13 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

3 büyükler ligde 53. sezona giriyor

Süper Lig'de 2010-2011 sezonu için geriye sayım sürerken, 52 yıllık geçmişi bulunan lige ''Üç Büyükler'' adeta damga vurdu. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, ligde tüm sezonlarda yer alan 3 takım olarak tarihe geçti. Bu takımların kariyerlerine baktığımızda 52 sezonda 17 defa şampiyonluk sevinci yaşayan Fenerbahçe en kötü derecesini 10. olarak aldı. Fenerbahçe gibi 17 şampiyonluğu bulunan Galatasaray'ın en kötü derecesi 11.'lik. Beşiktaş ise ligde 11 defa ipi göğüslerken, sezonu 2 defa 11. sırada tamamla başarısızlığını gösterdi. Süper Ligde 37 sezonuna giren Trabzonspor 6 defa şampiyonluk sevincini tattı. Ligde en kötü derecesi olarak 14.'lüğü bulunuyor.

«««

Süper Lig'de 6 genç hakem bu sezon ilk kez düdük çalacak. Volkan Bayarslan, Tayfur Özkan, Ercan Hellaç, Murat Türker, Kutluhan Bilgiç ve Mesut Çarık, bu sezon üst klasmanda ilk kez görev yapacak hakemler. Bu arada, geçen sezon Süper Lig'de düdük çalan Gökhan Güneşer, Erbay Aldemir ve Nihat Akman kötü not alarak klasman düşen isimler oldu. Süper Lig'de yeni sezonda görev yapacak 37 hakem, çeşitli meslek gruplarından geliyor. Meslek grupları içinde 10 isimle öğretmenler, 7 isimle de mühendisler çoğunluğu oluşturuyor. Bir hakemimiz ise polis memuru olarak görev yapıyor. Ligde bu sezon görev yapacak hakemler içinde en genci, ilk kez Süper Lig'de düdük çalacak olan 29 yaşındaki Kutluhan Bilgiç. Taner Gizlenci ise 43 yaşla, düdük çalacak hakemler arasında en yaşlısı olarak ön plana çıkıyor.

«««

Bucaspor'un yükselmesiyle 7 sezon sonra Süper Lig'de temsil edilecek İzmir, Bucaspor-Beşiktaş maçıyla Süper Lig'e tekrar merhaba diyecek. Milli Lig'in kurulduğu 1959'dan, 2002-2003 sezonuna kadar yalnızca 2 sezon Süper Lig'de temsil edilmeyen İzmir, 2003-2004'ten beri hasret kaldığı Süper Lig'de 2010-2011 sezonunda Bucaspor ile temsil edilecek. Ege temsilcisi yarın akşam 51 bin seyirci kapasiteli İzmir Atatürk Stadında Beşiktaş'la karşılaşacak. Sarı-lacivertli ekip, eksiklerinin tamamlanmasının ardından maçlarını 7 bin kişilik Yeni Buca Stadı'nda oynayabilecek.

EROL DOYRAN

[email protected]

13.08.2010


 

MAÇLAR CEPTEN İZLENECEK

AVEA, 2010-2011 lig sezonundaki tüm takımların maçlarının özet görüntülerinin maçlardan 45 dakika sonra cep telefonlarından izlenmesini sağlayacak ''Lig Paketi''ni hizmete sundu.

Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kaplan, paketin tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye liginin ilk başlama vuruşunun 51 yıl önce yapıldığını, 51 yıldan bu yana aynı ligde top koşturan takımların üç büyükler olduğunu belirterek, Türkiye'de 2000'li yıllardan itibaren futbolun marka değerinin keşfedilmeye başlandığını söyledi.

Günümüzde dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 70'inin sporla ilgilendiğinin altını çizen Kaplan, spor dünyasına akan yıllık kaynağın 250 milyar dolar, spor yapan ve izleyenlerin oluşturduğu endüstrinin 500 milyar doları bulduğunu, geçtiğimiz yıl global sponsorluk pazarının 45 milyar dolara ulaştığını, bu rakamın birkaç yıl içinde 60 milyar doları aşmasının beklendiğini bildirdi. Hakan Kaplan, futbolun televizyonda izlenen spor dalları içinde yüzde 48 ile ilk sırada yer aldığına dikkati çekerek, Avea'nın 9 yıl önce Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'a aynı anda sponsor olarak bir ilke imza attığını, Avea'nın kulüpleri sadece sponsorluklarla desteklemediğini, bunun yanı sıra GSM hizmetleri ile kulüplere yeni bir gelir kapısı meydana getirdiğini söyledi.

