12 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

42 HAFIZ İCAZET ALDI,DUYGU SELİ OLUŞTURDU

DİYANET İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Şevki Aydın, “İslâm’ı tanımak dünyanın en büyük nimetidir” dedi.

Giresun İl Müftülüğü Merkez Batlama Yatılı Kız Kur’ân Kursu ve bölge yatılı Kur’ân kursundan mezun olan 20’si kız ve 42 hafız için taç giyme ve diploma töreni düzenlendi. Giresun Müftülüğü’nce 19 Eylül Spor Salonu’nda düzenlenen icazet töreni, duygu yüklü bir ortamda gerçekleştirildi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Aydın, İslâm denilince akla Kur’ân-ı Kerim’in geldiğine dikkat çekti. Aydın, “Kur’ân’ı tanımadan, O’nu anlamadan ondan yararlanamayız. Kur’ân bize genel çerçeveler sunar. Bu çerçevelerin içini doldurmamız lazım.” dedi.

Her dönem insanın kendi kültürlerinin öngördüğü kalıplara göre kuralları olduğunu savunan Aydın şöyle konuştu: “Bu kültürel kayıpları Kur’ân’la örtüştürerek güncelleme, yenileme, insanileştirme bizim görevimizdir. Kur’ân’ı anlama görevi öyle çokta kolay bir görev değildir. Bu çerçevenin içini doldurmak aklımız kullanmayı, dininin peşinden koşmayı, bilimsel bilginin peşinden koşmayı, o bilimsel bilgileri kullanmayı gerektirir. Bugün, Müslümanlar bunu yapamadıkları için Kur’ân’dan uzaklaştılar. Kur’ân’ın nurundan uzaklaştılar.”

Kur’ân’ın ilk emrinin ‘oku’ olduğunu kaydeden Prof. Dr. Muhammet Şevki Aydın, “Sadece ‘oku’ diyor, ama neyi okuyacağımızı söylemiyor. Faydalı olacak her şeyi okumalıyız. Fakat bugün İslâm âlemi okumuyor. Bugün en az okuyan ülkeler İslâm ülkeleridir. Çocuklarımızı cahil bıraktığımız sürece onlarla Kur’ân arasında duvar örmüş oluruz. Yeterince gelişmemiş bir insan Kur’ân’ı anlayamaz. Cahil bir insan Kurân’ın içeriğine vâkıf olamaz. Okuyan bir toplum olduğumuz zaman Kur’ân’ı daha iyi anlayıp daha iyi yorumlayabilir, daha iyi yaşayabiliriz. Kur’ân öyle bir derya ki defalarca okunan ayeti tekrar okuduğunuz zaman size bambaşka bir anlam sunar.” diye konuştu.

Törende, hafız öğrenciler tarafından Kur’ân-ı Kerim, ilahiler ve şiir okunup, duâlar edildi. Mezun olan öğrenciler törende, bugüne kadar büyük fedakârlık gösteren ve kendilerine destek veren ailelerine gül verdiler. Gözyaşlarına hakim olamayan öğrenci ve veliler duygu seli oluşturdu. Giresun Müftüsü Necati Akkuş, Kur’ân Kursu’nda görevli öğreticilere başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi verdi. Tören, 42 hafızın taç giymesi ve diplomalarının verilmesiyle sona erdi. İcazet törenine Giresun Vali Yardımcısı Osman Demir, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol, Giresun Müftüsü Necati Akkuş, Giresun Emniyet Müdürü Cemal Levent, müftülük personeli ile davetliler katıldı.

12.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  42 HAFIZ İCAZET ALDI,DUYGU SELİ OLUŞTURDU

  Akşehir’in Sıra Yarenler’i sırayı gençlere bıraktı

  Tarihî mezar taşlarına temsilî mezarlık yaptılar

  Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi sezonu açtı

  Avrupalı gençlere ebru kursu

  Osman Hamdi Bey anıldı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.