20 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bediüzzaman Tır'ı Marmara Bölgesinde

TRAKYA’NIN en yaşlı Nurcusu 1921 doğumlu 90 yaşındaki Hasan Kanlınoğlu, 70 yıldır Risâle-i Nurları tanıdığını ve okuduğunu belirterek, ”Eskiden baskı vardı.


Demokratik açılım Bediüzzaman’ın yüz yıllık reçetesi

YENİ Asya Medya Grup Genel Müdürü Recep Taşcı, ‘’Hükümetin, başlatmış olduğu demokratik açılım noktasında, Bediüzzaman Said Nursî’nin 100 yıl önce ort

17 Haziran’a kadar ders

2010-2011 eğitim-öğretim yılı bugün başlıyor.


  Başbakanlık’ta güvenlik zirvesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ile bir araya geldi. Başbakan Erdoğan, Ankara’ya geldikten sonra Başbakanlık Resmî Konutu’na geçti.


  Zeynep’in hesabını kim verecek?

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Hakkari’nin Geçitli köyü yakınlarında bir minibüsün geçişi sırasında yola döşenen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 9 sivil vatandaşın ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan terör saldırısından yaralı kurtulan 15 aylık Zeynep Kurt’un iki bacağının da fonksiyon görmeyecek durumda olduğunu söyledi. Atalay, “Zeynep nasıl yaşayacak, bunun hesabını kim verecek?” dedi.


  Bu millete hainlik para etmez

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Mayasını Ertuğrul Gazi’lerin, Sultan Fatih’lerin, Şeyh Edebali’lerin, Yunus’ların, Pir Sultan Abdal’ların, Hacı Bektaş Veli’lerin kardığı büyük millete karşı hiçbir hainlik para etmez” dedi.


  Bahçeli, protokolden ayrı oturdu

729. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri başladı. Bahçeli, protokolde kendisine ayrılan yere oturmadı.


  Kimse çocuklar üzerinden siyaset yapmasın

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, BDP’nin eğitimi boykot kararıyla ilgili olarak, ‘’Kimse çocuklar üzerinden siyaset yapmasın’’ dedi.


  Köylülerin su kavgası: 5 ölü

AĞRI merkeze bağlı Otlubayır Köyünde ‘’içme suyu’’ sebebiyle çıkan kavgada 5 kişi öldü. Vali Vekili Bahadır Güneş, yaptığı açıklamada, merkeze bağlı Otlubayır Köyünde ‘’içme suyu’’ sebebiyle çıkan silâhlı kavgada 5 kişinin vefat ettiğini söyledi.


  AKP binasına ses bombası

MUŞ'UN Malazgirt ilçesinde, AKP İlçe Başkanlığı binasına ses bombası atıldı. Alınan bilgiye göre, önceki gece, 100. Yıl Caddesi üzerindeki AKP Malazgirt İlçe Başkanlığı binasına, kimlikleri henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce ses bombası atıldı.


  Selimiye Camii’nde define aramışlar

EDİRNE’DEKİ tarihi Selimiye Camii’nde ‘’define arandığı’’ iddia edildi. Alınan bilgiye göre, Selimiye Camii avlusunda define arandığı iddiasına dair ihbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri, caminin avlusuna giriş için kullanılan 3 kapıdan, ana giriş kapısının 3 metre önündeki mermer blokun kaldırılarak, toprak kısımda kazı yapıldığını belirledi.


  Gelin ile damat feci kazada yanarak can verdi

Malatya’nin Akçadağ ilçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında, aralarında gelin ve damadın da olduğu 7 kişi yanarak öldü, 6 kişi yaralandı.


  Akdamar'da 95 yıl sonra ayin

Van Gölündeki Akdamar Kilisesinde, 95 yıl aradan sonra ilk kez ayin yapıldı. Bir günlüğüne ibadete açılan kiliseye mekân darlığından dolayı sadece 50 protokol üyesi alındı.


  Ordudan niye atıldım?

Yıllardır ordudan neden atıldığını araştırdığını ve hâlâ bunu bilmediğini, kimsenin de ‘Sen şundan dolayı ayrıldın’ demediğini belirten YAŞ mağdurlarından Kıdemli Üstçavuş Sinan Kalkan, anayasa değişikliğinin Resmî Gazete’de yayınlanmasının ardından açacağı dâvâda hakime “Ordudan neden atıldım, bunu bilmiyorum” diye soracağını söyledi.


  Kopya iddiasında 19 zanlı adliyeye sevk edildi

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen çeşitli sınavlarda, organize şekilde kopya çekilmesi olayına karıştıkları iddiasıyla yakalanan 58 kişiden 19’u adliyeye sevk edildi.


  Bakan Ergin: Türkiye, düne göre daha ileride

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ‘’Geride olan vesayetçi anlayıştır. Yargı bağımsızlığı, yargının tarafsızlığı, evrensel hukukla buluşma noktasında Türkiye düne göre çok daha ileridedir’’ dedi.


  İpek: İlk işimiz uyum paketi

AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, önümüzdeki süreçte anayasa paketinin içerisinde yer alan konuların, vatandaşın kullanımına açılması için düzenlemeler olacağını belirterek, ‘’Meclis açılır açılmaz bu konulardaki çalışmalarımızı hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz’’ dedi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.