31 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İnşaat başlarsa sorumlu İsrail

Fİlİstİn Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’de Yahudi yerleşim birimlerinin inşasına yeniden başlaması durumunda barış görüşmelerinin başarısızlığa uğramasının tüm sorumluluğunun İsrail’e ait olacağını söyledi.

Abbas, ‘’1967’den bu yana işgal altındaki topraklarda inşaların devam etmesi durumunda görüşmelerin başarısızlığa uğrama ve kopma riskinin sorumluluğunun tamamının İsrail hükümetine ait olacağını’’ belirtti. Batı Şeria’da Yahudi yerleşim birimlerinin çoğundaki inşaata yönelik 10 aylık moratoryum, 26 Eylülde sona eriyor.

Mahmud Abbas, daha önce, İsrail ile doğrudan müzakerelerin barışa ulaşmak için ‘’tarihi şans’’ olduğunu söylemiş ve İsrail hükümetini ‘’bu tarihi şansı’’ kaçırmamaya davet etmişti.

İSRAİLLİ HAHAMA

ABD’DEN TEPKİ

ABD yönetimi, İsrailli bir hahamın Filistinlilere hakaret içeren sözlerini eleştirdi. Beyaz Saray Sözcüsü Philip Crowley, haham Ovadia Yosef’in Filistinler ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas için “Bu dünyadan yok olup gitsinler” şeklindeki sözlerini “onur kırıcı” olarak nitelendirdi. Bu sözleri kınayan ve üzüntüsünü dile getiren sözcü, “Bu ifadeler sadece onur kırıcı değil, aynı zamanda bu tür tahrikler barış davasına zarar veriyor” ifadesini kullandı. Araplar ve Filistinlilere karşı kullandığı iğneleyici sözlerle tanınan İsrail’in etkili hahamlarından Ovadia Yosef, verdiği vaaz sırasında, Filistinler ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas için “Bu dünyadan yok olup gitsinler” ifadesini kullanmıştı. 89 yaşındaki Yosef, İsrail hükümetinin koalisyon ortağı, aşırı muhafazakar Şas partisinin de manevi lideri konumunda bulunuyor. Washington / aa

31.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Güneyde durum vahim

  İSRAİL: AMERİKA’YA SÖZ VERİLMEDİ

  İnşaat başlarsa sorumlu İsrail

  Müslüman görünmem sorun değil

  Kaddafi: İslâm, Avrupa’nın dini olmalı

  Uluslar arası güç sivil ölüm getirdi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.