14 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Demokrasi sivil bir anayasa ile güçlenir

Anayasa paketinin kabulünü memnuniyetle karşıladığını bildiren AB Komisyonu, “Türkiye'de demokrasinin AB standartlarına ve katılım kriterlerine uyumlu, kalıcı şekilde güçlendirilmesi için yeni ve sivil anayasa sağlam bir temel oluşturacak” mesajı verirken, yeni anayasanın diyalog ve uzlaşma ruhu içinde ve vaktinde, bütün siyasî partiler ve sivil toplumla olabildiğince geniş katılımlı danışma süreciyle hazırlanmasının önemini vurguladı.


Yeni gündem yeni anayasa

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, yeni anayasa talebinin önümüzdeki yasama döneminde Meclisin önemli konularından biri olacağını bildirdi. Türkiye’nin da

Gül: Yeni bir dönem başlıyor

Cumburbaşkanı Gül, AB ile ilişkiler konusunda da Türkiye’nin AB’ye tam üyelik müzakerelerinde son dönemdeki yavaşlamada “AB’nin sorumluluğunun daha bü


  Kudatgobilik: Müzakere süreci tıkanma noktasına geldi

EDİNBURG’DA gerçekleştirilen 28. KİK Toplantısının açılışında bir konuşma Türkiye İşverenleri Konfederasyonu (TİSK) Başkanı ve Türkiye AB Karma İstişare Komitesi (KİK) Eş Başkanı Tuğrul Kudatgobilik ‘’Beşinci yılını dolduran müzakere süreci, ne yazık ki siyasi sebeplerle tıkanma noktasına gelmiştir, adeta sümüklü böcek hızıyla ilerlemektedir’’ dedi.


  İçişleri Bakanı Atalay: Polisin günahı yok

İÇİŞLERİ Bakan Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun referandumda oy kullanamamasıyla ilgili Emniyet’e yönelik iddialarına ilişkin olarak, burada polisin ‘’hiçbir günahı’’ olmadığını belirterek, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu İstanbul Kâğıthane’de gösterdiği adreste zaten hiç oturmadığını söyledi.


  Başsavcıdan tuhaf açıklama

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, referandum sonuçlarının belli olması üzerine yaptığı, ‘’Yargıçlar olarak hukuk devletini ve yargıçların bağımsızlığını anayasa değişse dahi, yasalar değişse dahi korumak azmindeyiz’’ açıklaması tuhaf karşılandı.


  17. değişiklik yapıldı

Son referandumla halkoyuna sunulan kanun, 12 Eylül darbesinin ardından hazırlanan ve 7 Kasım 1982 tarihindeki halk oylamasında kabul edilen anayasada yapılan 17. değişiklik oldu. Bu değişikliklerle, anayasadaki 177 maddenin 80'i değişti.


  12 Eylülcülere suç duyurusu

İnsan Hakları Derneği, MAZLUMDER ve ‘’Yetmez Ama Evet Platformu’’ üyeleri, ‘’12 Eylül 1980 darbesini yapanlar’’ hakkında suç duyurusunda bulundu.


  Halk tercihini yaptı, bize lâf düşmez

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, ‘’Bundan sonra halkımızın çoğunluğunun tercihi bu yönde olduğuna göre fazla söyleyebilecek birşeyimiz de kalmadı demektir’’ dedi.


  “Pakistan için 81 ilden 81 TIR” kampanyası

İHH Ankara Şubesi tarafından yapılan açıklamada, sel afetiyle sarsılan ve hâlâ yaralarını saramayan “Pakistan için 81 İlde 81 TIR” yardım kampanyası başlatıldığı bildirildi.


  Arhavi’de sonuçlara itiraz edildi

Artin’in Arhavi ilçesinde, AKP İlçe Teşkilatınca anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasının sonuçlarına itiraz edildi.


  Referanduma katılım yüzde 73,7

Yüksek Seçim Kurulu, halkoylaması geçici sonuçlarını açıkladı.


  Suçlunun kaçacak yeri kalmadı

Ankara’ya kurulan ve ‘’MOBESE’’ olarak adlandırılan ‘’Kent Güvenlik Yönetimi’’ sayesinde 513 noktaya yerleştirilen 825 sisteme ait 1400 kamera, sabah saatlerinden itibaren tam kapasite hizmete girdi.


  Dev petrol platformu Çanakkale Boğazı’ndan geçti

‘’GSP Satürn’’ adlı Panama bandıralı dev petrol arama platformu, Çanakkale Boğazı’ndan geçti. Alınan bilgiye göre, Malta’dan Tuzla Limanı’na giden 52 metre uzunluğunda, 80 metre yüksekliğindeki platformu, Gibraltar bandıralı ‘’GSP Quenn’’ adlı 70.5 metre uzunluğundaki römorkör çekti.


  Düğün mutluluğu üzüntüye boğuldu

BartIn’da düğün törenlerine katılan yakınlarını otobüs terminalinden uğurlamak isteyen yeni evli çiftin de bulunduğu minibüsün devrilmesi sonucu 9 kişi yaralandı.


  Hizmet TIR’ı bugün giydiriliyor

BEDİÜZZAMANTanıtım ve Hizmet Tır’ı Koordinatörü Ali Toker, tır’ın bugün giydirileceğini söyledi.


  Deniz Harp Okulu öğrencileri açık deniz eğitimine çıktı

DENİZ Harp Okulu’nun birinci sınıfındaki eğitimlerini tamamlayarak bir üst sınıfa geçen 221 öğrenci, açık deniz eğitimine uğurlandı.


  Hacı adaylarına seminer

ADANA'DAN hacca gidecek vatandaşların seminer programı belli oldu. Hac hakkında genel bilgiler, kafile başkanı ve din görevlileri ile tanışma gibi çeşitli konularda verilecek seminerlerin tamamı Sabancı Merkez Camii’nde gerçekleştirilecek.


  Okul öncesinde ‘turuncu bayrak’ uygulaması

ANTALYA Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği, bu yıl okul öncesi eğitimin zorunlu olduğu Antalya’da ‘’turuncu bayrak’’ uygulaması başlattı.


  Ucuz kırtasiye izdihamı

HATAY'IN Erzin ilçesinde bir alışveriş merkezinin ucuz kırtasiye malzemesi satışı izdihama yol açtı. Sabahın erken saatlerinde mağaza önünde toplanan vatandaşlar, okul öncesi eksiklerini gidermek için izdihama sebep oldu.


  Kaybolan kardeşler İstanbul’da bulundu

KIRŞEHİR'DE sınav giriş ücreti bahanesiyle ailesinden 130 lira alarak kayıplara karışan iki kardeş İstanbul’da bulundu.


  Tersine beyin göçü için kampanya

“Destination Turkey’’ sloganıyla düzenlenecek büyük çaplı etkinlikte, AB ve TÜBİTAK fonlarıyla ülkeye geri dönmesi hedeflenen süper beyinlere, Türkiye’nin üniversite ve sanayi kuruluşlarının imkânları sunulacak.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.