18 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Olgunlaşmadan toplanan kivinin kalitesi bozuluyor

Rize Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Nevzat Paliç, kivinin hasat tarihlerini belirlemek için sektör temsilcileriyle bir toplantı düzenleyeceklerini belirterek, kivinin olgunlaşmadan toplanması ve kalitesinin bozulmasının önüne geçmeye çalıştıklarını söyledi.



İhracatçının İsyanı

Türkiye'de son 8 yıldır uygulanan düşük döviz kuru ve yüksek faiz politikası sonucu ihracatçıların çok ağır bedeller ödediğini belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, "Biz artık fatura ödemek istemiyoruz” dedi.



Çekik gözlüler Akhisar zeytiniyle tanışacak

Türkiye zeytin ihracatının yaklaşık yüzde 15’inin yapıldığı Akhisar, dünyanın önemli zeytin üretim merkezlerinden biri olmak için düğmeye bastı.



Domates Zammı lokantada fiyatları arttırdı

Üretİm alanında yaşanan tabiat sorunları, ekim alanlarında daralma ve ihracat dolayısıyla son aylarda fiyatı artan ve Eylül ayının zam şampiyonu olan domates, lokantacıların mönü fiyatlarında değişikliğe gitmesine sebep oldu.



EPDK, Ankara'da yağ denetimi yaptı

Enerjı Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Ankara’nın merkez ve ilçelerindeki madeni yağ tesislerinde denetim yaptı.



Balık göç etmedi, fiyatlar düşmedi

Karadeniz’den Marmara ve Ege Denizi’ne olan balık göçünün henüz beklenen düzeyde olmadığı, bu nedenle fiyatların yüksek seyrettiği bildirildi.



Hamas’la takas pazarlığı

İsraİl ile Hamas arasında, kaçırılan İsrailli asker Gilad Şalit’in serbest bırakılması ve karşılığında İsrail cezaevlerindeki Filistinli tutukluların serbest bırakılmasına yönelik arabuluculu görüşmeler yeniden başladı.



Bulgaristan Müslümanları Gencev’i protesto etti

Bulgarİstan Müslümanları Başmüftülüğü, ülkedeki Müslüman toplumunun lideri olduğunu iddia eden eski siyasi polis ajanı Nedim Gencev’in tavrını bir kez daha protesto etti.



Gates’e göre gizli belgelerde hiçbir hassas bilgi yokmuş

New York Times (NYT) gazetesi ile CNN televizyonu, ABD Savunma Bakanı Robert Gates’in, Afganistan savaşına ilişkin gizli belgelerin Wikileaks adlı internet sitesinde yayımlanmasıyla ilgili değerlendirme mektubunu yayımladı.



Somalili korsanlar Kore gemisini kaçırdı

Somalİlİ korsanların, Kenya açıklarında Güney Kore’ye ait bir gemiyi kaçırdığı bildirildi.



Kıbrıs’ta liderler yeniden buluşuyor

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri kapsamında bugün 14. kez bir araya gelecek.



Şili’de madencilerden madene şükür ziyareti

Şİlİ’de 2 ayı aşkın süre mahsur kaldıkları madenden kurtarılan 33 madenciden Jose Henriquez “madene döndü.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.