16 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Eğitim

Açık lise kayıtları başlıyor

AÇIK öğretim lisesi kayıtları buğün başlayor. Bursa Millî Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, yaptığı yazılı açıklamada, açık öğretim sisteminin öğrenimlerini tamamlayamayanlar için önemli bir hizmet olduğunu belirtti.

Açık öğretim lisesinin, ilköğretimi tamamlayan ancak ortaöğretime devam edemeyenler ile ortaöğretimden ayrılanlara öğrenim fırsatı verdiğini ifade eden Gülsar, şunları kaydetti: ‘’Açık öğretim lisesine kayıtlar 16 Ağustosta başlayacak. Kayıt yaptırmak isteyenler 16 Ağustos ile 17 Eylül arasında halk eğitim merkezlerine başvurabilecek. Belirtilen tarihler arasında kayıt yaptıramayanlar ise 20 ile 24 Eylül arasında mazeretlerini beyan etmek suretiyle kayıt yaptırabilecek.’’ Açıklamaya göre, adaylardan müracaat sırasında nüfus cüzdanı fotokopisi, ilköğretim okulu diplomasının aslı (ortaöğretimden ayrıldıysa tasdikname), son 6 ay içinde çekilmiş bir adet vesikalık fotoğraf ve kayıt ücretini yatırdığına dair banka dekontu isteniyor. Açık öğretim lisesiyle ilgili bütün bilgiler ‘’http://aol.meb.gov.tr’’ adresli internet sitesinden alınabiliyor. 20102011 eğitim yılındaki sınav takvimine göre, açık öğretim lisesinin 1. dönem sınavları 1516 Ocak 2011, 2. dönem sınavları 78 Mayıs 2011, 3. dönem sınavları 2324 Temmuz 2011’de yapılacak.

16.08.2010


2 üniversite öğrencisi kazada can verdi

ZonguldaK'IN Ereğli ilçesinde önce elektrik direğine ardından bir binanın duvarına çarpan otomobilin alev alması sonucu bir öğrenci yanarak, birbaşkası araçtan fırlayarak öldü. Kazada 2 öğrenci de yaralandı.

Aynı kolejden mezun 4 üniversite öğrencisinin bulunduğu, Murathan Özdemir (19) yönetimindeki 67 TA 777 plakalı otomobil, Ereğli-Zonguldak karayolu Devrek Caddesi’nde önce elektrik direğine, daha sonra bir binanın duvarına çarptı. Çarpmanın etkisiyle araçtan fırlayan Oytun Yazıcıoğlu (19) vefat etti, Ersin Öztürk (18), Kubilay Yüksel (19), ağır yaralandı. Bu arada, yıkılan direkten kopan tellerin üzerine düşmesi sonucu alev alan otomobildeki sürücü Özdemir, kendi imkânları ile dışarıya çıktı, araçta ayağı sıkışan Yunus Ertan yanarak vefat etti. Yaralanan Öztürk aynı hastanede tedavi altına alındı, Yüksel de Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Sürücü Özdemir gözaltına alındı. Yanan araçtan alevlerin sıçraması sonucu binanın bazı katlarında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

16.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.