29 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

2010'un açılış gecesi 172 ülkeden canlı izlendi

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın resmi açılışı bundan sonraki şampiyonalara örnek olacak şekilde görkemli bir törenle yapıldı. İstanbul'da final grubu maçlarına ev sahipliği yapacak Sinan Erdem Salonu'ndaki törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yoktu. Onun yerine TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve FIBA Başkanı Bob Elphinston resmi konuşmalar yaptı. Geceyi iki ünlü isim sundu. Gençlerin "Memoli" polis tiplemesiyle TV dizisinden tanıdığı Mehmet Ali Alabora ve Türkiye'nin turizmdeki tanıtım yüzü olan Tülin Şahin kusursuz bir performans sergiledi. Açılış töreninin 172 ülke televizyonundan eş zamanlı olarak canlı yayınlandığı açıklandı.

Yapımı yeni tamamlanan Sinan Erdem pırıl pırıl bir salon. Işıklandırma sistemi ile uzaktan harika bir görünüşü var. Ataköy girişinden salona gidişte yayalar için yapılan üst geçit çok güzel ve isabetli bir hizmet. Arabasız maçlara gelenlerin can emniyeti böylece koruma altına alındığını söyleyebilirim. VIP salonu geniş fuayesi ile göz kamaştırıyor. Bu salon 700 kişiye hizmet edilebilecek şekilde tasarlandı. Yerler boydan boya halıserle kaplı. Salonun her yerinde kaliteden ödün verilmediğini gösteren iyi malzemeler göze çarpıyor. Salonun içi devasa büyüklüğünde. Tören dolayısıyla tam aydınlatma yapılamadığı için 15 bin 500 seyirci alan tribünleri tam manasıyla göremedik.

Gece, Türkiye'ye ilk kez gelen dünyaca ünlü Cirque du Soleil şov ekibinin gösterisiyle başladı. Ünlü topluluk, 2010 Dünya Şampiyonası için özel olarak hazırladığı baş döndüren gösterileri ile törene katılanları adeta büyüledi. Semazen gösterisi ve mehteran takımı ile renklenen gecede Fatih Erkoç ve Müslüm Gürses birer şarkı söylerken, özellikle Müslüm Gürses seyirciden büyük alkış aldı. Sahneye ünlü İtalyan tenor Alessandro Safina ile çıkan Sezen Aksu, Safina ile beraber şarkı söyledikten sonra sahneye Yunanistan'ın güçlü sesi Harris Alexiou'yu çağırdı. Sezen Aksu, ayrıca tek başına 2 şarkı söyledi.

Açılış töreninde Anadolu Ateşi dans topluluğu da dev prodüksiyonu Troya ile sahne aldı ve ortaya koyduğu performansla ayakta alkışlandı. Gecenin sonunda Türkiye'nin girişimleriyle dünyada ilk olarak başlatılan ''Children of the World'' (Dünya Çocukları 2010 Projesi) kapsamında, 110 ülkeden 300 çocuk dünya bayrakları eşliğinde 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası şarkısının bestecisi Kıraç ile birlikte söyledi. Şarkının önce İngilizce, sonra Türkçe versiyonu çalındı. Bu arada, açılış töreninde salonun tribünlerinin bir bölümüne davetli alınırken, töreni 8 bin 500 davetlinin izlediği bildirildi.

Açılış gecesi ile ilgili sahne ve dekor hazırlıklarının kurulumu 20 günde tamamlandı. Dekor ve hazırlıklar için 110 kilometre kablo, 727 metre truss sistem kullanıldı. 60 ton ağırlığındaki trusslar iki adet büyük vinç yardımıyla 15 deneyimli dağcı tarafından 15 günde asıldı. Gece için salonun mevcut 154 adet aydınlatmasına toplam 600 adet ışık ve robot eklendi. Toplamda 3 milyon watt elektrik kaynağı kullanıldı. 924 sanatçının sahne aldığı açılış gecesi için toplam 118 saat prova yapıldı. Açılış Gecesi, 18 adet kamera aracılığıyla Şafak Bakkalbaşıoğlu'nun canlı yayın yönetmenliği ile Avrupa, Ortadoğu, Asya, Afrika, Amerika ve Avustralya dahil olmak üzere toplam 172 ülke televizyonu tarafından da eş zamanlı olarak canlı yayımlandı. Prodüksiyonda toplam bin 236 kişi çalıştı.

29.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  2010'un açılış gecesi 172 ülkeden canlı izlendi

  Kocaman'a yönetim desteği

  Moralsiz F.Bahçe Manisa önünde

  (A) Millî Takımı bugün İstanbul'da toplanıyor

  G.Saraylı taraftarlar Ayhan Akman'a öfkeli

  12 Dev Adam'ın rakibi Rusya

  Beşiktaş ligin yeni ekibi Karabükspor'la oynuyor

  Galatasaray Eskişehir'de galibiyet arıyor

  Şota: Türkiye'nin en iyi takımı Trabzonspor

  Beşiktaşlı Holosko'nun babalık sevinci

  Ömer Erdoğan ilk defa aday kadroya çağrıldı

  SÜPER TOTO SÜPER LİG'DE BUGÜN

  BANK ASYA 1. LİG'DE BUGÜN

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.