18 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

STK’lar: Provokasyon açığa çıkarılsın

MUŞ İli Demokrasi Platformu adı altında bir araya gelen 56 sivil toplum kuruluşunun (STK) temsilcileri, Hakkari’de yolcu minibüsüne saldırının provokasyon olduğunu ifade ederek, bunun ortaya çıkarılmasını istedi.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) binası önünde bir araya gelen grup adına basın açıklamasını okuyan KESK Muş Şubeler Platformu dönem sözcüsü Derya Yulcu, sivil toplum kuruluşları olarak yaşananlara sessiz kalamayacaklarını söyledi. Temmuz ayında ülke genelindeki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin çağrıları üzerine, ‘’eylemsizlik kararı’’ alındığını öne süren Yulcu, ‘’Yine bu süreçte Anayasanın bazı maddelerinin değiştirilmesiyle ilgili referandum kampanyası sonuçlanmış ve hükümet önemli ölçüde değişimden ve çözümden yana olanların desteğini almıştır. Genelde asker ve sivil ilişkisi netleşmiş, halkın ciddi bir demokrasi talebi öne çıkmıştır’’ dedi. Bugün hükümetin iki ay öncesine göre çözüm noktasında çok daha güçlü bir yere taşındığını ifade eden Yulcu, ‘’Bölgedeki boykot oranının etkisi ve genelde ‘evet’ oylarının oluşturduğu sinerjinin hükümete ve yetkili kurumlara çözüm yolunda önemli bir yol haritası oluşturduğunu’’ söyledi. Yulcu, ‘’Demokratik, barışçıl bir çözümün yolunun açıldığı bu dönemde AK Parti hükümetinin daha cesur davranması, inisiyatif alması, irade göstermesi gerekmektedir’’ dedi. Hakkari’deki bir yolcu minibüsüne mayınlı saldırıya da değinen Yulcu, ‘’Yine önemli gelişmelerin yaşanacağı bir sürecin arifesinde Hakkari’de yaşanan ve masum insanlarımızın katline neden olan provokasyonun bir an önce açığa çıkarılmasını, bunun gibi nefret uyandıran olayların sorumlularından hesap sorulmasını ve bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz’’ diye konuştu.

AB’den “sorumluluk” çağrısı

AVRUPA Birliği (AB) Komisyonu, Ayasofya’da ayin yapmak isteyen Amerikalı grubu, üstü kapalı şekilde “sorumlu davranmaya” davet etti. Genişlemeden sorumlu AB Komisyonu Üyesi Stefan Füle’nin sözcüsü Angela Filote, Ayasofya’da ayin talebi konusunda açıkça hüküm beyan edemeyeceklerini belirtse de “Genel olarak Türkiye’de ibadet özgürlüğüne uyulduğunu düşünüyoruz. 15 Ağustosta Sümela Manastırı’nda düzenlenen ayin ve Akdamar Kilisesi’nde pazar günü yapılacak ayin bunun yeni delilleridir” dedi.

Filote, “Türkiye’de dini özgürlüklerin uygulanmasını ilerletmek için birçok meselenin daha çözülmesine ihtiyaç var, ama bu çözümler diyalog ruhu içinde aranmalı. Bu kapsamda bu tür konular ilgili topluluklarla Türk hükümeti arasında tartışılmalı. AB Komisyonu sorumluluk ruhu içinde gerçekleştirilmesi gereken bu diyaloğu destekliyor” diye konuştu.

100 KİŞİ KİPİ SINIR

KAPISINDA AYİN YAPTI

Bu arada, Uluslararası Ayasofya Kilise Camiası Organizasyonu’nca yapılması planlanan ve daha sonra vazgeçilen ayin ile ilgili yaklaşık 100 kişilik bir grup, İpsala Sınır Kapısı’nın karşısındaki Yunanistan Kipi Sınır Kapısında ayin yaptı. Görgü tanıkları, ayinin yaklaşık bir saat sürdüğünü ifade etti. Grup, daha sonra Atina’ya geri döndü.

18.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Okullara ‘değerler eğitimi’ genelgesi

  Gazzeli Ali bebek, tedavi için İstanbul’da

  “Evren’’ adından kurtulmak istiyorlar

  Kılık kıyafet yasayla düzenlenmez

  Akdamar’da ayin günü

  Cenazede polise saldırı

  Kurtulmuş: Yeni anayasa ertelenemez

  STK’lar: Provokasyon açığa çıkarılsın

  Kıbrıs’ta 7. sınır kapısı 14 Ekim’de açılacak

  Bediüzzaman TIR’ı Edirne’den yola çıktı

  Demokrasiyi Menderes’e borçluyuz

  AB ile vize sorunu ironik bir durum

  Okul boykotuna yaptırım uyarısı

  ‘Demokrat Parti ile AKP’nin kökeni farklı’

  8 ilde KPSS operasyonu: 36 kişi gözaltına alındı

  Birdal'a saldıran kişi tutuklandı

  Adıyaman 4,8 ile sarsıldı

  Ders yılı Pazartesi açılıyor

  SGK anlaşmalı boşananların peşinde

  TEKEL işçisinin tazminatı bitti

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.