20 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Üsküdar'da atletizm şöleni

ÜSKÜDAR Belediyesi tarafından Kâtibim Şenliği kapsamında düzenlenen Halk Koşusu ve Atletizm Yarışması Harem sahil yolunda yapıldı. Şemsipaşa'daki Atatürk Anıtı'nın önünden başlayan yarışma; gençler ve bayanlar kategorilerinde 3 bin metre, büyükler kategorisinde ise 6 bin metrelik parkur üzerinde gerçekleştirildi. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'ye şampiyonluk kazandıran milli atlet Alemitu Bekele'nin de halk koşusuna katıldığı etkinlikte ilginin yoğun olduğu görüldü. Yarışma sonunda birinciliği Büyük Erkekler kategorisinde Mehmet Ali Akbaş, Büyük Bayanlar kategorisinde ise Meryem Erdoğan elde etti.

700 LİSANSLI SPORCUMUZ VAR

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ödül töreni öncesinde yaptığı konuşmada, Üsküdar'ın kendi içinde bazı dinamiklerinin olduğunu belirterek, "Çok ciddi sporcuları var. Bin 700 lisanslı sporcu kayıtlı. Üsküdar Belediyesi'nin bu doğa güzelliği, Harem gibi sahil yolu varsa bunu kültür sanat ve bir de sporla birleştirelim istedik. Bunun da başında atletizim sporu geliyor. Bekele bizim sporcusumuz. Bizim sporcumuz olmasına rağmen bunun reklamını yapmadık; ancak kendisiyle gurur duyuyoruz." diye konuştu.

BEKELE: ÖDÜLÜMÜ HENÜZ ALMADIM

Geçtiğimiz aylarda Barcelona kentinde yapılan 20. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 5 bin metre finalinde yarışan ve 1. gelerek altın madalya alan milli atlet Alemitu Bekele Degfa da organizasyonda bulunmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. Bekele, Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 2. olan sporcuların Başbakanlık'tan ödüllerini aldıklarının hatırlatılması üzerine, kendisinin henüz ödülünü alamadığını açıkladı. Üsküdar Belediyesi'nin Avrupa'da göstermiş olduğu başarıdan dolayı kendisine ödülünü verdiğini kaydeden Bekele, Başbakanlıktan ödüllerini beklediklerini belirtirken, söz konusu ödüllerin hangi tarihte verileceği konusunda da bilgisinin olmadığını dile getirdi.

EROL DOYRAN

[email protected]

20.09.2010


 

İZMİR'DE SEYİRCİ KAÇAĞI

İZMİR'DE Cumartesi akşamı oynanan Spor Toto Süper Lig 5. hafta maçında Bucaspor-Galatasaray karşılaşmasını 70 bin kişilik Atatürk Stadında 27 bin 936 kişi izlerken, hasılat da 868 bin 600 lira olarak gerçekleşti.

Ancak tribünlerde 45 bine yakın seyircinin olması kafaları bir hayli karıştırdı. Yine Bucaspor'un ligin ilk haftasında oynadığı Beşiktaş maçını 21 bin 601 kişi izlemiş, hasılat da 888 bin 675 lira olmuştu. Bucaspor yönetimi, Galatasaray maçı bilet fiyatlarında Beşiktaş müsabakasına göre indirim yapmıştı.

ERMAN TOROĞLU: ÇETELER İÇERİDE

Hürriyet gazetesi spor yorumcusu Erman Toroğlu BucasporGalatasaray' mücadelesiyle dünkü yorum yazısında konuya temas ederek, şunları söyledi: "İzmir Atatürk Stadı’nda maç oynandı mı tuhaf işler oluyor. Stada bakıyorum 45 bin civarında seyirci var. Soruyorum ne kadar bilet satılmış, 28 bin. Yani nereden baksanız 2530 bin seyirci avanta girmiş. O zaman kusura bakmayın, bu İzmir’de tuhaf işler dönüyor. Birileri para kazanıyorlar, hem kulüpler hem devlet kaybediyor. O zaman çeteleri dışarıda aramayalım. Aylar önce İbrahim Onuk ağabeyimizi kaybettik. Şimdi de Halim Çorbalı. Dürüst adamlardı, düzgün adamlardı. Yalnızca futbola hizmet verdiler. Nur içinde yatsınlar." Öte yandan sahalarının bakımda olması yüzünden maçlarını İzmir Atatürk Stadında oynayan Süper Ligin yeni takımı Bucaspor'un Teknik Direktörü Bülent Uygun, Atatürk Stadı'nın zeminine tepki göstererek, ''Bu saha ne İzmir'e ne Türk futboluna yakışıyor. Sorumluların gerekli şeyleri yapması gerekiyor'' ded.

