12 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bediüzzaman Denizli’de özgürce dolaştı

Denizli’de hapis hayatı yaşayan Bediüzzaman’ın nuru, tırımız vasıtasıyla bu şehirde hür bir şekilde dolaşmış, dün hapishaneleri aydınlatırken, bugün bütün haneleri ve gönülleri aydınlatmaya başlamıştı.


Akşam sohbeti

İSLAM Yaşar’ın ardından Yeni Asya gazetesi Denizli Temsilciliği adına Süleyman Delikanlı sözü alarak şehri ziyaret eden Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet

DENİZLİ’DE MEHTERLİ, İHTİŞAMLI KARŞILAMA

TAMAMLANAN tanıtım programının ardından tırımız Burdur’dan hareket ederek Denizli’ye doğru yola çıktı.


  Burdur’da askerlerin programa ilgisi

BURDUR'DA günlerden Pazar olması hasebiyle sokaklar er ve erbaşlar ile dopdoluydu.


  Bediüzzaman’ı küçümsemek akıl dışıdır

BURDUR'DAKİ tanıtım programının sonunda Burdur Belediye Başkanı Sabahattin Akkaya ile Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit de tanıtım tırımızı ziyaret etti.


  Bediüzzaman’dan bütün insanlık faydalanmalı

BURDUR İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit ile şu şekilde konuştu: Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin ilminden, irfanından bütün insanlığın faydalanması gerekiyor.


  BEDİÜZZAMAN TIRI NE GÜN, NEREDE?


  Türkiye'nin AB'ye girişi hızlandırılmalı

48. Avrupa Gazeteciler Birliği (AEJ) Genel Kurulu’nda, Avrupalı gazeteciler Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) girişinin hızlandırılması çağrısı yaptı.


  DARBECİLER DIŞLADI İLİMDE YILDIZ OLDU

Yarım asırdır Almanya'da bulunan dünyaca ünlü bilim adamımız Prof. Dr. Fuat Sezgin, 1960 darbesinden sonra üniversitedeki görevine son verilen 147'liklerden biri olduğunu söyledi. Eğitim için gittiği Almanya'dan 1.5 yıl sonra, 1960'ta geri döndüğünde bazı maceracıların darbe yaptığını anlatan Sezgin, "Bir sabah gazeteden öğrendim ki, benim de üniversitedeki görevime son verilmiş” dedi.


  HSYK’da 7 istifa

HSYK’dan 4’ü asıl, 3’ü yedek toplam 7 üye istifa etti. Başkanvekili Kadir Özbek ile üyeler Musa Tekin, Ayşe Albayrak Doğan, H. Ceyda Keyman, Suna Türkoğlu, Fatma Anıl Genç, Orhan Cem Erbük, ‘Gündemi belli olmayan, görev yaptırılmayan kurulda daha fazla kalmanın bir anlamı yok’ diyerek istifa ettiler. Başbakan Erdoğan ise, HSYK üyeliğinin kendi yasal çerçevesi olduğunu belirterek, mevzuata göre görev süresi dolanların ayrılacağını, yerlerine gelecek olan üyelerin yeni anayasa paketinde belirlendiğini ve bu üyelerin yeni düzenlemeye göre seçilip görevlerine başlayacağını kaydetti.


  Bedelli için söz vermedim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerlikle ilgili bir taahhütte bulunmadığını belirterek, ‘’Pişmemiş aşa kimse su katmasın’’ dedi. Bu konuda TSK'nın yaklaşımının kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, konunun teknik boyutunun tamamıyla TSK’ya ait olduğunu ve konuyu TSK ile müzakere edebileceklerini kaydetti.


  Parti içinde sorun yok

CHP lideri Kılıçdaroğlu, üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılmasıyla ilgili, “Parti içinde bir sorun yok” dedi.


  Meclisteki 3 parti sörf yapıyor

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, milletin meselelerinin çözülmesi gereken yer Meclis olmasına rağmen, TBMM’deki üç partinin millet meseleleri üzerinde sörf yaptığını söyledi.


  Ceza dâvâsı düşünce tazminat kararı geldi

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz’ın şikâyeti üzerine Bakırköy (eski) Cumhuriyet Savcısı Ali Çakır, çizerimiz Özdabak hakkında 1 Mayıs 2009 tarihli Yeni Asya’da yayınlanan karikatürü için “kamu görevlisine neşren hakaret” iddiasıyla dâvâ açtı. Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi, 18 Mayıs 2010'daki duruşmada, süresi dışında açıldığını bildirerek dâvâyı düşürdü.


  Kaçmaz’dan İnal’a da suç duyurusu

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, İbrahim Özdabak’ın avukatı Balıkesir Barosu eski başkanlarından Turgut İnal'dan da, 26 Mayıs 2010'da gazetemizde yayınlanan “Kaçmaz tazminat tüccarlığı yapıyor” başlıklı haberde “şahsına haksız iddialarda bulunduğu” iddiasıyla şikâyetçi oldu. İnal, “Kaçmaz Cumhuriyetten bugüne değin tüm hâkim ve savcıların açtıkları dâvâların toplamının üstünde açtığı tazminat dâvâlarıyla rekor kırmıştır” dedi.


  CHP’den Dursun için iptal talebi ve dâvâ

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM’nin Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçtiği Hicabi Dursun’un seçim işleminin geçersiz sayılması için TBMM Başkanlığına başvurdu.


  Eymür dinlemeleri şikâyet etti

Eskı MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür, ‘’Devrimci Karargah Örgütü’’ soruşturması kapsamında ifade verdi.


  Saadet Partisi'nde istifalar sürüyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, Başkanlık Divanı üyeleri olarak yarın Ankara’da düzenleyecekleri basın toplantısında istifalarını açıklayacaklarını söyledi.


  THY uçağı türbülansa girdi

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Tunus seferini yapan yolcu uçağı türbülansa girdi. Türbülans bazı yolcu ve mürettebatın yaralanmasına sebep oldu.


  Emeklilerin gözü Başbakan'da

Çalişma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın bugün işçi ve esnaf emekli maaşlarına yapılacak 2011 yılı zamlarını açıklayacağını söyledi.


  Tuzla'da bir işçi ölümü daha

Tuzla Tersaneler bölgesinde denizde bir işçinin cesedi bulundu.


  Teröre 10 gözaltı

Gazıosmanpaşa ve Beyoğlu’nda düzenlenen operasyonlarda, terör örgütü PKK adına molotofkokteylli saldırılarda bulunarak 1 polis memurunu yaraladıkları öne sürülen 10 kişi gözaltına alındı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.