''Lig Paketi'' ile Avealıların tüm takımların maçlarının özet görüntülerini maçlardan sonra cep telefonlarından ilk haftada ücretsiz olarak, sonrasında da haftalık 1,5 liraya izleyebileceğini anlatan Kaplan, 3 dakikalık paket ile abonelerin sadece golleri değil, maçların tartışmalı ve önemli pozisyonlarını da seyredebileceklerini ifade etti.

13.08.2010


 

Millî Takım destek bekliyor

TÜRKİYE'NİN Romanya'yı 2-0 yendiği maçta attığı mükemmel golle ayakta alkışlanan Arda Turan, milli takımda her maça aynı ciddiyetle hazırlandıklarını belirterek, ''Çok sıcak vardı, tempoyu zaman zaman düşürdük, zaman zaman yükselttik.

İnşallah Avrupa Şampiyonası'na gidecek performansı yakalarız. Her maça ayrı ayrı konsantre olursak, bu şampiyonaya gideriz. İyi konsantre olduğumuzda Almanya dahil, her takımı yenebiliriz. Ülkemizden destek bekliyoruz. İlk maçlarda kötü de sonuç alsak bizi desteklerse iyi olur'' diye konuştu.Kafasının bu sezon daha rahat olduğunu ve futbola konsantre olduğunu kaydeden Arda, ''Bireysel anlamda dünyanın en iyi oyuncuları dahi takımlarına çok fazla katkı sağlayamaz. Bunu dünya kupasında gördük. Form düzeyim yüksek, sadece futbolu düşünüyorum. Arda'da fazla bir değişiklik olmadığını düşünüyorum. Geçen sene Diyarbakırspor maçına kadar performansımdan çok memnundum, benim tek yapmam gereken futbolu düşünmek, elimden geldiği kadar Türkiye ve Galatasaray'a hizmet etmek istiyorum'' ifadelerini kullandı.

POLAT NASIL UYGUN GÖRÜRSE

Arda, Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın ''Arda'yı satmam'' sözlerinin hatırlatılması üzerine, ''Galatasaray Başkanı'nın lafının üstüne söylenecek laf yoktur, o nasıl uygun görürse ben de ona uyarım'' dedi. Galatasaray'ın flaş transferler yapmadığının ifade edilmesi üzerine Arda, ''Galatasaray her zaman Galatasaray'dır. Türkiye'nin en büyük takımlarından birisidir, izleyelim görelim'' diye konuştu. Maçta Türkiye lehine verilen tartışmalı penaltı kararıyla ilgili ise Arda, ''Pozisyona çok uzaktım ama yanlış bir karar olduğunu düşünüyorum'' dedi.

GÖKHAN: KEŞKE PENALTI OLMASAYDI

Romanya ile oynanan özel maçta kazanılan penaltının kahramanı Gökhan Gönül, pozisyonda penaltı olmadığını söyledi. ''Böyle şeyler keşke benim başıma gelmese'' diyen Gökhan Gönül, ''Pozisyondan sonra, hakem geldi suratıma baktı ve hiç bir söylemedi. Ben de rakip oyuncunun ayağına benim vurduğumu söyledim. Ama penaltıyı acaba daha önce beni çekti diye mi verdi bilmiyorum. Penaltı yoktu, keşke vermeseydi. Ben hakeme olayın doğrusunu anlattım. Keşke böyle şeyler benim başıma gelmeseydi. O andan sonra, 10 dakika konsantrasyonumu kaybettim. Keşke gidip penaltı olmadığını söylesemiydim diye düşündüm.''

13.08.2010


 

Gül İstanbul'da yelken yarışı startı verdi

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, himayesine aldığı 21. Uluslararası Yelken Yarışlarının bir gün sadece Türkiye'ye değil tüm dünyada en iyi şekilde tanıtılacağını ümit ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul Yelken Kulübü (İYK) tarafından bu yıl 21'incisi düzenlenen Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Yelken Yarışları'nın startını verdi. Fenerbahçe Burnu'ndaki İYK tesislerinde düzenlenen törende konuşan Abdullah Gül, sporculara başarılar dileyerek, sözlerini ''Hepinizin rüzgarı yeterli olsun'' diyerek tamamladı. Abdullah Gül, konuşmasının ardından İYK Başkanı Sehyun Binzet'in kendisine verdiği kornayı 3 kez çalarak, yelken yarışının startını verdi.

