08 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Zam, bütçeye 6,7 milyar ek yük getirdi

Toplu görüşmelerde ortaya çıkan yüzde 4 artı yüzde 4’lük memur maaş zammı, yeni yıl bütçesine 6,7 milyar lira ek yük getirdi.



Sanayi üretimi Temmuz’da yüzde 8,6 arttı

Büyümenın öncü göstergesi olan sanayi üretimi sekiz aydır kesintisiz artışını sürdürüyor.



İki kişiden biri harcamayı kartla yapıyor

Bankalararasi Kart Merkezi’nin (BKM) kredi kartı kullanım alışkanlıkları ‘’Kart Monitör 2010’’ araştırmasına göre, Türk halkı harcamalarının yarısına yakınını kredi kartıyla yapmayı tercih ediyor.



TEPAV: AB, Türkiye avantajını kullanamadı

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), Türkiye ve Meksika’nın coğrafi konumlarının iki ülkenin ekonomik dinamiklerine önemli etki yaptığını, ABD’nin Meksika’yı kendi sanayi politikasına entegre ederken, AB’nin benzer bir stratejiyi Türkiye için geliştiremediğini açıkladı.



ASKON Tır’ı Pakistan için yola çıktı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin (ASKON) Pakistan için topladığı aynî yardımları taşıyan ilk tır yola çıktı.



İnşaat metrekare maliyeti 549 liraya çıktı

İnşaat metre kare maliyetleri, bu yılın ilk yarısında (Ocak-Haziran) geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,6 oranında artarak, 549,17 liraya çıktı.



Halk otobüslerinde ücretsiz mobil internet

Turkcell ve İstanbul Halk Ulaşım A.Ş ortak projesi ile Bahçeşehir ve Beylikdüzü bağlantılı hatlardaki çift katlı halk otobüslerinde ücretsiz mobil internet bağlantısı sunulmaya başlandı.



ABD’de fabrika kurana vergi indirimi

ABD Başkanı Barack Obama, işletmelerin yeni fabrikaları ve techizatları için 2011 yılı sonuna kadar vergi indirimi yapılmasını önerecek. İstihdam oluşturmasın hedefleyen planla, iki yıl süresince 200 milyar dolarlık vergi indirimi yapılmış olacak.



TZOB’dan Pakistan 'a yardım

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Pakistan için yardım kampanyası başlattı. TZOB’dan yapılan yazılı açıklamada, felâket hakkında bilgi verilerek, şöyle denildi: "Acıları bir ölçüde hafifletmek üzere Türkiye Ziraat Odaları Birliği bir yardım kampanyası başlatarak, durumun önemini ve aciliyetini ülke genelindeki 735 Ziraat Odasına ve çiftçilerimize duyurmuştur.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.