24 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

İKB ile yeni pazarlara açılacağız

Türkıye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile İslâm Kalkınma Bankası (İKB) arasında işbirliğinin uygulama süreci, Cidde’de masaya yatırıldı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB’un İKB ile işbirliğinin, İKB üyesi ülkelerin ekonomik dönüşüm sürecine Türkiye’nin deneyimlerinin aktarılması ve Türk girişimcilere yeni pazarlar temin etmesi açısından son derece önemli olduğunu ifade etti.

TOBB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İslâm Ticaret ve Sanayi Odası 10. Yönetim Kurulu toplantısına katılan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Suudi Arabistan’da çeşitli temaslarda bulundu. Hisarcıklıoğlu, temasları kapsamında, İKB Başkanı Dr. Ahmet Muhammet Ali ile TOBB ve İKB arasındaki işbirliği protokolünün uygulama sürecini görüştü. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, iki taraf arasındaki işbirliğinin, benzer dili konuşan yeni muhataplar oluşturması ve yeni pazarlar temin etmesi açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, beraberinde TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ve TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak’tan oluşan heyet ile ile birlikte İslam Ticaret ve Sanayi Odası 10. Yönetim Kurulu toplantısına da katıldı.

Heyet, İslâm Kalkınma Bankası Başkanı Dr. Ahmet Muhammet Ali, İslâm Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Tıktık ve İslâm Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ile görüşmelerde bulundu. Suudi Arabistan’da faaliyet gösteren Türk iş adamlarıyla iftar yemeğinde bir araya gelen Hisarcıklıoğlu, Mısır, Pakistan, Ürdün, Uganda, Katar ve Arnavutluk Ticaret ve Sanayi Odası başkanlarıyla da ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

2011 YILI İŞBİRLİĞİ PROGRAMI

Açıklamaya göre, Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyetin İslâm Kalkınma Bankası Başkanı Dr. Ahmet Muhammet Ali ile görüşmesinde, 2011 yılı işbirliği programının kapsamı tartışıldı. Buna göre, ‘’üye ülkelerin, Ticaret ve Sanayi Odaları sisteminin, girişimcilik kültürünün ve girişimciliğin geliştirilmesi, İslâm Kalkınma Bankası ile Çalışma Usulleri ve İşbirliği İmkânları konusunda, Türkiye’de iş dünyasına dönük eğitim seminerlerinin gerçekleştirilmesi, meslekî eğitimin geliştirilmesi, TOBB Gümrük Kapıları Modernizasyonu Projesi deneyiminin üye ülkelere aktarılması, Yemen’de bir organize sanayi bölgesinin kurulması gibi konularda faaliyetler gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu görüşmede, işbirliğinin; İslâm Kalkınma Bankası üyesi ülkelerin ekonomik dönüşüm sürecine Türkiye’nin deneyimlerinin aktarılması ve Türk girişimcilere yeni pazarlar temin etmesi yanında, benzer iş dilini konuşan yeni muhatapların oluşturulması açısından da son derece önemli olduğunu vurguladı. İslâm Kalkınma Bankası Başkanı Dr. Ahmet Muhammet Ali, TOBB-İslâm Kalkınma Bankası işbirliğini değerlendirirken, ‘’Türkiye’nin ekonomik dönüşüm, dünya ekonomisine entegre olma deneyimini ve Oda yönetimi ile girişimcilik konusundaki kapasitesini İslâm Kalkınma Bankası üyesi ülkelerle paylaşması, bizleri son derece mutlu etmektedir’’ dedi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İKÖ Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu görüşmesinde de İslâm Ticaret ve Sanayi Odasının kapasitesinin geliştirilmesi ve etkinliğinin arttırılması ile TOBB-İslâm Kalkınma Bankası işbirliği başta olmak üzere gündemdeki konular ele alındı. ISEDAK kapsamında yapılan çalışmaların etkinliğinin arttırılması da istendi. “28-29 Eylül 2010 tarihinde İzmir’de teknik düzeyde gerçekleştirilecek Gıda Arzı Güvenliği konulu toplantıda işbirliği yapılması’’ konuları değerlendirildi. ‘’Helal gıda’’ uygulamasının sisteme oturtulması konusunda da görüş alış verişinde bulunuldu.

24.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  İKB ile yeni pazarlara açılacağız

  Key ödemeleri başladı

  Mülk satışında değer artış beyanını unutmayın

  Memurun gündeminde “yok yok”

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.