22 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

HAKEM TAHRİK ETTİ

Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, Bursaspor maçının tatil edilme kararının çok ağır olduğunu, çifte standart uygulandığını öne sürdü. Olayların başlamasına orta hakem Deniz Çoban'ın neden olduğunu, golden önce saha dışına çıkarak 1-2 pet şişeyi dördüncü hakeme vermesinin seyirciyi tahrik ettiğini söyledi.

SPOR Toto Süper Lig'deki Gaziantepspor-Bursaspor maçının 62'nci dakikada tatil edilmesinin ardından, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü görüntü kasetlerini incelemeye aldı. Gaziantep Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, önceki gece Gaziantepspor-Bursaspor takımları arasında oynanan ve yardımcı hakem Muharrem Yılmaz'ın tribünden gelen bir madde nedeniyle kafasından yaralanması üzerine tatil edilen maçın ardından geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Hem yayıncı kuruluş hem de emniyetin çektiği görüntüler incelenerek sahaya yabancı madde atan ve taşkınlık yaratan seyircilerin tespit edilmesine çalışılıyor. Bu kişilerin, kimlik tespitinin ardından yakalanmasına çalışılacak. Bu arada hakem Muharrem Yılmaz'ın başından yaralanmasına yol açan maddenin taş değil, saat olduğu tespit edildi ve söz konusu kol saati Asayiş Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

HAKEME İŞ GÖREBİLİR RAPORU VERİLDİ

Başından yaralanan ve ambulansla Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne götürülen yardımcı hakem Muharrem Yılmaz'ın röntgeni çekilen kafasına iki dikiş atıldığı bildirildi. Hakem Yılmaz tarafından talep edilen adli raporda ise ''Basit tıbbi müdahale yapılmıştır. Hastanın genel sağlık durumu iyidir. İş görebilir'' ifadelerine yer verildiği öğrenildi. Hakem Deniz Çoban ve yardımcıları Nihat Mızrak ile Muharrem Yılmaz, sabah erken saatlerde Gaziantep'ten ayrıldılar.

GAZİANTEPSPOR CEPHESİ HAKEME ÇOK KIZGIN

Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, kararın çok ağır olduğunu, çifte standart uygulandığını öne sürdü. Olayların başlamasına orta hakem Deniz Çoban'ın neden olduğunu, golden önce saha dışına çıkarak 1-2 pet şişeyi dördüncü hakeme vermesinin seyirciyi tahrik ettiğini ifade eden Kızıl, şöyle konuştu: ''Hakem, hem aut olan pozisyonu korner olarak verdi hem de gol pozisyonunda Yalçın'a yapılan faulü görmedi. Sahaya atılan yabancı maddelerin ardından maçı ertelemesi çok ağır bir karardı. Gözlemciden izin alarak hakem odasına gittim. Orta hakem Deniz Çoban ve yardımcılarına 'geçmiş olsun' dileklerinde bulundum. Doktorlardan aldığım bilgi hakemin maçı yönetmemesi için herhangi bir engel olmadığı yönündeydi. Ancak orta hakem Deniz Çoban, maçı tatil ederek bu kadar emeğe yazık etti. Haksız bir tatil oldu. Gaziantep centilmen bir şehir, burada hiç olay olmamıştır. Hakemin bu kadar ağır bir karar vermesi utanç verici. Bir takım bu kadar ağır cezalandırılamaz. 2 yıldır Kulüpler Birliği toplantısına bazı nedenlerden dolayı katılmıyordum. Ancak toplantıya Gaziantepspor'un hakkını korumak için katılacağım.''

KAFKAS: BU HAKEMİN HİÇ Mİ GÜNAHI YOK?

GAZİNATEPSPOR Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, maçın tatil edilmesinin ve yaşanan olayların futbol adına utanç verici olduğunu ifade etti. ''Kazanabileceğimiz bir maçın bu noktaya gelmesi son derece üzücü. Ben bu durumdan utanç duyuyorum. Kelimelerle ifade edemiyorum'' diyen Kafkas, şunları söyledi: ''Dışarıdan gelen herkes bilir ki; Gaziantepli misafirperverdir, kimseyi incitmez, baş tacı yapar. Bu kulüp yöneticisi, futbolcusu ve teknik heyeti, basın mensupları hepsi centilmen insanlardır. Burada kimsenin burnunun kanamasına izin vermemiz mümkün değildir. Fakat çok ağır şeyler yaşanmasına rağmen hakemin bu tutumunu anlamak mümkün değil. Golden önce auttu, kornerdi fauldü bunlar hiç önemli değil. Bu ülkede sadece sporda değil, birçok alanda yapılan çifte standardı ben lanetliyorum. Bütün ne yapılıyorsa lanetliyorum. Bu ülkede hak edenler bir yere gelemiyor, hareket edenler bir yere geliyor ve bu durumu lanetliyorum. Kimse bu şehrin ekmeğiyle böyle basit bir şekilde oynamamalı. Hepimiz sesimizi tek bir ağızdan yükseltmeliyiz. Bu çok üzücü bir olaydır gerçekten bütün iyi niyetlere rağmen atanı tabii ki tasvip etmiyorum onu da lanetliyorum. Ama bütün iyi niyetimize rağmen her türlü olayın önüne geçmemize rağmen, her türlü güvenlik önlemi olmasına rağmen bu maçı iptal eden bu hakemi buraya gönderenin hiç günahı yok mu? Hala Merkez Hakem Kurulu şunu anlamıyor. İyi hakemler var kötü hakemler var. İyi teknik direktörler var kötü teknik direktörler var. İyi futbolcular var kötü futbolcular var. Zorla bir adamı hakem yapamazsınız kardeşim. Yürekli olmayan hiç kimseyi hakem yapamazsınız. Bunun bedelini de bizlere ödetemezsiniz.''

22.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  F.Bahçe idmanında 35 gol

  Kasımpaşa'da F.Bahçe hırsı

  Trabzonspor telafi edecek

  BURSALI FUTBOLCULAR ÜZGÜN

  Toraman'dan muhabire tehdit

  Banvit turnuvası haftaya başlıyor

  Çalımbay: Yönetim isterse görevi bırakırım

  Yalçın, Rijkaard aleyhine açtığı dâvâdan vazgeçti

  Basketbol Federasyonu'ndan THY'ne teşekkür ziyareti

  Futbol Federasyonu stat zeminlerini denetleyecek

  Türk antrenör Bosna'nın gururu oldu

  HAKEM TAHRİK ETTİ

  Posta güvercinleri takıma sponsor oldu

  Trabzon Manisa'ya yenilerek şaşırttı

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  6. HAFTANIN PROGRAMI

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.