24 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Başbuğ iyi sınav veremedi

BİLGİ Üniversitesi Öğretim Üyesi Önder Aytaç, 27 Ağustos günü görevi Orgeneral Işık Koşaner’e devredecek olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un iki yıllık görev süresinde iyi sınav veremediğini söyledi.


KPSS’yi savcı soruşturacak

TÜRK Eğitim Sen, KPSS’ye yönelik iddialarla ilgili, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan ve AKP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Millî Eğitim Bakanı H

YARGININ YAPISI DEĞİŞMELİ

Anayasa Mahkemesi’nin 1960 darbesinden sonra, Meclisi kontrol altında tutmak için kurulduğunu dile getiren Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı Doç. Dr. O


  “Recep Bey” hitabına dâvâ

Sakarya’nIn Adapazarı ilçesinde bir kişi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ‘’Recep Bey’’ diye hitap ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.


  “Bir numaralı sanıklar” akraba çıktı

Balyoz dâvâsının bir numaralı sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile sahte çürük raporu davasının bir numaralı sanığı Albay Ahmet Zeki Üçok akraba çıktı.


  Cenazede tahriklere kapılmış

Şehİt cenazesinde çelenk üzerindeki Başbakan’ın isminin bulunduğu yazıyı yırtan kişi gözaltına alındı.


  Nabucco’da 2 ikmal hattı onaylandı

Nabucco Doğalgaz Boru Hattı projesi kapsamında, Türkiye-Gürcistan ve Türkiye-Irak sınırlarına bir ikmal hattı inşa edilecek.


  Heron açıklaması kamuoyuna havale

Heron skandalı sonrasında Genelkurmay Başkanlığı’nın yapmış olduğu açıklama ile ilgili İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Ben bir şey söylemeyeyim. Daha önce onlar (Genelkurmay) açıklama yapacak diye söylemiştim. Açıklamayı yaptılar” şeklinde konuştu. Açıklama hakkında kamuoyundan tepkilerin geldiği hatırlatılması üzerine Atalay, “Onlar artık kamuoyunun takdiridir. Ben o konuda bir şey diyemem” cevabını verdi.


  KKTC için e-Devlet protokolü imzalandı

KKTC’de e-Devlet uygulamasına geçişi sağlayacak protokol, Kıbrıs’la ilgili koordinasyondan sorumlu Devlet Bakanı Cemil Çiçek ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım arasında imzalandı.


  Ergenekon’da şahitler dinlenmeye başlandı

DanIştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili davayla birleştirilen birinci ‘’Ergenekon’’ dâvâsının 153. duruşmasında şahitlerin dinlenmesine başlandı.


  Ankara’ya 32 banliyö treni

Kayaş ile Sincan arasında sefer yapacak 32 banliyö treni, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla Ankara Garı’nda düzenlenen törenle hizmete alındı.


  Pozyazköy savcılarına tazminat davası

Pozyazköy’de ele geçirilen mühimmata ilişkin açılan davanın tutuklu sanığı emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş, soruşturmayı yürüten ve iddianameyi hazırlayan 2 savcı aleyhine toplam 40 bin liralık manevi tazminat davası açtı.


  Almanya Türk Toplumu: “Opsiyon modeli” kaldırılsın

Almanya Türk Toplumu (TGD) derneğinin başkanı Kenan Kolat, Almanya’da doğan ve çifte vatandaşlık alan göçmenlerin 18-23 yaşları arasında, iki vatandaşlıktan birini seçmek zorunda bırakılmasına ilişkin “opsiyon modelinin” kaldırılmasını istedi.


  Bayar mezarı başında anıldı

Türkıye Cumhuriyeti’nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar, vefatının 24. yılında Bursa’nın Gemlik ilçesine bağlı Umurbey beldesindeki anıt mezarı başında törenle anıldı.


  2 ilde silâh operasyonu

Siirt ve Bitlis’te eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda bir uzun namlulu silâh, 4 tabanca ile 2 av tüfeği ele geçirildi.


  KCK/TM dâvâsı için özel duruşma salonu

Diyarbakir 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek ‘’KCK/TM Dâvâsında’’ sanık sayısının fazlalığı sebebiyle adliye binasında özel bir salon oluşturuluyor.


  Başbuğ, Erdoğan’a veda etti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a veda ziyaretinde bulundu.


  Ahmet Türk: Ateşkes süreci heba edilmemeli

Demokratık Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Ahmet Türk, terör örgütünün ateşkes ilan etmesiyle yakalanan sürecin heba edilmemesi gerektiğini söyledi.


  Olaylı iftarla ilgili 18 kişinin ifadesi alındı

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen iftar yemeğinde çıkan olaylara ilişkin 18 kişinin Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifadesine başvuruldu.


  Baydemir hakkında 10 yıl hapis istendi

Dİyarbakir Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında terör örgütü PKK’ya katılan 16 yaşındaki D.K.’ya para yardımında bulunduğu iddiasıyla 10 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.


  İmama silâhlı saldırı

HakkÂrı’de sabah ezanını okuduktan sonra evine giden imam, sokakta uğradığı silâhlı saldırı sonucu vefat etti.


  Angusların kesimine başlandı

URUGUAY’DAN ithal edilen hayvanların kesimine başlandı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.