15 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

Çevre İçin TEMA-Diyanet İşbİrlİğİ

TEMA Vakfı uzun yıllardır Türkiye’nin toprakları ve tabiî varlıklarını korumaya yönelik yürüttüğü çalışmaları bundan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı’nın katkılarıyla yürütecek.

TEMA Vakfı Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Doğan, vakıf olarak 18 yılı aşkın süredir Türkiye’nin karşılaştığı toprak erozyonu ve çevre sorunlarıyla ilgili kamuoyunu aydınlatmaya çalıştıklarını vurguladı. Çevrenin korunmasına yönelik Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşlarının da katkılarıyla da çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Doğan, bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca ile TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Lütfü Baş arasında bir protokol imzalandığını belirtti. Protokol sayesinde TEMA gönüllüleri ve din görevlilerinin tabiî varlıkların korunması ve bilinçli bir kamuoyu oluşturulması için çalışacaklarını kaydeden Prof. Dr. Doğan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın direkt olarak 13.5 milyon insana ulaşan bir kurum olduğunu dile getirerek, ‘’Başkanlık, özellikle kırsal kesimde oldukça etkin şekilde faaliyet gösteren bir kurum. TEMA olarak halkımızda çevre bilincini oluşturmak, onlara toprak sevgisi aşılamak, ağaç dikimini teşvik etmek, çevre ve doğal varlıklar üzerindeki baskıyı azaltmak istiyoruz. Küresel iklim değişikliği, biyolojik çeşitliliğin korunması gibi konularda halkın bilinçlendirilmesi amacıyla ortak hareket edilecek. Bunun için, özellikle bizim 400 bin gönüllümüz ile Diyanet İşleri Başkanlığında görevli din adamlarıyla birlikte hareket edilecek. Bu çerçevede halkın bilinçlendirilmesi sağlanacak. Ayrıca özellikle Cuma hutbelerinden sonra, mevsim de müsaitse yerleşim birimlerinin çevresine ağaç dikimi yapılacak. İslâm dini, çevreye ve doğaya çok önem veren bir din’’’ diye konuştu. ÇEVREYİ KORUMAK DİNÎ GÖREVLERDEN TEMA Vakfı’nın Tabiî Mütevelliler Heyeti Üyesi olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ise Kur’ân-ı Kerim’in, yeryüzü ve gökyüzünde canlı cansız bütün varlıkların belli bir ölçü ve dengeye göre yaratıldığına, insanın tabiattan faydalanırken bu ölçü ve dengeyi bozmaması gerektiğine dikkat çektiğini kaydetti. Çevreyi korumanın dinî görevlerden biri olduğunu ifade eden Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TEMA Vakfı arasında yapılan protokolle daha önce de uygulanan erozyonla mücadele ve ağaçlandırma çalışmaları kapsamında yeni bir adım daha atıldığını vurguladı. Prof. Dr. Bardakoğlu, insan hayatı için gerekli olan inanç ve ibadetlerin ilke ve ölçülerini belirlemekle kalmayan İslâmın, aynı zamanda hayatının diğer yönleriyle de ilgili emir, tavsiye ve uyarıları da ortaya koyduğunu dile getirdi.

15.10.2010


 

Müşteriler istedi, iş adamı safran kubbeli cami yaptırdı

Yaptığı alışveriş merkezine gelen müşterilerin dilek ve istek kutusuna yazılıp bırakılan talepler arasında en fazla cami yapılması istenince iş adamı 400 kişilik cami yaptırdı.

Cami 4 yıldır cemaatin hizmetinde. TAHA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Dizdar, memleketi olan Safranbolu ilçesindeki gençlere iş imkânı sağlamak için 500 kişinin çalıştığı bir tekstil fabrikası ile alış veriş merkezi kurdu. Alış Veriş Merkezine koyduğu dilek ve şikâyet kutusundan en çok cami konusunda istek gelmesi üzerine arazisine Türkiye’de bir başka örneği olmayan bir cami yaptı. İş adamı Şefik Dizdar, “AVM’ne gelen müşteriler ise dilek kutusuna ‘namaz kılacak bir mescit’ olmamasından yakındılar. Ben de bunun için sadece yöreye özgü bir mescit yapmak istedim. Mimar, safran soğanını kubbe olacak şekilde bir çizim yaptı. Ve iç kısım 300, dışarısında ise 100 kişi namaz kılacak şekilde bir cami ortaya çıktı” diye konuştu. Dizdar, caminin bir yörenin özelliğini yansıtan bir cami olması ile Türkiye’de tek olduğunu belirtti.

15.10.2010


 

Ohri’de kahvaltı

Ohrİ Restaurant, adını Makedonya’nın sahil kesiminde bulunan Ohri kenti ve burada bulunan Ohri Gölünün meşhur kılçıksız “ohri balığı”ndan alıyor.

İstanbul Florya’da göl ve deniz manzaralı kapalı restaurant bölümünden sonra yaz aylarında teras katıyla toplam 300 kişi kapasitesiyle kaliteli hizmet vermeye devam ediyor. Çoçuklarınız Ohri Balık’ın özel olarak tasarlanmış oyun alanları ve palyaçolar eşliğinde güzel saatler geçirirken siz, iş yemeklerinizde, misafirlerinizle gönül rahatlığıyla kaliteli hizmet alabileceğiniz alkolsüz bir mekân. Florya, İstanbul Caddesi, 25 numarada hizmet veren mekânda, otopark hizmeti de bulunuyor.

15.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.