18 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bediüzzaman TIR’ı Edirne’den yola çıktı

Gazetemizin, Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 50. yılı dolayısıyla hayata geçirdiği “Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tır”ı dün Edirne’den start aldı. Cuma namazı sonrası Selimiye Camii önünden yola çıkan tır’ın startı, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular tarafından verildi. Edirne programında Yeni Asya Medya Grup yöneticileri de hazır bulundu.

7 KİŞİLİK EKİP TAKİP EDECEK TIR gezisinde ilk bölgenin koordinatörleri Yeni Asya Medya Grup Genel Müdürü Recep Taşcı ve Reklâm Koordinatörü Mesut Çoban olacak. TIR, eşliğindeki eskort araç ile 7 kişilik bir ekip yola koyuldu. TIR, 30 merkezde geceleyecek. Bu merkezlerin 18’inde geniş kapsamlı program gerçekleştirilecek. Gezi sırasında uğranılan tarihî mekânlar ile Risâle-i Nur hizmeti açısından anlam ve önem taşıyan yerlerin video çekimi ve fotoğraf kaydı da yapılacak. Edirne, Osmanlı Devletinin Avrupa ve Balkanlara açılan kapısı olması dolayısıyla askeri, ticari ve kültürel açıdan önemli bir merkez durumundaydı. Edirne bu özelliğini günümüz Türkiyesi için de korumakta. GAZETEMİZİN, Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 50. yılı dolayısıyla hayata geçirdiği “Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tır”ı dün Edirne’den start aldı. Cuma namazı sonrası Selimiye Camii önünden yola çıkan tır’ın startı, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular tarafından verildi.

Edirne programında Yeni Asya Medya Grup yöneticileri de hazır bulundu. Tır, “Bediüzzaman Türkiye yollarında” sloganıyla yola çıktı. Tırın hareketinden önce sırasıyla Yeni Asya Medya Grup Genel Müdürü Recep Taşcı ve gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular birer konuşma yaparak “Hizmet Tırı”nın amacını anlattı.

İKİ ABİDE YAN YANA

Yazarımız İslâm Yaşar ise yaptığı konuşmada hizmet tırının mânâ yönüne dikkat çekti. İslâm Yaşar şunları söyledi: “2 muhteşem abidenin kaynaşması biri Sinan’ın Selimiyesi hâlâ aşılamamış ve aşılamamayacak bir eser. Bir mabet. İçine birilerinin girmesi halinde mânâ buluyor. 2. abide Risâle-i Nur medeniyetidir. Kur’ân’ı anlamaya yarayan bir abide. Selimiye de, Risâle-i Nur da ebedidir. Selimiye, karşı çıkmalarına topa tutmalarına rağmen dimdik ayakta. Risâle-i Nur Külliyatını da iftira topuna tuttular tıpkı Selimiye topları gibi, bu hucümlar teker teker döküldü. İki medeniyet de hâlâ ayakta ve yaşamaya devam ediyor.”

Bediüzzaman’ı ve fikirlerini geniş kesimlere tanıtmak için yola çıkacaktır, bir ay süreyle belirlenen güzergâhlara uğrayarak Türkiye’yi boydan boya dolaşacak. 17 Ekim’de İstanbul’da tamamlaması planlanan gezi sırasında, ziyaretçilere Bediüzzaman Kimdir?, Aydınlar Konuşuyor, Bediüzzaman’ın Eğitim Modeli ve 5. Ulusal Risale-i Nur Kongresi Sonuç Deklarasyonlarını içeren broşürler dağıtılacak. Gezinin bir belgeselle taçlandırılması planlanıyor.

Bediüzzaman Said Nursî’nin ve Risâle-i Nur Külliyatı’nın tanıtılmasını amaçlayan bu gezide, on binlerce broşür dağıtılacak. Dün, (17 Eylül 2010) Edirne’de Selimiye Camii önünde Cuma namazı sonrası başlayıp 30 günlük süre içerisinde Türkiye’yi boydan boya dolaşarak 17 Ekim’de İstanbul’da bitmesi planlanan gezi, gün gün “www.yeniasya.com.tr”, “www.bediuzzamanhizmettir.org” ve “www.sentezhaber.com” aracılığıyla kamuoyuna duyurulacak.


HABERİN RESİM GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

MUSTAFA GÖKMEN

EDİRNE

18.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Okullara ‘değerler eğitimi’ genelgesi

  Gazzeli Ali bebek, tedavi için İstanbul’da

  “Evren’’ adından kurtulmak istiyorlar

  Kılık kıyafet yasayla düzenlenmez

  Akdamar’da ayin günü

  Cenazede polise saldırı

  Kurtulmuş: Yeni anayasa ertelenemez

  STK’lar: Provokasyon açığa çıkarılsın

  Kıbrıs’ta 7. sınır kapısı 14 Ekim’de açılacak

  Bediüzzaman TIR’ı Edirne’den yola çıktı

  Demokrasiyi Menderes’e borçluyuz

  AB ile vize sorunu ironik bir durum

  Okul boykotuna yaptırım uyarısı

  ‘Demokrat Parti ile AKP’nin kökeni farklı’

  8 ilde KPSS operasyonu: 36 kişi gözaltına alındı

  Birdal'a saldıran kişi tutuklandı

  Adıyaman 4,8 ile sarsıldı

  Ders yılı Pazartesi açılıyor

  SGK anlaşmalı boşananların peşinde

  TEKEL işçisinin tazminatı bitti

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.