20.09.2010


 

G.Saray yenmeye alıştı

SÜPER Lig'de 5. haftada deplasmanda Bucaspor'u 1-0 yenen Galatasaray, üst üste 3. galibiyetini aldı.

Süper Lig'e Sivasspor ve Bursaspor mağlubiyetleriyle başlayan Galatasaray, Eskişehirspor ve Gaziantepspor galibiyetlerinin ardından, Bucaspor'u da yenerek ligdeki üst üste 3. galibiyetini aldı. Sarı kırmızılılar, geçen hafta olduğu gibi sahadan 1-0 üstünlükle ayrılırken, galibiyet golünü de yine ikinci devrede buldu. Galatasaray'ın tek golünü kaydeden Ayhan Akman, son golünü 2008-2009 sezonunda 26 Ekim 2008'de oynanan Eskişehirspor-Galatasaray maçında atmıştı. Akman, aynı sezon Türkiye Kupası çeyrek finalinde 27 Ocak 2009 tarihinde oynanan Galatasaray-Sivasspor maçında da 89. dakikada takımının beraberlik golünü kaydetmişti.

Galatasaray'ın Hollandalı Teknik Direktörü Frank Rijkaard, "Her şeyden önemlisi 3 puan almaktı; bunun için mutluyuz." dedi. Rijkaard, sahadan şikayet ederek, çimlerin çok kaygan olduğunu belirtti.İki takımın da heyecanla mücadele ettiğine dikkat çeken Rijkaard, "İkinci yarı çok pozisyona girdik. Henüz hazır değiliz. Önemli olan galip gelmek ve moralmen yola devam etmekti. Zamanla hazır duruma geleceğiz." dedi. Rijkaard, "Mevcut kadro kendi istediğinizle mi oluştu? Eksikleriniz var mı?" sorusuna cevap vermekten kaçındı. Üç puan kazandıran golden sonra Ayhan'Akman'ın kendisine doğru koşmasını da Rijkaard, şöyle anlattı: "Ayhan'a maçtan önce kaleye şut at demiştim. O da bunun için bana koştu."

20.09.2010


 

İZMİR CUP'IN AÇILIŞINI HÜLYA AVŞAR YAPACAK

ATP Challenger Tour takviminde yer alan uluslararası tenis turnuvası İzmir Cup, eleme maçlarıyla start aldı.

Turnuvada ATP'nin önemli raketleriyle birlikte Marsel İlhan da şampiyon adayı olarak korta çıkacak. Türkiye'nin yıl içinde organize ettiği en prestijli üç tenis organizasyonundan biri olan ATP Challenger Turu'nda yer alan İzmir Cup Tenis Turnuvası, eleme maçlarıyla başladı. 20 Eylül'de ana tablo maçlarına geçilecek olan turnuvada şampiyon tenisçi, 26 Eylül'deki final karşılaşmasıyla belirlenecek. Bu yıl üçüncü kez düzenlenen turnuva, ilk iki sezonda mayıs ayında oynandıktan sonra Amerika Açık sonrasına çekildi. Turnuva, ATP'nin Dünya Turu'nda yer alan 60 turnuvadan sonra en önemli turnuvaları içinde barındıran Challenger takviminde bulunuyor.

İzmir Cup'a bu sezon 2008 şampiyonu Lüksemburglu Gilles Müller, kariyeri boyunca ilk 100'e girmiş Hint Somdev Devvarman, Rus Igor Kunitsyn, İtalyan Flavio Cipolla, İsrailli Noam Okun gibi tenisçiler bulunuyor.Turnuvada Türkiye'nin ATP'deki en önemli temsilcisi ve geçen yılın finalisti Marsel İlhan da yer alacak. İzmir Cup'ta wild-card ile ana tabloda raket sallayacak oyuncular ise milli tenisçiler Haluk Akkoyun ve Tuna Altuna ile Avustralyalı Sam Groth olacak.Örnekköy'de bulunan 5 bin 500 kişi kapasiteli merkez korta sahip Tenis Eğitim Merkezi kortlarındaki turnuvayı, 2008 yılında Lüksemburglu tenisçi Gilles Müller kazandı. 3. İzmir Cup Turnuvası'nın resmi açılışı 21 Eylül Salı günü İzmir Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak. Açılışa tenis tutkusuyla bilinen ünlü sanatçı Hülya Avşar da katılacak.

