet programında yer alan Alanya Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı, Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Başkanı Emin Müftüoğlu'nun verdiği startla başladı. Alanya'nın dağlık ve ormanlık bölgesi olan Kızılalan'da yapılan yarışa Türkiye'den 101, Ukrayna, İsveç, Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi, Romanya ve Almanya'dan ise 13 sporcu katıldı.

05.07.2010


 

UEFA'da hakemleri İtalyan Collina atayacak

DÜNYACA ünlü eski hakem Pierluigi Collina, İtalya Futbol Federasyonu bünyesindeki Hakem Atama Kurulu başkanlığından, UEFA Hakem Atama Kurulu'nun başına geçecek olması sebebiyle ayrıldı.

Collina, ''Bundan sonra Avrupa Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve milli takımlar düzeyindeki Avrupa Şampiyonası'nda hakemlerin tayininden sorumluyum'' şeklinde konuştu.

05.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.