08 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bayram namazı saatleri

Ramazan Bayramı namazı Ankara’da 07.04, İstanbul’da 07.19 İzmir’de 07.27, Iğdır’da 06.19, Çanakkale’de ise 07.30’da kılınacak. Diyanet İşleri Başkanlığından alınan bilgiye göre, illerdeki bayram namazı saatleri şöyle:


Bayram trafiği ikazı

Son 5 yıl içerisindeki Ramazan bayramı tatillerinde meydana gelen trafik kazalarında 628 kişinin vefat ettiği, 19 bin 656 kişinin de yaralandığı belir

Mezarlıklarda Kur’ân okuyacaklar için sınav yapıldı

ADANA'DA Ramazan Bayramı arefesinde mezarlıklarda sahte hocalara yönelik operasyon düzenlendi.


  KPSS’de 40 gözaltı

Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı soruşturması kapsamında 10 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 40’a yükseldi.


  Tek tip askerlikte kafalar karışık

Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’in açıklamalarıyla gündeme gelen tek tip askerlik konusunda Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül muğlak konuştu.


  Sınır kapıları bayrama hazırlanıyor

Surİye’ye açılan sınır kapılarında Ramazan Bayramı hazırlığı sürüyor. Gaziantep’in Karkamış Gümrük Kapısı’ndan 6 bin 97 Suriyeli, bayramlaşmak amacıyla Türkiye’ye geçiş yapacak.


  Hava Kuvvetlerinden F-4 açıklaması

Hava Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamada, 27 Ekim 2004’de Ankara’daki Cumhuriyet Bayramı tören provaları esnasında pasaj geçişi yapan F-4 uçaklarından birinin, Subayevleri Aksa Camii minaresine istem dışı temas ettiğinin duyurulduğu hatırlatılarak, ‘’Meydana gelen uçak olayına başka bir anlam yüklenmesinin maksatlı olduğu değerlendirilmektedir’’ denildi.


  Paket kapsamlı değişiklik içermiyor

TASAM, Anayasa Değişiklik Paketini Anlama Kılavuzu hazırladı. Paketin en kapsamlıları 1995 ve 2001’de yapılan değişikliklerden farksız olduğu görüşüne yer verilen kılavuzda, şöyle denildi: ‘’Bu paket de tıpkı diğerleri gibi kapsamlı bir değişiklikten uzak ve kısmî niteliklidir.”


  Gündem yeni anayasa olsun

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, ‘’Referanduma sunulan anayasa değişiklik maddelerinin, toplumun demokratikleşme ihtiyacını karşılamaya yeterli olmadığı herkes tarafından kabul edilmektedir. Referandum sonucu ne olursa olsun, 13 Eylül günü Türkiye’nin gündeminde yine anayasa değişikliği olacaktır’’ dedi.


  PKK saldırıları din adamlarına yöneldi

Şırnak’ın İdil ilçesinde önceki akşam, halk tarafından sevilen ve bölge insanının molla diye hitap ettiği M. Emin Hezer PKK’lı teröristlerce öldürüldü. 23 Ağustos’ta da Hakkâri’de imamlık yapan Aziz Tan teröristler tarafından hunharca katledilmişti. Öte yandan Tunceli’de Maoist Komünist Parti (MKP) terör örgütü ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit edildi.


  Tunceli’de 1 uzman çavuş şehit edildi

TUNCELİ'DE terör örgütü mensuplarının bir hidroelektrik santraline düzenlediği saldırıda çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu.


  Türkiye Felâkete sessiz kalmadı

PAKİSTAN’A yardım kampanyası için açılan banka hesaplarında, 49 milyon 73 bin 492,31 TL, 1 milyon 356 bin 84,76 dolar, 1 milyon 910 bin 305,45 avro toplandı.


  İzmir’de astsubay intihar etti

İZMİR'DE bir astsubay beylik tabancasıyla intihar etti. Alınan bilgiye göre, Bornova ilçesi 10. Sokakta silâh sesi duyan vatandaşlar polise haber verdi.


  Yargı tarafsızlığını kaybetti

HUKUKÇULAR Derneği, adli yıl dolayısı ile 1453 Sosyal Tesisleri’nde iftar programı düzenledi. Programa TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof Dr. Burhan Kuzu, yazarlar ve çok sayıda avukat aileleriyle birlikte katıldı.


  Referandum tartışması başka istikametlere kaydı

DOKUZUNCU Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, referandum tartışmalarının çok değişik siyasî mahiyet aldığını belirterek, ‘’Referandumla ilgili değerlendirme yapmak fevkalâde zor. Çünkü referandum tartışması çok değişik siyasî mahiyet aldı. Boyutunu aştı.


  Kılıçdaroğlu: Başkan disipline sevk edilecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, afiş tartışmaları ile ilgili olarak Avcılar Belediye Başkanı’nı disipline sevk edeceklerini bildirdi. Kılıçdaroğlu, NTV’de katıldığı programda afiş tartışmalarının hatırlatılması üzerine bu konuda daha önce gerekeni yapacaklarını söylediğini hatırlattı.


  Referandumda parmaklara mürekkep sürülmeyecek

12 Eylül’de gerçekleşecek referandumda oy verme işleminden sonra ilk kez parmaklara mürekkep sürülmeyecek.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.