31 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Güneyde durum vahim

İHH Asya Koordinatörü Vahdettin Kaykan, Pakistan’da yaşanan sel felaketinin özellikle ülkenin güney kesiminde etkili olduğunu belirterek, ‘’Güneyde durum gerçekten vahim. Biz yardımlarımızı güneye sevkettik.

Umarım diğer yardım kuruluşları da yardımlarını bu bölgeye kaydırırlar’’ dedi. Afetin ilk gününden itibaren bölgede acil ihtiyaçları tespit ettiklerini ve yardım çalışmalarına başladıklarını işaret eden Kaykan, ilk çalışmayı Nohşera bölgesinde yaptıklarını söyledi. Kaykan, güneyde yağmurların devam ettiğini, suların yükseldiğini ve oradaki durumun daha da kötü olduğunu ifade ederek, çalışmalarını güneye kaydırdıklarını kaydetti. Kaykan, İHH olarak Pakistan’ın güneyinde mutfak oluşturduklarını ve buradaki selzedelere sıcak yemek dağıttıklarını anlattı. Sel sonrasında bölgede adacıklar oluştuğunu ve insanların buralarda yaşamak zorunda kaldığını ifade eden Kaykan, şöyle konuştu: ‘’Güneyde durum gerçekten çok kötü. Burada bir bölgeden başka bir bölgeye gitmek olanaksız. Buradaki insanlara ulaşabilmek için kayıklar ve helikopter yardımıyla gidebiliyoruz. Biz de yardımlarımızı bu şekilde ulaştırıyoruz. Bölge tamamen sular altında. İnsanlar sadece canlarını kurtarabilmişler. Hiçbir şey yok. Onbinlerce insan yollarda. Herkes yardım bekliyor. Birileri gelsin de yardım etsin durumu var. Güneyde durum gerçekten vahim. Biz yardımlarımızı güneye sevkettik. Umarım diğer yardım kuruluşları da yardımlarını bu bölgeye kaydırırlar. Kuzeyde yağmur suları çekildikten sonra deprem olmuş görünümü var. Her taraf çamur içinde. Kokular yayılmaya başladı. Hastalık başlangıçları görülmeye başladı.’’

İHH GEMİLERİ YOLA ÇIKACAK

PAKİSTAN’IN yarıdan fazlasının selden etkilendiğinin altını çizen Kaykan, bölgenin birinci derecede temiz su, sağlık, gıda ve barınma gibi ihtiyaçları bulunduğunu belirtti. Kaykan, 28 vagonluk yardım treni ve bir kargo uçağının yola çıktığını kaydetti. Kargo uçağında 35 bin ton yardım malzemesi bulunduğunu ifade eden Kaykan, bu yardımların içinde gıda, sağlık gibi temel malzemelerin bulunduğunu söyledi. Kaykan, önümüzdeki günlerde ise çeşitli yardım malzemeleri taşıyan gemilerin de Pakistan’a geleceğini ve güneydeki sel zedelere yardım malzemelerini dağıtacağını bildirdi. Bu arada İHH’nın, selden ilk etkilenen bölge olan Nohşera’ya 50 ev yapmayı planladığı da öğrenildi.

31.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Güneyde durum vahim

  İSRAİL: AMERİKA’YA SÖZ VERİLMEDİ

  İnşaat başlarsa sorumlu İsrail

  Müslüman görünmem sorun değil

  Kaddafi: İslâm, Avrupa’nın dini olmalı

  Uluslar arası güç sivil ölüm getirdi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.