13 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Güreşte umut 3 büyüklerde

GÜREŞ Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak'ın 4 yıl önce göreve gelirken söz aldığı Trabzonspor ve Başkan Vekili Mehmet Genç'in girişimlerde bulunduğu Ankaragücü kulüplerinde, aradan geçen zamana karşın halen güreş takımı kurulamadı.

Türkiye'nin gelecek yıl Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak olması ve serbest stilde beklenen başarıyı elde edememesi, Güreş Federasyonu'nu yeni arayışlara yönlendiriyor. Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak ile Başkan Vekili Mehmet Genç, yaptıkları açıklamalarda serbest stilde değişim mesajları verdi. 2011'i ''Türk güreşinin yılı'' yapmak için çalıştıklarını dile getiren Bak, ''Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'' gibi büyük kulüpleri güreş şubesi açmak için ikna etmeye çalışacaklarını duyurdu.

Federasyon başkanlığını üst üste iki dönemdir yürüten ve aynı zamanda Albayraklar Şirketler Grubu'nun icra kurulu üyesi olan Osman Aşkın Bak, Nuri Albayrak'ın Trabzonspor Kulübü başkanlığı yaptığı dönemde, ''Trabzonspor Kulübü'nden güreş takımı kurma konusunda söz aldım. Federasyon başkanı seçildiğim takdirde ilk icraatlarımdan biri bu olacak'' demişti. Bak'ın bu açıklamalarına karşın, aradan geçen 4 yılda Trabzonspor'da güreş şubesi açılamadı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yakın korumalığını da yapan Güreş Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Genç ise Ankaragücü Kulübü'ne, kuruluşunun 100. yılında oluşturulacak güreş takımıyla Avrupa şampiyonluğu yaşatmak için yola çıktı. Mehmet Genç, Melih Gökçek ve Ankaragücü Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek ile yaptığı görüşmelerde güreş takımı kurulması konusunda olumlu cevaplamasına rağmen henüz bu isteğini gerçekleştiremedi.

13.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  ŞAMPİYON ATLETLER AVRASYA'DA KOŞACAK

  BURSA HÜKMEN GALİP

  NBA YILDIZI GELİYOR

  İnönü Stadı yarın “Fİ-Yapı” ismini alıyor

  Güreşte umut 3 büyüklerde

  FEDERASYON UYGUN'U “ETİK” BULMADI

  En büyük kupa kimin olacak?

  Derbi biletlerinin genel satışı başladı

  Jaja: Trabzon'da çok sıcak ilgi görüyorum

  Türk tenisi İspanyol Bruguera'ya emanet

  Gaziantepspor Tahkim Kurulu'na gidiyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.