24 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Arda kaptanlık yükünü çekemiyor

G.Saray'da çanlar birileri için çalmaya başladı. Öncelik; transfer başarısızlığı sebebiyle yönetimin. Leo Franco'nun gönderileceği geçen sezon belli oldu. G.Saray kalesi tam bir facia. Ama hala buraya bir çözüm üretilemedi. Baroş' un sakatlığı sebebiyle forvete iyi bir alternatif lazım. Yönetim yok o, yok bu forvet derken buraya da bir çözüm üretemedi. Orta saha G.Saray'ın yumuşak karnı. Hücum ve defansif zaafları olmayan kaliteli oyuncuların transferi henüz yapılmadı.

Eğer G.Saray yönetimi Reijkaard'ın arkasında duruyorsa ki; bunu her defasında deklare ediyor, öyleyse neden transferleri yapamadı. Antrenörünün arkasında durmak böyle oluyorsa vay Reijkaard'ın haline. Önceki maçları saymıyorum. Bursaspor maçına bakarsak Reijkaard'ın oyun felsefesinin eksik yansımalarını görüyoruz. Defanstan ayağa oynayarak çıkan, hücumu kenarlara ve değiştirerek yayan bir düşünce. Oyunu bloklar arasını daraltarak oynayan bir takım. Bu sebeptendir ki, maçın büyük bir kısmında, geçen yılın şampiyon takımı 90 dakika mahkum bir oyun oynamaya mecbur kaldı.

Peki böyle bir oyun sonucunda neden galip gelinemedi. İşte meselenin püf noktasıda burası. Sadece Kewell, Baroş ve Arda'nın gol becerisine kalmışlığın sonucu bu. Orta saha oyuncularının gole katkısı yok denecek kadar az. Sadece Mustafa Sarp gol bölgelerine koşu yapan oyuncu. Diğerleri bunu yapmaktan uzak kaldı. Bir diğer en önemli noksanlık beklerin hücuma olan katkıları. Ali Turan devşirme bek oyuncusu. Ondan bir şey beklemek hata olur. Ancak Hakan Balta'ya ne demeli. Sanki futbolu son demlerini yaşıyor. Oyuna hiç bir katkısı yok. Kaleye çut çekilldiğinde ise G.Saray taraftarı bir "eyvah" çekiyor. Bu noksanlarla, birde acemi hakemin oyun sonucunu etkileyecek inanılmaz hatası eklenince, G.Saray'ın galip gelmesi elbette zordu.

Kaptan Arda'yı hiç bir önemli maçta insiyatif alırken görmedim. Aslında Arda kaptanlık yükünü taşıyacak bir yapıda değil. O bir abinin kaptanlığı altında daha etkili olur diye düşünüyorum. Yönetim bunu tekrar gözden geçirse, hem Arda, hemde takım için iyi olacak.

SAİD [email protected].

24.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  BUGÜN GAZETECİLİKTE HERŞEY VAR, RUH YOK

  Manisaspor Nonda'nın peşinde

  G.Birliği'ne Yeni Zelandalı golcü geliyor

  Oruçlulara 24 saat spor yapma hizmeti

  Sivasspor Bakkal'la seviniyor

  Arda kaptanlık yükünü çekemiyor

  Galatasaray'da kara bulutlar dağılmıyor

  Bursalı Ergiç: G.Saray'a 2 gol attım, yıldız oldum

  Beşiktaş UEFA'yı düşünüyor

  BOBO: TAKIMDA TEK PATRON SCHUSTER

  DELGADO VEDALAŞTI

  2010 Dünya Şampiyonası salonları 3 boyutlu sergileniyor

  Almanlar Mesut Özil'i “örnek Alman” olarak görüyor

  İftar-sahur arası zirve tırmanışı

  Şota Kayserispor'da 2'de 2 yaptı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.