10 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

‘Ustalar, Âlimler, Sultanlar’ ezber bozacak

BİR medeniyeti inşa eden ve cihan devleti kurma fikrini sultanların zihnine yerleştiren âlimlerin ve san'atkârların hikâyesini anlatan ‘Ustalar, Âlimler, Sultanlar’ belgesel filmi bugüne kadar işlenen tarih tezlerinin ezberini bozarken Rumeli'ye geçiş, İstanbul’un Fethi, Yavuz Sultan Selim’in ordusunun çölden geçişi ve Mohaç Savaşı sahnelerinin 3 boyutlu animasyon görüntüleri ile sinema severlere farklı görsel tatlar sunacak.



Türkiye fotoğrafları Avrupa’da

2010 Avrupa Kültür Başşehirlerinden biri olan, Macaristan’ın Pécs şehri; “Avrupa Edebiyatı Türkiye’de – Türkiye Edebiyatı Avrupa’da” adlı geniş kapsamlı kültür projesi kapsamında san'atseverlerle buluşan “Human Landscapes” adlı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor!



Kosova’nın İpek şehrine “Mehmet Âkif Ersoy” parkı

GEÇEN yıl Kosova’nın İpek şehriyle kardeş olan Denizli’nin Kale İlçesi Belediyesi, şair Mehmet Âkif Ersoy’un hatırasına, baba memleketi İpek’te park inşa ediyor.



Balkanlara “Bereket Konvoyu”

İSTANBUL Bayrampaşa Belediyesinin organizasyonuyla 8 Balkan ülkesinde iftar sofrası açacak ve bu yıl 6. kez Balkanlara giden Bereket Konvoyu için uğurlama programı gerçekleştirildi.



Ramazan’da internetten mukabele fırsatı

ONBİR ayın sultanı Ramazan’ın gelmesiyle birlikte Kur’ân-ı Kerim’i bir ayda hatmetmek isteyen başta çalışanlar olmak üzere birçok kişi internetten ortak hatim yapan sitelere üye oluyor.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.