13.08.2010


 

12 Dev Adam bugün Litvanya ile oynuyor

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren (A) Milli Takım, Beko Süper Cup turnuvasına katılmak üzere Almanya'ya gitti.

Milli takım kafilesi, Atatürk Havalimanı'nda THY ile imzalanan sponsorluk anlaşmasının ardından, THY'nin, mavi zemine beyaz renkler giydirilmiş ve üzerine ''2010 FIBA World Championship'' yazılı TK 1503 sefer sayılı özel uçağıyla Nürnberg kentine gittii. Engin Atsür'ün sakatlanması nedeniyle Almanya'ya 14 oyuncuyla giden milliler, Bamberg'de bugün başlayıp 15 Ağustos'ta sona erecek turnuvada Hırvatistan, Litvanya ve Almanya ile mücadele edecek. Turnuvada Türkiye'nin maç programı şöyle: Bugün: 22.00 Türkiye-Litvanya, 14 Ağustos Cumartesi: , 22.00 Türkiye-Hırvatistan, 15 Ağustos Pazar: 20.00 Almanya-Türkiye.

13.08.2010


 

Galatasaray-Karpaty maçına İngiliz hakem

UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray ile Ukrayna temsilcisi Karpaty arasında yapılacak play-off turu maçlarını yönetecek hakemler belli oldu.

UEFA'nın internet sitesinden alınan bilgiye göre, iki takım arasında 19 Ağustos Perşembe günü Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak ilk karşılaşmayı İngiliz hakem Mark Clattenburg yönetecek. Lviv kentindeki Ukrayna Stadı'nda, başlangıç saati henüz açıklanmayan 26 Ağustos Perşembe günkü rövanşta ise Alman hakem Thorsten Kinhöfer görev yapacak.

13.08.2010


 

RASHEED WALLACE BASKETBOLU BIRAKIYOR

AMERİKAN profesyonel basketbol ligi NBA'e damgasını vuran oyunculardan Rasheed Wallace'ın basketbolu bırakacağı açıklandı.

NBA'de tam 15 yıl oynayan ve son olarak geçen yılın final serisinde Boston Celtics formasıyla Los Angeles Lakers'a karşı mücadele eden 35 yaşındaki Wallace'ın, bu sezon bedelsiz olarak başka bir kulübe gitme şansı bulunduğu, ancak basketbolcunun emekliye ayrılmayı planladığı bildirildi. Boston Celtics yetkilisi Danny Ainge, Wallace'ın her zaman Celtics ailesinin bir bireyi olacağını söyledi.

13.08.2010


 

İstikbal'den Kayserispor'a 1200 kombine bilet desteği

İSTİKBAL Kayserispor'a destek amaçlı yaptığı uygulama ile 2010-2011 futbol sezonu için 1.200 adet kombineyi satın aldı.

Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanacak maçlar için geçerli olacak biletler holding çalışanlarına hediye edilecek. Spora verdiği önemi bir kez daha kanıtlayan İstikbal, Kayserispor'a verdiği destek kapsamında kulubün 2010-2011 sezonunda oynanacak maçları için 1.200 adet kombineyi satın aldı. Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanacak maçlarda geçerli olacak biletler, çalışanlarına hediye edilecek. Uygulama ile Kayserispor'a da önemli ölçüde destek oldu. Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, "Süper Lig'de uzun süredir başarılı bir perfonmans sergileyen Kayserispor'un başarılarını biz de holding olarak destekliyoruz. Çalışanlar ve yönetim olarak her maçta onlarla birlikte olmak adına bu sene 1.200 kombineyi satın aldık." dedi.

13.08.2010


 

Mesut, Real ile Barcelona arasında gidip geliyor

İSPANYOLbasını, Werder Bremen'in Türk kökenli Alman futbolcusu Mesut Özil'in Real Madrid veya Barcelona'ya transfer olacağını iddia ediyor.

Madrid basını Marca ve AS, Özil'in Real Madrid'e gideceğini savunurken, iki kulüp arasındaki görüşmelerin olumlu devam ettiğini belirtiyor. Real Madrid'de Benzema ve Higuain'e alternatif olarak yeni bir forvet oyuncusu arandığını hatırlatan Madrid basını, bu forvetin bulunamaması halinde alınacak tek ismin Mesut Özil olacağını kaydediyor. Öte yandan, Sport ve El Mundo Deportivo gibi Katalan spor gazeteleri ise Mesut Özil'in Barcelona'ya daha yakın olduğunu, ancak teknik direktör Pep Guardiola'nın henüz tam ikna olmadığını yazdı.

13.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.