18 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Şartsız, sınırsız özgürlük

Başörtüsü sorunu son günlerin en çok tartışılan gündemi olmaya devam ederken, 6 yıldır haftalık ve aylık “başörtüsüne özgürlük” eylemleri düzenleyen bazı platformlar ve başörtüsü sorununun çözümü için çaba sarf eden sivil toplum kuruluşları ortak bir bildiri yayınladı.


Fehdi, Yeni Asya’yı ziyaret etti

İSLÂM Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) konsey üyesi Faslı Dr. Abdulfettah Fehdi Yeni Asya’yı ziyaret etti.

Deniz fenerleri teknojiye ayak uydurdu

DİLİNDEN sadece denizcilerin anladığı, çağlar boyunca ışıklarıyla yol göstererek karanlık gecelerde denizcilerin yol arkadaşı olan deniz fenerleri, te


  Hem vekili hem şoförü

VAN'IN Edremit ilçesi belediye meclis üyesi ve başkan vekili Nesimi Uzan, tasarruf amacıyla belediye başkanının makam şoförlüğünü de yapıyor.


  TV bağımlılığı başarıya engel

PSİKOLOJİK Danışman ve Eğitimci Yazar Fatih Kalkınç, “En başarılı öğrenciler, evlerinde televizyon bağımlılığı olmayanlardır” dedi.


  Türk-Amerikan ilişkileri bütün boyutlarıyla ele alınacak

Amerikan-Türk Konseyi’nin (ATC) 29’uncu yıllık konferansı, bugün Washington’da başlıyor. ATC, Türkiye’nin Amerikalı Dostları (AFOT), Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) ve Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) tarafından düzenlenen konferans çerçevesinde, 18-20 Ekim günleri arasında düzenlenecek panellerde Türk-Amerikan ilişkilerinin tüm boyutları ele alınacak.


  Hakim ve savcılar sandığa gitti

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği için dün seçim yapıldı. Her ilde, il seçim kurulunun yönetim ve denetimi altında yapılacak seçimde, o ilde ve ilçelerinde görev yapan hakim ve savcılar oy kullandı.


  Genel Kurul’da RTÜK için seçim yapılacak

TBMM Genel Kurulunda, CHP kontenjanından RTÜK üyeliğine seçilen Mehmet Dadak’ın vefatı sebebiyle boşalan üyelik için yarın seçim yapılması bekleniyor.


  SP Erbakan Ailesine emanet

SP Olağanüstü Kongresinde, 88 delegenin teklifi ile aday gösterilen Necmettin Erbakan, tek aday olarak Genel Başkanlığa seçildi. Genel İdare Kurulu asıl üyeleri arasında öne çıkan bazı isimler şöyle: Elif Erbakan Altınöz, Fatih Erbakan, Mustafa Kamalak, Recai Kutan, Yasin Hatipoğlu, Temel Karamollaoğlu, Oya Akgönenç, Oğuzhan Asiltürk, Ahmet Tekdal, Mustafa Özkafa.


  İki komşu her problemi yeniden konuşabilmeli

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Türk-Yunan ilişkilerinde tabu ve ‘kutsal’ olan her problem, nedensiz gurur meselesi yapılan her konuyu oturarak yeniden konuşmalı” dedi.


  CHP’li İnce: Sözümün arkasındayım, çark etmedim

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ‘’Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 29 Ekimde Çankaya Köşkü’nde vereceği resepsiyona katılmayacaklarına’’ ilişkin açıklamasıyla ilgili olarak, hâlâ sözünün arkasında olduğunu bildirdi.


  Arınç: Resepsiyona isteyen katılır, isteyen katılmaz

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonuna katılmamanın dünyanın sonu olmayacağını belirterek, ‘’İsteyen katılır, isteyen katılmaz.


  KCK dâvâsı başlıyor

Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK ile ilgili dâvâ, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülmeye başlanacak. İddianamede, kapatılan DTP’nin 28 yöneticisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in de aralarında bulunduğu 12 belediye başkanı, 2 il genel meclisi başkanı ile 2 belediye meclis üyesi de şüpheliler arasında bulunuyor.


  Otomobil şarampole yuvarlandı: 4 ölü

Konya’nIn Ereğli ilçesinde şarampole yuvarlanan otomobilde yangın çıkması sonucu 4 kişi öldü.


  “Sınırsız” bayramlaşma için müracaatlar 26 Ekim’de son

Kurban Bayramı’nda Gaziantep Karkamış Sınır Kapısı’nı kullanarak, Suriye’ye gitmek isteyen vatandaşların müracaat hakkı 26 Ekim günü sona eriyor.


  Sağlık-Sen’den döner sermayeye iptal dâvâsı

SağlIk-Sen, sağlık personelinin döner sermaye ödemeleriyle ilgili yönetmeliğin bazı hükümlerinin iptali talebiyle Danıştay’a dâvâ açtı.


  50 yıl sonra Beyazıt’ta

DAHA sonra sözü devralan Bediüzzaman Beşlemesi yazarı İslâm Yaşar ise Bediüzzaman’ın İstanbul hayatını özetlediği konuşmasında şu ifadeleri kullandı: Zaman, 1910 yılı baharıydı.


  İstanbul’da Bediüzzaman bayramı

VEFATININ 50. yıldönümünde, aynı zamanda Kur’ân yılı olan 2010 yılında büyük Kur’ân müfessiri ve Bediüzzaman Said Nursî’nin fikirlerini ve Risâle-i Nur Külliyatı adlı eserini tanıtmak ve anlatmak maksadıyla “Bediüzzaman Türkiye yollarında” sloganıyla 17 Eylül’de Edirne’den yola çıkan Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet TIR'ı 17 Ekim’de Beyazıt Meydanı’nda yapılan muhteşem final programıyla Türkiye turunu noktaladı.


  Kutlular: Yeni projeler hazırlıyoruz

BÜYÜK alkış alan bu konuşmanın ardından “Işık Doğudan Yükselir” adlı sinevizyon filminin gösterimi yapıldı.


  Peygamberimizin istediği gibi yaşıyor muyuz?

İslâmî İlimler Araştırma Vakfı (İSAV), “Vahyin Nüzûlünün 1400. Yılında Hz. Muhammed” başlıklı uluslar arası bir sempozyum düzenledi. Eresin Topkapı Otel’de gerçekleştirilen 3 günlük ilmî toplantı, dün sona erdi.


  75 yaşında ilk defa kimlik aldı

Hatay’In Erzin ilçesinde yaşayan Hüseyin Erdem, nüfus cüzdanı ilk defa 75 yaşında aldı.


  İngiliz anne 4 çocuğunu sünnet ettirdi

Muğla’nIn Fethiye ilçesinde İngiliz anne, 4 çocuğunu sünnet ettirdi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.