12 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

İş çok, kalifiye eleman yok

Türkİye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yüzde 26,5 ile bu yılın işsizlik rekorunu kıran Adana’da, İl İstihdam Kurulu’nca yapılan tespite göre, 101 meslek grubunda işçiye ihtiyaç duyulduğu bildirildi.



Tüketiciler, Ramazan için fiyat takibine başladı

Tüketıcıler Birliği, Ramazan aylarında sergilenen fırsatçılığın önünü kesmek amacıyla temel gıda fiyatlarındaki hareketliliği izlemeye aldı.



Yüksek teknolojinin geleceği Çin’in tehdidi altında

Avrupa Birliği (AB), yüksek teknoloji için hayati öneme sahip galyum, palladyum gibi nadir metallerin üretiminin belli ülkelerin kontrolünde bulunduğu ve zamanla tükeneceği endişesiyle çözüm yolları arıyor.



Konut fiyatları 2011’den itibaren artmaya başlar

Koray İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Ali Pusat, genel olarak bakıldığında Türkiye’de konut açığının bulunduğunu, ihtiyaç duyulan segmentlerde üretilen konutların büyük ilgi gördüğünü söyledi.



Mobil telefon pazarında satış değeri yüzde 72 büyüdü

Türkıye’dekı mobil telefon pazarı bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre adetsel olarak yüzde 12, satış değeri olarak da yüzde 72 oranında büyüdü.



Kriz, dizi sektörünü de küçültmüş

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (İSMMMO) yaptığı ‘’Dizi ekonomisi 2010’’ araştırmasına göre, ekonomik kriz nedeniyle geçen sezon dizi sektörü yüzde 30 oranında küçüldü ve dizi ekonomisi 700 bin liraya geriledi.



Karpuz tarlada 17 kuruşa düştü

Yaz mevsiminin gözdesi meyvelerinden karpuzun fiyatının 1 liradan 17 kuruşa düşmesi üreticileri üzdü. Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 10 yıldır karpuz üreticiliği yapan Ali Uğurlu, Kadirli karpuzunun önceki yıllara göre rağbet görmediğini söyledi.



Türkiye’nin ilk sınır alış veriş merkezi açıldı

Türkıye’nın ilk sınır alış veriş merkezi olan İstanbul Bazaar, Artvin’de düzenlenen törenle açıldı.



MÜSİAD’ın Stuttgart irtibat noktası açıldı

Müstakıl Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), ABD’den sonra Almanya’nın Baden Wurttermberg Eyaleti’nin Başşehri Stuttgart’ta yeni irtibat noktasının açılışını yaptı.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.