08 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Kayıp çocukların sayısı 1570

TBMM Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonu Başkanvekili Necdet Ünüvar, Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre 2010 Mayıs ayı itibariyle Türkiye’de 1570 civarında kayıp çocuğun olduğunu bildirdi.


ÖNCE SİYASETİ DEMOKRATİKLEŞTİRMEK LÂZIM

Türkiye'de başta CHP olmak üzere siyasî partilerin hiçbirinde demokrasi olmadığını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hangi siyasî partid

‘’85 can için 3,5 yıl hapis cezası’’

Yargitay 9. Ceza Dairesi, Bingöl’de, 1 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremde yıkılan Çeltiksuyu Pansiyonlu İlköğretim Okulu (


  İHH, 125 ülkede kurban kesecek

İHH İnsanî Yardım Vakfı, Kurban çalışmasını başlattı. Vekâlet yoluyla Kurban kesen İHH, bağış bedelini 300 TL olarak belirledi.


  ADANA’DA GÜNEŞLİ VE NURLU BİR GÜN

BEDİÜZZAMAN Tanıtım ve Hizmet TIR'ı Adana’da yakıcı güneşin altında muhteşem bir programa imza attı.


  Bediüzzaman Hizmet TIR'ını Denizli de, heyecanla bekliyor

BEDİÜZZAMAN ve Risâle-i Nur eserlerini tanıtmak amacıyla yola koyulan Hizmet TIR'ını Denizlililer de heyecanla bekliyor.


  Başörtüsü yasağı Türk gazetecilere

Başörtülü gazetecilere basın kartı verilmemesinin sebebini Ahmet Tezcan açıkladı: “Sarı Basın Kartı Yönetmeliğinin 23. maddesindeki açık yüz ve açık başlı fotoğraf şartı yüzünden başörtülü gazetecilere kart verilmiyormuş, ancak bu yasak sadece Türk gazeteciler için geçerliymiş, çünkü Mısırlı bir bayan televizyoncuya başörtülü olmasına rağmen sarı basın kartı verilmiş.”


  “Sorun başörtüsü değil, akıl örtüsü sorunudur”

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Sorun başörtüsü değil, ideolojik saplantılarla dokunmuş ‘akıl örtüsü’ sorunudur” dedi.


  Çeltik üreticisi destek istiyor

TÜRKİYE'DE üretilen çeltiğin yüzde 50’sinin üretildiği Edirne’de çeltik hasadı bütün hızıyla devam ederken çeltik üretimine dikkat çekmek için Sezon Pirinç tarafından Edirne İpsala’da Beyaz Geceler Hasat Yolculuğu programa gerçekleştirildi.


  Tarıma yabancı ilgisi artıyor

SEZON Pirinç A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, perakende, turizm ve finans kesimlerinde yoğunlaşan yabancı sermaye yatırımlarının hızla tarım sektörüne kaymaya başladığını kaydetti.


  ‘Bin yılın soğuğu’ iddiası abartılı

TMMOB Meteoroloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Taşcı, bazı bilim adamlarının son bin yılın en soğuk kışının yaşanacağı yolundaki açıklamalarına ilişkin olarak ‘’(Bin yılın soğuğu) önermesi çok iddialıdır’’ dedi.


  İpekyolu canlanıyor

DAKA bölgesinin (Van, Bitlis, Muş, Hakkâri) sahip olduğu güzellikleri ve ekonomi içindeki güçlü yerini göstermek amacıyla 16 yıldır Van’da aralıksız yapılan Van-Asya İpekyolu Uluslararası Turizm, Ticaret ve Sanayi Fuarı’nın bu yıl 17’ncisi gerçekleştiriliyor.


  VAN GÖLÜ HAVZASI

YEDİ bin yıllık tarihî bir geçmişi olan Van, dünyada eşi ve benzerine az rastlanır kültürel bir mirasa sahip.


  İlk hacı kafilesi yarın yola çıkıyor

İLK hacı kafilesi 9 Ekim Cumartesi günü yola çıkacak.


  Araçların egzoz gazları göğüs kanserini tetikliyor

SOLUNUM sistemi üzerinde olumsuz etkileri daha önce belirlenen araçların saldığı egzoz gazlarının, göğüs kanseri riskini arttırdığı açıklandı.


  Cidde’ye dev tramvay sistemi

SUUDİ Arabistan’ın Cidde şehrindeki farklı konut bölgelerini birbirine bağlayacak yeni tramvay sisteminin 5.7 milyar dolara malolacağı bildirildi.


  Çin malı sigara üç kat zehirli

ÇİN’DEKİ bazı sigaraların, Kanada’da üretilenlerden üç kat daha fazla ağır metal içerdiği bildirildi.


  Balarıları neden yok oluyor?

ARAŞTIRMACILAR, ABD genelinde balarılarının esrarengiz şekilde yok olmasının sorumlusunun virüs ve mantar olabileceğini belirledi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.