10 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Bizim Aile “Evin Hanımı”nı arıyor

AYLIK kadın-aile dergisi Bizim Aile bu ay “Evin Hanımı Nerede?” kapak başlığı ile karşınıza çıkıyor ve “ev hanımlığı” konusunu ele alıyor.



Osmanlı’dan Cumhuriyet’e müzikal bir hikâye

CRR, yarın muhteşem bir konserle müzikseverlere merhaba diyor.



Klâsik Sanatlar Sergisi, Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde

TBMM Millî Saraylar Daire Başkanlığı’na bağlı Klâsik Türk Sanatları Merkezi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan eserler 12 Ekim’de Dolmabahçe Sanat Galerisinde sergilenmeye başlıyor.



Osmanlı ve Selçuklu sultanları canlanıyor!

OSMANLI Padişahlarının gerçek hayatları, yönetim ilkeleri, toplumsal olayları ile birlikte adalet, ekonomi ve insan haklarının ve hüküm sürdüğü dönemleri ele alan ‘Dünyaya Nizam Verenler’ kitapları kısa zamanda büyük ilgi gördü. Araştırmacı Yazar Kemal Arkun bütün padişahlarının her biri için yazdığı kitaplar iftiraları bertaraf edecek gerçekleri ortaya koyuyor.



Kubbealtı Akademisi, 40. yılını kutladı

1970 yılında Sâmiha Ayverdi, Ekrem Hakkı Ayverdi ve İlhan Ayverdi tarafından kurulan Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda 40. yılını kutladı.



Sırrı Paşa’da restorasyon

KOCAELİ’NİN en önemli kültür varlıklarından olan Sırrı Paşa Konağı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun şekilde restore ediliyor. Kocaeli’nde 19. yüzyılın ikinci yarısında İzmit Mutasarrıfı (Valisi) Sırrı Paşa’nın yaşadığı konağın restorasyonu sürüyor.



Ahilik Haftası kutlanacak

MERSİN Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’nce düzenlenen Ahilik Kültürü Haftası, 11-17 Ekim tarihleri arasında kutlanacak.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.