21 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Eğitim

Türk eğitim yapısına uygun yazılım programı geliştirildi

SAKARYA Üniversitesi (SAÜ) ve Advancity işbirliği ile uzaktan yükseköğretim alanında Türk eğitim yapısına uygun yazılım programı geliştirildi.

Sauport adı verilen bir öğretim yönetim sistemi olan yazılıma ‘Akademik LMS’ adı verildi. Yazılım, ülkedeki bütün üniversitelerle ücretsiz olarak paylaşılacak. Üniversitenin sunum salonunda yazılımla ilgili bilgi veren SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, böyle bir yazılımın Türkiye’de ilk kez gerçekleştirildiğini söyledi. SAÜ’nün, 13 yıldır uzaktan eğitim faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden Elmas, daha önce üniversitelerinde kullandıkları yabancı yazılımların, Türk yüksek öğretim yapısına uyum göstermediğini, ancak Akademik LMS’nin Türk yükseköğretim sistemine uygun olduğunu kaydetti. Prof. Elmas, 2 yıldır üzerinde çalıştıkları yazılımın Türkiye’de uzaktan eğitimi kolaylaştıracağını, daha kolay yönetilebilir, takip edilebilir, daha kolay kullanabilir olmasıyla bir çok avantajı olduğunu ifade etti.

21.08.2010


MEB öğrencilere ‘Şimdi okuma zamanı’ diyecek

MİLLÎ Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı okullarda ‘’Şimdi Okuma Zamanı’’ konulu proje uygulayacak. Kurul, ‘’okuma kültürü geliştirmek, okuma bilinci oluşturmak, metinlerin söz varlığını belirlemek’’ amacıyla ‘’Okuma Kültürü ve Etkili Dil Kullanımı (Şimdi Okuma Zamanı)’’ başlıklı proje hazırlığına başladı.

Projenin iki yıl sürmesi planlanıyor. Proje kapsamında, neler yapılacağı konusunda Ekim ayında bir çalıştay düzenlenecek. Çalıştaya okuma kültürü, çocuk edebiyatı, söz varlığının geliştirilmesi konularında çalışan akademisyen ve öğretmenlerin katkı sağlaması ve konuyla ilgili bütün tarafların katılımı amaçlanıyor. Katkıda bulunmak isteyenler Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına başvurabilecek. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan, Türkiye’de okuma alışkanlığı bulunmadığını belirterek, dünyada ‘’az okuyan’’ ülkeler arasında yer aldığını ifade etti. Tufan, çocuklarda okuma bilincinin, kelime hazinesinin geliştirilmesi ve okuma kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla böyle bir proje hazırlığına başlandığını kaydetti.

21.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.