20.09.2010


 

Mourinho Real Madrid yönetimine ateş püskürdü

REAL Madrid'in Portekizli Teknik Direktörü Jose Mourinho, kulübünün kendisinin Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde gelecek ay oynanacak 2 maçta Portekiz Milli Takımı'nın başına geçmesine izin vermemesinden hayal kırıklığı duyduğunu söyledi.

Mourinho, İspanyol medyasına yaptığı açıklamada, ''Real'in neden 2 maçta Portekiz Milli Takımı'nı çalıştırmama izin vermediğini anlamıyorum, o dönemde Madrid'de yapacak neredeyse hiçbir işim yok'' dedi. Jose Mourinho, ''Uluslararası maçlar oynanacağı için o dönemde 9 gün Madrid'de tatil yapacağım'' diye konuştu. Portekiz Futbol Federasyonu, Mourinho'ya Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde gelecek ay oynanacak 2 maçta milli takımın başına geçmesi için teklifte bulunmuştu. Real Madrid ve teknik adamın onaylaması halinde Mourinho, Portekiz'in 8 Ekim'de evinde Danimarka, 12 Ekim'de deplasmanda İzlanda ile yapacağı maçlarda milli takımın başında olacak.Real Madrid Genel Direktörü Jorge Valdano ise yaptığı açıklamada kulübe Portekiz'den resmi teklif gelmediğini ve bu nedenle kulübün kesin tavrını belirtmediğini söyledi.

20.09.2010


 

Protezli Fransız Manş Denizini yüzerek geçti

KOLLARI ve bacakları olmayan Fransız, protezli uzuvlarıyla yüzerek Manş Denizi'ni geçmeyi başardı.

İngiltere'nin Folkestone kasabası sahilinden kulaç atmaya başlayan 42 yaşındaki Philip Croizon'un, öngördüğünden çok daha önce Fransız sahiline ulaştığı belirtildi. Fransız sahiline 21.15 sularında ulaşan Croizon, Manş'ı 24 saatte geçmeyi planlıyordu. Croizon, ucunda paletler bulunan özel tasarlanmış protez bacak kullanıyor. 1994'te televizyon antenini düzeltirken akıma kapılarak kol ve bacaklarını kaybeden yüzücü, 2007'de de uçaktan paraşütle atlamıştı. Croizon, deneyimlerini anlattığı "J'ai decide de vivre" (yaşamaya karar verdim) adlı bir kitap yazmıştı.

20.09.2010


 

Protezli Fransız Manş Denizini yüzerek geçti

DÜNYA serbest dalış rekortmeni milli sporcu Cenk Devrim Ulusoy, Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor.

Kale Grubu Onursal Başkanı ve Kurucu Murahhas Azası Dr. İbrahim Bodur ve Kale Seramik fabrikalarının desteğiyle Güzelyalı köyündeki Kale Resort Hotel'in havuzunda hazırlıklarını sürdüren Ulusoy, yaptığı açıklamada, 7-12 Ekim tarihlerinde Kanarya Adaları'nda düzenlenecek şampiyonaya eski Avrupa şampiyonu, Avrupa ve dünya rekortmeni statüsüyle gittiğini ve ilk hedefinin bunu korumak olduğunu söyledi. Günde 2.5 saat mental çalışma yaptığını ve şampiyonaya ruhunu hazırladığını, kuvvetle şekle soktuğunu ifade eden Ulusoy, ''İnsan beynen rahat olduğu zaman, ruhen de rahat oluyor ve o derecelerde otomatik olarak yükselişe geçiyor'' dedi.

20.09.2010


 

G.Antepspor-Bursaspor

SÜPER Lig'de 4 hafta sonunda liderliğini sürdüren Bursaspor bugün deplasmanda Gaziantepspor'la karşılaşacak.

Kamil Ocak Stadında saat 20.090'de başlayacak karşılaşmayı Deniz Çoban yönetecek.

20.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.