10 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Beyaz etin başşehrinden organik tarıma gübre

Bolu Belediye Başkanlığı öncülüğünde ve Beypiliç, Mudurnu Piliç, Bolca Hindi, Erpiliç, Akpiliç ve CP Piliç gibi sektörün önde gelen oyuncularının desteğiyle bu yıl 4’üncüsü düzenlenen “Bolu Beyaz Et Festivali" başladı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Tavuk tesislerinden çıkan ve kokusuyla kentte rahatsızlık meydana getiren gübreleri, 24 saat içinde dönüştürerek organik tarımda kullanmaya yönelik hale getirecek bir tesis projesini gerçekleştireceğiz” dedi.

Sağlıklı beslenmenin temel taşı olan beyaz etin adeta başşehri haline gelen Bolu şehrinin ve sektörün tanıtımı adına organize edilen “4’üncü Bolu Beyaz Et Festivali” başladı. Festivalin açılış toplantısında konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, beyaz et, mutfak sanatları ve aşçılık konusunda nam salan Bolu’nun bütün Türkiye’de daha iyi tanınması için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

HER NİMETİN BİR KÜLFETİ VAR

Başkan Yılmaz, Bolu ilinde yapılan beyaz et üretiminin kalite ve sağlık standartları olarak AB değerlerinin bile üstünde olduğunu gerek yurtiçinde, gerekse de yurtdışında yaptıkları çalışmalarla belgelediklerini açıkladı. “Her nimetin bir külfeti var. Tavuk gübrelerinin kokusu nedeniyle verdiği sıkıntıyı biliyoruz” diye konuşan Yılmaz hayata geçirecekleri proje ile bu sıkıntıdan kurtulacaklarını ifade etti. Yılmaz, tarım alanlarının azot ve fosfor eksiği bulunduğunu, tavuk gübresinde ise bu maddelerin yoğun olarak yer aldığını hatırlattı.

350 BİN TON TAVUK

Festival sponsorlarından Bolca Hindi sahibi Şerafettin Eryaman ise, Bolu’da yılda 350 bin ton tavuk, 35 bin ton da hindi üretimi yapıldığını söyleyerek, bu rakamların bütün Türkiye üretim rakamlarının neredeyse üçte birine denk geldiğini belirtti. MUSTAFA GÖKMEN /BOLU

10.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Sosyal güvenlik kör kuyu gibi

  Havaalanında vergi utancı sona erdi

  İş adamlarından Nijerya açılımı

  Beyaz etin başşehrinden organik tarıma gübre

  Maliye Bakanı uyardı

  Soba satışlarında artış

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.