09 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Çin Başbakanına ayakkabılı protesto

RESMÎ ziyaret için Türkiye’de bulunan Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Ven Ciabao, Ankara’da kaldığı otelin önünde protesto edildi.

Yurdun çeşitli yerlerinden otobüslerle Ankara’ya gelen Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği üyesi kalabalık bir grup, ellerinde pankartlarla Hilton Oteli’nin önünde toplandı. Burada Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Ven Ciabao’yu protesto eden grup, çeşitli sloganlar attı. Bu sırada dernek üyesi bir kişi, konuk Başbakan Ven Ciabao’nun fotoğrafını parçaladı. Çin Başbakanı Ven Ciabao’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere otelden ayrıldığı sırada bir kişi de polis barikatının arkasından ayakkabısını fırlattı. Göstericilerle, Ven Ciabao’nun bulunduğu aracın arasındaki mesafenin uzak olması sebebiyle ayakkabı isabet etmedi. Grup adına basın açıklaması yapan Dünya Uygur Kurultayı Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk, geçen yıl 5 Temmuz’da Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nin başşehri Urumçi’deki Uygurluların demokratik hak arayışında bulunduğunu hatırlattı. Yaşanan olayların ‘’kanlı bir şekilde bastırıldığını’’ kaydeden Tümtürk, ‘’Orantısız güç kullanımını, yargısız infazları ve Çin işgalini şiddetle protesto ettiklerini’’ söyledi. Tümtürk, ‘’5 Temmuz’da katledilen, tutuklanan ve kaybolanlarla Kamboçya’dan ve Burma’dan 1,2 milyar dolar karşılığı Çin’e iade edilen 37 Uygurlunun akıbetinin soruşturulması, Çin’in devlet terörünün tekrarlanmaması için başta BM olmak üzere uluslar arası kuruluşlar, Pekin yönetimi üzerinde uluslar arası hukuk kurallarını uygulamalıdır’’ diye konuştu. Grup, açıklamanın ardından otobüslere binerek bulundukları yerden ayrıldı.

TİCARETTE HEDEF 100 MİLYAR DOLAR

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Ven Ciabao’yu resmî törenle karşıladı. Başbakanlık Merkez Bina’daki törende, iki ülkenin millî marşlarının çalınmasının ardından, Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Ven tören birliğini denetledi. İki lider basına görüntü vermelerinin ardından başbaşa ve heyetlerarası görüşmelere geçtiler. Resmî karşılama töreninde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız de hazır bulundu. Erdoğan ve Ven Ciabao görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, basın toplantısında, ‘’Çin Halk Cumhuriyeti ile ikili dış ticaret hacmine baktığımızda, 17 milyar dolar gibi bir dış ticaret hacmine sahibiz. Bugün aramızda bir takvim belirledik, bu takvime göre, 2015 yılına kadar, bu ticaret hacmini 50 milyar dolara çıkaralım dedik ve ikinci bir etabı da 2020 yılına kadar koyduk, 2020 yılında da bu ticaret hacmini 100 milyar dolara ulaştıralım dedik’’ diye konuştu. Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Wen Jiabo’nun Türkiye’ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret çerçevesinde, iki ülke arasında ticaret, kültür ve ulaştırma konularında 8 anlaşma imzalandı.

09.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İnsanlığın her zaman islama ihtiyacı vardır

  Gazipaşa’da Kur’ân ziyafeti

  TV’ler reyting uğruna kötü örnek olmamalı

  Millet Kütüphanesi’nde Osmanlı Türkçesi Kursu

  Kayseri’de Bediüzzaman coşkusu

  Bediüzzaman, bütün insanlığın gerçeğidir

  Kayseri’de İslâm Yaşar’dan konferans

  Eraçıkbaş’a “hoşgeldin” Boztaş’a “teşekkürler”

  Nevşehir ve Kayseri'de BEDİÜZZAMAN Coşkusu

  BEDİÜZZAMAN TIRI NE GÜN, NEREDE?

  Bediüzzaman’ı görenler konuştu

  Medya demokrasiye katkı sağlıyor

  Çin Başbakanına ayakkabılı protesto

  Arınç: Askerlik süresi uzun

  İhmali olan cezalandırılsın

  BDP’den Millî Güvenlik dersi kaldırılsın teklifi

  Ergenekon’da yeni dâvâ

  BU YASAK KANUNSUZ VE KEYFî

  Başörtüsü raporu görmedim

  Meral: 40 bin yeni ihracatçıya ihtiyaç var

  Emekli ve yaşlılar için de promosyon

  HSYK, kesin aday listelerini yayınladı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.