22 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Mladiç çoktan yakalanmalıydı

Eski Yugoslavya’da işlenen savaş suçları için kurulan Lahey’deki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi Başsavcısı Serge Brammertz, Bosna’daki savaşta (1992-1995) soykırım yapmaktan aranan Rakto Mladiç’in halen yakalanamamasıyla ilgili Sırbistan’ı eleştirerek, ‘’Mladiç çoktan yakalanmış olmalıydı’’ dedi.

Soykırım suçlusu Mladiç çoktan yakalanmalıydı

Eski Yugoslavya’da işlenen savaş suçları için kurulan Lahey’deki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi Başsavcısı Serge Brammertz, Bosna’daki savaşta (1992-1995) soykırım yapmaktan aranan Rakto Mladiç’in halen yakalanamamasıyla ilgili Sırbistan’ı eleştirerek, ‘’Mladiç çoktan yakalanmış olmalıydı’’ dedi. Brammertz, Sırbistan’ın resmi haber ajansı Tanjug’a yaptığı açıklamada, Mladiç’in yakalanmasının Sırbistan’ın AB yolunu doğrudan etkileyebileceğini ifade etti. Brammertz, ‘’Ratko Mladiç çoktan yakalanmış olmalıydı. AB yetkilileri de Mladiç’in yakalanması konusunda Sırbistan’a daha çok baskı uygulamalıdır. Çünkü Lahey’deki mahkemenin en önemli zanlıları Ratko Mladiç ve Goran Haciç halen yakalanamadı. Mahkeme bu kişilerin yakalanmasını beklemektedir, fakat Sırbistan’ın bu konuda yaptığı çalışmalar yetersiz gibi görünüyor’’ diye konuştu.

SIRBİSTAN’IN BİR NUMARALI MESELESİ DURUMUNDA!

Sırbistan Devlet Mahkemesi Savaş Suçları Bölümü Başyargıcı Vladimir Vukçeviç ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mladiç’in yakalanması ve adalete teslim edilmesinin Sırbistan’ın ‘’bir numaralı meselesi’’ olduğunu belirtti. Vukçeviç, Sırbistan’ın firardaki Mladiç’in yakalanması konusunda çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, ‘’Mladiç’in tutuklanması ve Lahey’deki mahkemeye teslim edilmesi üzerinde devamlı olarak çalışıyoruz’’ dedi. ‘’Bosna kasabı’’ olarak adlandırılan ve ülkede 1992-1995 yılları arasında yaşanan savaşta insanlığa karşı suç işlemekten, Srebrenitsa’da soykırım yapmaktan aranan Ratko Mladiç, 15 yıldır yakalanamadı.

22.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Mladiç çoktan yakalanmalıydı

  İsrail’e 'inşaatları durdur' mesajı

  Bu yardımlar Pakistan’a yetmez

  Körfez ülkelerinden rekor silâh tedâriki

  Hindistan’da sel felâketi: 2 milyon kişi evsiz kaldı

  Hristofyas, çözüm konusunda kötümser

  Somali’de okula bile gidilemiyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.